Reklama

Reklama

Kandidáti života a smrti

(TV film)
  • Západní Německo Fleisch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva stipendisté Monica a Mike konečně našetřili dost na to, aby se mohli vzít a vyrazit na vysněnou svatební cestu. Šetřílek Mike míjí jeden motel za druhým, až na kraji Las Cruses v Novém Mexiku zastaví u oprýskaného podniku s nápisem Honeymoon Inn. Pokoj pro dva za $ 7.50 a kafe v ceně. Stará majitelka se na nic neptá, hned nese klíče a slíbenou kávu. Na tu ale dvě hrdličky nemají teď ani pomyšlení. Vzbudí se až před západem slunce. Blízko motelu je slyšet sanitka a zvuk se neustále přibližuje. Další děj připomíná spíše špatný sen – Mike je násilím naložen do sanitky a prchající Monica se stěží zachrání na dálnici, kde stopne náklaďák řízený Billem. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Shredo 

všechny recenze uživatele

Najvýstižnejším slovom by bola asi naivita, ktorá bola cítiť všade navôkol. Nepravdepodobné a nelogické konanie postáv mi priam liezlo na nervy a znemožňovalo mi sa čo i len sústrediť. Každopádne, jadro nebolo ťažkopádne. Dalo sa z toho ťažiť. Téma je stále aktuálna, no film mi priniesol veľké sklamanie. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda je z nostalgie, zase až tak dobrý tento thriller není. Ale mlhavě si pamatuji, že jsem ho kdysi dávno pradávno viděla v televizi, která žádné horory nevysílala. A doslova jsem si z něho sedla na zadek. Takže ano, dnes hodnotím spíše jako průměr, ale na film se dívat dá i dnes a znám mnoho horších mladších filmů. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

"Maso pro doktora Jacksona".... tak po téhle větě mě po víc jak 20 letech ještě mrazí... zajímavý film, kdysi dávno běžel v kinech... Dnes bych se možná asi sem tam neubránil úsměvu, ale tenkrát!!! Pane jo... Film je o tom, jak na svatební cestě v USA lze přijít o manžela a ještě ho "rozporcovat" na životně důležité orgány pro bohaté a nemocné zájemce.... Film tehdy poukazoval na nelegální a vzmáhající se obchod s lidskými orgány... ještě, že hlavní hrdinka našla pochopení v "hodném a plně chápajícím" řidiči kamionu... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie z Nemecka. Od začiatku to vyzerá ako 'amerika' a napriek hysterizujúcej hlavnej protagonistke to relatívne rýchlo získava sympatie. Menej obývaný Juhozápad Spojených štátov, kamionisti, tajomní sanitkári. Odkrývanie originálnej zápletky je síce vyblafnuté v jednom momente, ale trilerových scén je viac. Škoda, že herecky je to mdlé, v závere to už nie je také terno, pribúdajú nelogizmy a podpisuje sa ňom aj nižší rozpočet, ale vzhľadom na nemecké, ešte k tomu televízne spracovanie sa jedná o zaujímavý triler. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět shlédnuto. Prodej lidských orgánů a dva pošahanci v sanitce mi utkvěli už z mládí. Scéna, kdy saniťák, přejde do protiútoku mi zůstala v paměti. Hodně lidí tu kritizuje vysoké hodnocení, ale vemte v potaz rok 1979 a kdo viděl film v té době, ví že tady nic takového nebývalo a tak nostalgie i vzpomínky posunou film vysoko. Dnešním pohledem již naivní film byl ve své době velmi napínavou podívanou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Inspirací pro film byla fáma pocházející z ČSSR o černé sanitce. (ČSFD)

Reklama

Reklama