Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnešní setkání po letech nedopadlo pro Harryho Callahana nejlépe. Tedy, abych to upřesnil, inspektor Callahan byl v pohodě, opět byl pevným středobodem ne zcela kvalitního příběhu, který u mě tentokrát nevyvolával jen kladné reakce. Vždy, když jsem viděl rozevlátou, potrhle pobíhající inspekrorku Moore, pociťoval jsem návaly trapného zoufalství. Dnes jsem se už rozhodně nebavil tak jako před dvaceti lety, takže mi vadila i nepříliš povedená umělá krev, kterou bych, v případě celkové spokojenosti s filmem, vůbec nezmiňoval. / Poučení: Pozor na shetlandské poníky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani napotřetí nechce dělat Harry Callahan na vrahy a násilníky bububu. Cynický samotář, který Eastwooda posunul mezi absolutní hereckou špičku a velkoměsto plné násilníků se může znovu třepat strachy. Úvodní loupežné přepadení přesně vystihuje jeho metody. Ve výsledku je leccos úsměvné, leccos hodně přitažené za vlasy a leccos scénáristicky nedomyšlené. Vztah s novou kolegyní příliš netáhne, nad chováním některých postav raději nepřemýšlet. Osobně mi z téhle série nejvíc sedl první Harry a Magnum Force, zbytek jsou průměrné kriminálky s hrdinou, který nepotřebuje plnit obálky magazínů. Callahan nicméně k téhle filmové době jednoznačně patří!! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak dobré jako předchozí dva díly, ale líbilo se mi, jak se podařilo do série vměstnat humor a to bez toho, aby se musela postava Harryho Callahana příliš měnit. Na víc i ženský element tomu docela pomohl, aby byla série oživena. Scénář kriminálky už bohužel tak dobrý není a fandy předchozích filmů může nudit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Akčný film s jasným politickým posolstvom. Snaží sa v rámci hlavného kinematografického prúdu utlmiť všetko, s čím prišli 60. roky a ich predstavitelia. A tak riadnu nakladačku dostanú hipíci. Vo filme ich poňali ako zmes zloženú z militantných, ultraľavicových teroristov odetých do úborov kvetinových detí. Černosi sú buď povaľači, grázli v službách teroristov alebo členovia rasisticko - lúpežných bánd. Ušetrení nezostanú ani politizujúci kňazi, ktorí sú nabádaní aby nič okrem viery neriešili (aktivistickí kňazi sú často prirodzené autority, ktoré dokážu vyjednávať s mafiou i s korporátnou mocou). Paľbou kritiky prejdú feministické výhonky blokujúce akcieschopnosť polície či mäkkosť policajných postupov. A Harry Callahan sa opätovne zbavuje horkokrvných mladých zločincov. Radikálne, bez trápnych súdno - vyšetrovateľských otáľačiek. Všetky tieto postoje majú blízko k pravicovej anarchii, ktorej je vlastná osobne vykonávaná sebaobrana, minimálna (alebo žiadna byrokracia) a samostatná práca na vlastné triko. Konkrétne kroky sa ťažko spochybňujú v takto šikovne tézovito vystavanom manipulačnom mechanizme. Pretože osobne sa s niektorými je možné stotožniť, no v skutočnosti nejde o oslobodenie človeka, ale len a len o podporu politiky konzervatívnej pravice - čiže konkrétneho politického prúdu, politickej strany. A to je smutné. Hodnotenie filmu je v tomto zmysle je len výrazom ocenenia dobrej agitačnej práce ideového protivníka. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

" Harry?! Máte nějakou otázku, na slečnu?! " " Otázku?! Za jak dlouho uběhnete stovku?! " Aiyoo, tak tohle blo ukázkové pokračování, které má spoustu zabijáckých hlášek a s hodně akčními pasážemi. A nejlepší na tom všem bylo, že se Harry konečně odvázal a šel do několika ručních soubojů. Asi nejlepší díl, z celé série! Velké finále na Alcatrazu! " Maxvalle! Ty přihřátej sráči! " ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama