Reklama

Reklama

Velma

(seriál)
  • USA Velma
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Animovaný seriál pro dospělé sleduje Velmu Dinkley, nedoceněnou vědátorku a členku zábavné Scoobyho party. Originální a vtipný příběh odhaluje komplikovanou minulost jedné z nejoblíbenějších amerických hrdinek slavné série o řešení strašidelných záhad. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Financování seriálu Velma mi připadá jako špatný stand-up komik s otřesnými vtipy, kterým se nikdo nesměje, ale dotyčný za to dostal slušně zaplaceno tak v tom pokračuje. Na animaci se pěkně dívá, bohužel to je asi ta jediná dobrá věc na celém tomto počinu. Příběh a děj (obzvlášť v první polovině) je nudný a tak prvoplánový, že by i stará Kropáčková z Babic vymyslela lepší dějovou linku. Neustálá snaha o to být politicky korektní a "jakoby" kriticky nastavovat dnešní společnosti zrcátko se absolutně nepovedla a většina dialogů a rádoby promluv k dnešní době zůstane ležet někde v posledním šuplíku v podzemí atomového krytu do kterého se nikdo nikdy nevrátí. Tyto promluvy a woke materiál sráží seriálu nohy, a při sledování jsem si zároveň pouštěl animák Brickleberry, který je absolutní opak Velmy. Zkrátka když dva dělají animák, není to totéž. Pár dílů bylo nadprůměrných, ale to až v poslední polovině, ten zbytek je těžkej podprůměrák a seriál tak doporučit nemohu. Raději si pusťte hrané filmy Scooby-Doo. ()

José77 

všechny recenze uživatele

ja ani neviem preco som to vobec dopozeral. asi koli tomu aby som zistil ako sa vyvinie pribeh? ten bol nakoniec silno pozliepany a ledva to drzalo pokope. vtipy tam boli taktiez dost na silu narvane, velma bola vacsinu casu vyslovene otravna a cele to vobec nefungovalo. ale inac ma serial zopar svetlych chvil, peknu animaciu a je celkom zaujimave pozriet sa na stare zname postavy v novom prevedeni. ale na exkurziu do toho sveta bohate staci pozriet prvy diel. ()

Reklama

FaithZombie odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, bohužel, opravdu ne. Snažila jsem se do toho jít s čistou myslí, říkala jsem si, že to přeci nemůže být taková katastrofa, ale výsledek skutečně za příliš nestojí. Dala jsem dvě epizody a pokračování už v plánu nemám, nedá se to. Z původních postav zbyl jen styl oblečení a (většina) jmen, tedy až na Scoobyho Doo, který pro jistotu úplně chybí. Na jednu stranu vám tvůrci tvrdí, že na rase postav nezáleží a já jsem ochotná na to přistoupit, ale na straně druhé se v seriálu rasa neustále řeší. Celé je to strašně woke a inkluzivní, ale zároveň plné sexismu a rasismu. Skoro bych až řekla, že záměrem bylo jen hodit pokud možno co největší lejno na původní materiál. ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Produkováno lidmi z Cambridge a California. Rozhodně chcete seriál pro děti, co dělali lidé, kteří prosazují kritickou rasovou teorii (bílý muž = rasista a fašista). To je vše co o tom potřebujete vědět. Ruce pryč. PS. v zájmu zachování svého psychického zdraví, negooglujte "Anne Walker Farrell" (Doporučuji si přečíst recenzi od "BDups") ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nevadí mi že Velma změnila barvu kůže, ani že je lesbička (to koncekonců byla pravděpodobně už ve Scooby-Doo). Stejně tak mi nevadí těch tisíc dalších změn a snaha udělat z "pohádky" dospělejší podívanou, kde je dost očividné, že se Mindy Kaling a spol. zhlédly primárně v animované Harley Quinn. Co mi ovšem vadí je fakt, že tady tři čtvrtě věcí vůbec nefunguje a až na pár výjimek to není moc velká zábava. Seriál se snaží strefovat do dnešní doby a zároveň být strašně moc politicky korektní a cool, že se mu to celou dobu tluče a to co se tvůrcům nejspíš zdálo vtipné je většinou jen trapné, nebo rovnou hloupé. Korunu tomu nasazuje sama Velma, u které je ve finále úplně jedno jestli je černá, bílá nebo fialová, protože primárně je naprosto odpudivá charakterem a v posledních letech sem neviděl moc takhle nesympatických postav. Je celkem běžné, že se podobné postavy v seriálech vyskytují a postupem času prozřou a stanou se alespoň trochu normální. To pro Velmu neplatí a její chování a jednání se postupem času akorát zhoršuje. Upřímně nechápu co tím Mindy Kaling zamýšlela a proč jí to přišlo jako dobrý nápad a vlastně to asi ani nechci zjišťovat. Beru snahu o to být cool, moderní a šokovat, ovšem tady se to krutě nepovedlo. Přitom už zmíněná Harley Quinn docela dlouho dokazuje že to jde a není to žádná raketová věda...30% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Fred Jones je jedinou postavou, u které byl zachován její etnický původ známý ze všech předchozích zpracování. (fiLLthe3DD)
  • Když Fred v potitulkové scéně navštíví „Fun House“ a prochází kolem zrcadel, můžeme v jednom zrcadlet zahlédnout vzhled Freda ze seriálu Scooby-Doo na stopě (od r. 1969). (Riconbak)

Reklama

Reklama