Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

bourec 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný hodnocení tohodle seriálu je pro mě záhadou. Lněnička v roli policajta sluníčkáře- milýska, kterej se bál recidivistů, a domů si bral vraha buhvíkolika ženskejch. Popravdě Callahan to nebyl. Herec v roli toho blba zahrál svou roli dobře, a to byl snad nejsvětlejší moment týhle šestidílný série. Jinak celý to bylo roztahaný, nudný, vlekoucí se jak smrad z ponožek. Vyšetřování bylo jako jeden velkej výlet. A věta , kterou náš Markovič vypustil z úst ve mě bude rezonovat ještě dlouho. Proboha, my tady s ním procestujeme celou republiku, šaškujeme s ním, a on se chce podívat, jak ho oběsí.. Já bych to znovu zavedl. 40%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak budem brať do úvahy len nekomediálne seriály, tak sa Metoda Markovič: Hojer jednoznačne vyšvihla do TOP 5 ČR. A o pomyselný vrchol súperí so seriálmi Bez vědomí (2019), Rédl (2018) a predovšetkým Pustina (2016). Filmy, seriály, dokumenty, podcasty o sériových vrahoch sú vo svete dlhodobo hitom. Konečne môžeme ochutnať trochu toho tunajšieho mäsa, a to v európskej kvalite. To čo predviedol Petr Uhlík malo naozaj oscarové rozmery. Jeho vtelenie sa do Hojera nemalo absolútne žiadnu chybu. Veril som mu jeho jednoduchosť, túžbu zavďačiť sa, jeho chvástačstvo, oplzlosť a tie blikance, kedy naplno presiakla jeho bezcitnosť. Grimasy, hlas, držanie tela...radím medzi absolútne najlepšie herecké výkony v histórii ČR filmov/seriálov. A aby toho nebolo málo, tak mal k sebe Petra Lněničku, ktorý ide v stopách majora Kalaše (Rudolf Hrušínský), teda kľudná, rozvážna, inteligentná sila na tej správne strane morálky. Ďalším príjemným prekvapením bol Vojtěch Kotek, ktorý si pre seba na malom priestore ukradol každú scénu. Prečo som teda nedal plný počet *? Vadil mi Adam Mišík a hlavne pričasté odbočovanie do nevražedných súvislostí. Nepotreboval som spoznať rodinné zázemie Markoviče až tak podrobne. Obišiel by som sa bez riešení súkromných problémov jednotlivých policajtov. Ak by ste mali za rok vidieť len jeden český seriál, tak voľbu máte jasnú hneď z kraja roku. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Čtyři pecky- 80 procent- za dojem ze seriálu, případná pátá by šla za osobou pana Markoviče. Pokud přistoupím na to, že se skutečně projevoval takto (rozuměj lidsky), a že byl do morku kosti humanista, tak se opravdu minul povoláním, zvlášť, když ho vykonával v dobách, kdy byla policejní zvůle tak samozřejmá, že se jí tak ani neříkalo, protože jsme ji my (laická veřejnost, konzumenti skazek z výslechových místností), brali jako neodmyslitelnou součást policejní práce. Fakt, že to Jiří Markovič dotáhl s touhle holubičí povahou až na post náčelníka pražské mordparty, je jen jedním z mnoha paradoxů doby a režimu, který máme tendenci kompletně zatracovat. Na MM:H je mi sympatický, že tahle historická zjednodušení nahlodává. Režijní odvaha se pro změnu odráží v práci s kamerou a progresivní to má i střih, byť to platí měrou vrchovatou zejména pro úvodní díly. Každopádně respekt všem zúčastněným- krásná práce. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

No panečku, to bylo něco tedy. Asi nemám slov, od hereckých výkonů, po režii, AM ignoruji a golfistovi dejte ban. :-) Lněnička, Uhlík, Neužil, Kotek, Heriban, Hlaváčová, Isteník... I ta drobná rolička Skameneho, všechno do sebe neskutečně zapadlo a měl jsem mráz po zádech po každém díle, po závěrečném obzvlášť... Velmi sugestivní záležitost. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že kdyby u nás byly nominace na seriálové Oscary, tak jich tento český KLENOT nasbírá hned několik. Náš "Lev" se mu jistojistě nevyhne. Po Pustině a Devadesátkách další český seriál, který mě ohromil svým zpracováním a hereckými výkony. Tohle byl opravdu herecký KONCERT, jak díky hlavnímu a velmi sympatickému vyšetřovateli Markovičovi, tak především díky ztvárnění "Ládi Hojera", užívala jsem si každý jejich dialog (i monolog). Mám radost, že českou kinematografii ještě nemusím házet na dno žumpy, 93%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Mladý detektiv, kterého hraje Adam Mišík, je skutečnou postavou. Ve skutečnosti se jmenoval Lubomír Fiala a byl jen o 14 dní starší, než Ladislav Hojer (Petr Uhlík). (N...N)
  • Skutečné místo vraždy v Motole je u jiného mostu přes potok. U toho, kde je dodnes stará budova s funkčními potravinami. Můžete si tak koupit i Turistický salám, ktrerý Hojer (Petr Uhlík) tak miloval. Kousek je i dům, kde Hojer bydlel a mezi tím se nachází již nefunkční hospoda „Pod Homolkou“.  Filmaři si však vybrali (asi úmyslně – z úcty k oběti) mostek blíže k motolskému rybníku. (Karrfik)

Reklama

Reklama