Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báru hledá policie. Schová se do obchodního domu Zlatá labuť. Tím spustí řetězec událostí, které ovlivní osudy mnoha dalších lidí. Je březen roku 1939. Majitelé obchodního domu Kučerovi řeší zásnuby syna, zatímco pianistka Marta zažije jeden z nejhorších večerů svého života... (TV Nova)

Recenze (46)

bittrich 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od tohoto seriálu příliš. Doufal jsem, že se Nova probrala a konečně natočila něco nového a hlavně kvalitního. Bohužel jsem zklamán. Mluva ani zdaleko neodpovídá době, oblečení, ačkoliv se jedná o seriál, který je zasazený do obchodu s módou, příliš dobové módě neodpovídá. Snad úplně nejhorší byl Roman Vojtek co to mělo být? A když to vezmu na děj jako takový, to nikomu nepřišlo sakra divný, že prostá prodavačka se objeví vymóděná na snobským večírku? ()

callix odpad!

všechny recenze uživatele

Postavy deklamují jako roboti, všechno neosobní, moderní mluva, atmosféra první republiky ani náhodou. Ulice naroubovaná do kulis první republiky. A ten moderní song co tam zpíval Vojtek bylo jako co? Asi bylo těžký tam dát něco dobovýho, něco třeba jako Havelka a jeho  Melody Makers. To by ale nováci nepobrali. ()

Reklama

Johny44 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím neúspěšná snaha Novy dorovnat úspěch První republiky. Vše horší. Herci, scénář i hudba. Můžeme jen doufat, že tvůrci nepochopili, že na začátku je to potřeba napálit tak, aby si to divák pustil znovu. A že se to ještě rozjede a nebude z toho jen seriál, který předchází prvním dílům Ulice a že postavy jsou vlastně předkové- dědečkové, babičky, otcové a matky Vilmy Niklové, Bédy, Jordánů a Farských. Ostatně  zpívající předek Vojtka, je toho důkazem. Svému potomkovi z Ulice je fakt podobný :)). Ostatně možná to byl přímo záměr. Pustím si další díl, budu tipovat kdo, ke komu patří, čí je předek a v co se přemění Zlatá labuť. Jestli v krámek, v  Coolnu, nebo snad  v bistro U babičky? :)) ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Asi o 40% lepšie ako slovenská verzia. Príbeh je jemne pozmenený, čo len prospelo, hlavne sa viac drží akejsi sedliackej logiky (napr. pýtanie si dokladov od osoby, ktorá niekam nastúpila pracovať, príchod reálnej osoby, za ktorú sa zlodejka vydáva a pod.), hlavná postava má byť očividne taká tá ,,Mařenka od rány," ktorá vždy povie prvé, čo si myslí a je správaním v kontraste s tou vyššou posch triedou, čo niekedy vyjde, niekedy nie, keďže hlavná herečka nie je úplne 100% dobrý výber, predovšetkým do takéhoto dobového seriálu. Celkovo ale majú herci medzi sebou lepšiu chémiu a Kostka je o niekoľko tried lepší herec ako Horváth.⚪Set pôsobí dobovejšie, aj výber šiat či bytových doplnkov je lepší ako v slovenskej verzii, celkovo táto česká verzia pôsobí ,,reálnejšie," slovenský ekvivalent je výpravou skôr ako nejaký denný lacnejší seriál, čo demonštruje už len 5-korunové úvodné slovenské intro, ktoré vyzerá ako vyrobené v movie makeri a ktoré v tejto českej verzii tiež pôsobí filmovejšie.⚪Inak, ale zase podivná práca s hudbou, pracuje sa konečne s českými dobovými hitmi, ale zase sú upravované do modernej popovej podoby, čo nemá zmysel a vôbec to nemuselo byť. Ale stále lepšie ako slovenské vykrádanie PMJ a jeho youtube playlistov.⚪Scenár, resp. dialógy budú hlavný kameň úrazu aj v tomto prípade, 90% času jazyk ani komunikácia neznie dobovo. Ak by si ale divák mal vybrať, tak sa zdá, že radšej túto českú verziu.⚪ ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, já nevím co si všichni stěžujete ale já jsem prvním dílem mile překvapen. Když vezmu v úvahu, že je to od stejné TV jako Ordinace, Ulice a podobné totální úlety pak tohle mohu jen chválit. Sice nevím jak se to vyvine a jestli nebudu svých slov ještě litovat ale první díl zatím beru za nadprůměr v českých luzích a hájích... ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama