Reklama

Reklama

The Breach

Trailer 1

Obsahy(1)

John Hawkins (Allan Hawco) odpočítává poslední dny ve funkci policejního náčelníka v malém městečku Lone Crow a musí vyšetřit poslední případ, když se na břehu řeky Porcupine vyplaví zohavené tělo s podivnými zraněními. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (17)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Začátek navnadí krásnou přírodou a prapodivnou smrtí vědce, co provádí pokusy hluboko v lesích v domě, který je fakt hororový. Dostat se k němu dá jen po řece, případně letadlem. Pátrat se tam vydá šerif se svým bývalým rivalem Johnem a Meg, která zapůjčí loď a zná cestu. V domě je samozřejmě nečeká nic příjemného a postupně je hůř a hůř. Akorát že dvě třetiny se táhnou a až směrem k závěru dostane film konečně spád. Monstra jsou fajn a konec výborný. Asi kvůli urychlovači jsem měl neustále pocit, jako bych sledoval variaci na snímek podle Lovecrafta - From Beyond (jak zde také uvádí Taškář). Slabé 3*, ale potěšil závěrečný song Soluk od mé oblíbené kapely She Past Away... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slash je výkonný producent i autor hudby a jeho typická dvoukrká kytara je i jistým náznakem premisy této nízkorozpočtové návštěvy v kanadské pobočce CERNu. Tu provází marná snaha „lovecraftovat“, žalostná představení herců a mdlá atmosféra, kterou má zajistit lesní chata, její zanedbaný interiér a změť drátů visích ze stropu, protože vědecká laboratoř. Někde kolem adaptace on-lineové střílečky Dead Zed se to malinko zmátoří a na poli tělesné transformace to možná i potěší krajana Cronenberga, nicméně řekněme si otevřeně, že tímhle si kytarista Guns N' Roses na složenky nevydělá.. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kvantový vědec s radostí, ženu i dceru vykostí.“ Cronenbergova Moucha hází jaderným vědcům vidle do fotonového urychlovače aneb bez skrupulí pod kupolí, později už jen v baráku na samotě u zombi lesa. Na pitevnu s úžasem, do Frankensteinovy laboratoře, provoněné zkratovanými přístroji a hnijícími kořeny stromů, s obavami, tváří v tvář beztvářníkům spíš pobaveně než se strachem, no a při bezpáteřním finále bych si rval vlasy, kdybych nějaké ještě měl. OKÉNKO HADRONOVÉHO URYCHLOVAČE: [][] Kvantoví fyzici z CERN hlásí: [Σ] Je to sympaticky nechutné a fyziologicky mokvavé, bohužel však dějově rozhárané a s těžce stravitelným příběhem. [Σ] V kvantové fyzice neukotvené, držící se logiky jen jedním mutantím prstem, tím jedenáctým. [Σ] Náš LHC, čili Large Hadron Collider, je z toho na hadry. [][] Úvod s vykostěncem v loďce byl fajn a tajuplný, pak ale kvalita scénáře klesala po hyperbole, málem až k nule. Ostatně, já bych všechny ty mutanty zakázal. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pěkně atmosférická lokace, chytlavý námět a pár slušně zpracovaných nechuťáren, tím se The Breach chlubit může. Ale také je krkolomně napsaný, přinejlepším ochotnicky zahraný a především příšerně zrežírovaný. Vůbec nefunguje, jakejkoli náznak atmosféry nebo napětí je okamžitě něčím zabitej. Do filmu jsem šel i přes nic moc ohlasy kvůli jménu režiséra, jehož prvotina se mi před pár lety dost zamlouvala, ale nevím teda. Buď z nějakého důvodu tentokrát předvedl o několik levelů horší výkon, anebo jsem byl tehdy při sledování Rosalind Leigh ožralej na sračky, že jsem si nevšiml, jaká je rejža lopata. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Detetektivně thrillerový úvod s vykostěnou mrtvolou a skvostným strašidelným strojodomem je moc fajn, ale to je pouhý začátek, zápletka je o dost členitější. Šílený/geniální fyzik, jiná dimenze, černá magie, buněčná mutace, nelidští "náhradníci"... Objektivně je tenhle bizarní horrůrek možná scénáristicky poněkud přeplácaný, subjektivně mě ovšem určitě mnohem víc bavil než nebavil. A potěšila mě i slušná filmařina a slušní, typově výrazní herci. Silné tři. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno