Reklama

Reklama

The Lair

  • USA The Lair
Trailer 1

Obsahy(1)

Po tom, čo bolo jej lietadlo zostrelené, sa vojenská pilotka Kate (Charlotte Kirk) musí skryť pred miestnymi teroristami. Jej útočiskom sa stane sovietsky podzemný bunker. V tom sa ale skrývajú telá mutantov, ktoré sa kvôli nej prebudia. Podarí sa jej uniknúť, ale rovnako sa na povrch dostanú aj tieto monštrá, ktoré sú pripravené zabíjať. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Režisér filmů jako Pád to tmy nebo Psí vojáci, se vrací ke svému oblíbené látce, kde monstra stojí proti lidem. Bohužel je to však horší než reklama na Penny s Michalem Davidem. Co jsem to jako viděl? To jako opravdu člověk, který má na svědomí takové pecky, natočil něco tak odpudivého? Už dlouho se mi nestalo, že jsem u filmu 5x usnul, 2x se pokusil oběsit na VHS pásce a zkoušel se zabít pádem z přízemí. Příběh není třeba ani řešit. Sestřelená pilotka a parta vojáků čelí monstrům, kteří jsou výsledkem nějakých sovětských pokusů. Tak za prvé. Aspoň trailer naznačoval, že bychom se mohli dočkat béčkové vybíjené, kde nějaké herecké výkony, bůhvíjaký scénář nebo blyštivé lokace nebudeme řešit a usadíme se u šťavnatého gore. NE! Není tady nic, co by stálo za řeč. Herci jsou tak herecky tupí, že se na ně prostě nedá dívat a napsané diloagy vypadají jako od nemocného šimpanze. Monstra vypadají jako Mix Venoma a gumových Pannen od Matela. Vojáci jsou vypůjčeni někde z maškarního festivalu Jelikož nikdo z nich nemá ani špetku charismatu a možná i snahy si trošku na vojáky hrát. Efekty jsou na úrovni 6. dílu Sharknada a ta slíbená brutalita? Asi jako bych si pustil tutorial na to, jak se stát pekařem. Jedna dobrá brutální scéna a jinak nuda, děs, nuda, deprese a vyhořelost. Naprosto nevidím nic, proč bych měl film někomu doporučit a rozhodně tady trailer klamal tělem. Stejně jako žena z Bangoku, která Vás ujišťuje, že penis nemá. Někdo ale na tyhle filmy koukat za Vás musí a právě proto mohu diváky varovat, že existuje 69 způsobů, jak lépe trávit večer. (Třeba si pustit režisérovy pecky a zavzpomínat, když točil ještě kvalitní horory)  Takže za mě rozhodně ne a ta jedna hvězda je právě za tu jednu, krásnou a zároveň vtipnou brutální scénu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Navnadil mě plakát s jakýmsi zubatým monstrem. Nelhal. A neodradilo mě zdejší hodnocení. Lhalo. Jedná se o prvotřídní lobotomizované béčko rádoby a la Aliens, akorát že se neodehrává na jiné planetě nýbrž v Afghánu, a alieni nejsou emzáci, ale mimozemskou DNA naklonovaní a posléze zmutovaní zplozenci sovětského xenobiologického inženýrství. Rukopis rejži geniálního Descent se nazapře. Jen je trochu škoda, že do hlavní role produkce neobsadila typově úplně jinou herečku; týhle zmalovaný pizdě, s koziskama a prdýlkou našťouchanejma do sexy těsnýho vojenskýho outfitu, tu její G. I. Jane ani trochu nevěříte, taková stará Vasquezová by se tam šikla líp. A nepřesvědčivá je i spousta ostatních vojclů, stejně jako multilingvní místňácký šofér mudžáhidů, který bere západní křižáky jako velký kámoše. No a víte proč? No protože v tom je kurňa pořádná porce nadsázky, kapiš? Takhle jsem se u bedny už dlouho nenachlámal. Dojde třeba i na kinžál, sekyru, nebo pánvičku, tím vším se mutanti dají masit. I na několik dobrých hlášek. "Let it bleed." ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo peklo v tom pravém slova smyslu. Můj milovaný řezník který kdysi dokázal točit sice těžce kovaná, ale velice výživná, brutální a kvalitní béčka degradoval svoji filmařinu někam na úroveň posledních Seagalovek. Vrcholová kino filmařina se mu nepovedla a jeho Hellboy skončil naprosto tragicky i když já osobně se u něj docela bavil, ale spíš by to vypadalo dobře jako seriál na Netflixu než právoplatný nástupce výborné jedničky od Del Tora. Takže jsem doufal, že vezme nějaké fajn béčkové herce a natočí zase pořádný kus úchylné řezničiny a on místo toho sežene partu ochotnických jantarů, v písečným lomu v Maďarsku se všichni sjedou a natočí ohavně vypadající brak, plný příšerných a stupidních scén (osm borců střílí do monstra ze samopalů ale ženská se rozeběhne, skočí do dráhy všem kulkám a skočí monstru za krk aby ho bodla nožem) a to je jen zlomek neskutečných hoven. Každého herce chcete umlátit naběračkou na polévku, což ano, je jedna ze smrtí ve filmu. Nemůžu uvěřit, že tenhle člověk který dokázal obyčejný béčkový film povýšit na královskou zábavu (Soudný den, Centurion) a spolupracoval s poměrně významnými herci skončí u naprostých céčkových braků. Trailer navnadil a lhal, lhal hodně. Prolhanej parchant. Jestli něco trochu ujde, tak občas nějaký souboj, sem tam přestřelka a kozy hlavní herečky. Jinak jedno obří WTF. Když na konci spadla ta gumová raketa i sem se možná trochu ublinknul. Děsný.25%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo bolo jej lietadlo zostrelené, sa vojenská pilotka Kate musí skryť pred miestnymi teroristami. Jej útočiskom sa stane sovietsky podzemný bunker. V tom sa ale skrývajú telá mutantov, ktoré sa kvôli nej prebudia. Podarí sa jej uniknúť, ale rovnako sa na povrch dostanú aj tieto monštrá, ktoré sú pripravené zabíjať. - Spolu s Nope je to pre mňa najväčšie hororové sklamanie tejto sezóny. Lenže Nope bol aspoň audiovizuálne pôsobivý, toto vyzerá ako nejaký nepodarený TV film hororového debutanta a nie režiséra, ktorý má viac ako 20 rokov skúseností. Nefunguje tu nič. Scenár k tomuto dielu asi neexistuje, herci sú naprostá katastrofa a interakcie medzi nimi sú miestami bolestivé. Digitálne efekty, choreografie súbojov s mutantami a strih sú na plač. Tá jedna hviezdička je za gore scénu vo výťahu, pretože tá je asi jediným, čo si z tohto filmu budem pamätať. Ešte že si v pondelok napravím chuť u Marshallovho špičkového segmentu Bad Seed v antológii Tales of Halloween, pretože po tých rečiach o tom, že je to návrat k The Descent, som sa na to tešil jak malé decko. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Pokud se Neil pokoušel o natočení esenciálního výcucu toho, co všechno je na b-čkových filmech špatnýho (snad kromě švihadla Charlotte Kirk), nemůžu mu dát jinak než jedničku, což je v kontextu zdejšího hodnotícího systému naprosto příslušný rank. Pokud se snad pokoušel o něco jiného, doporučuji dát si na pár let pauzu, zkusit meditovat nebo popřípadě změnit medikaci. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama