Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (113)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený biografický snímek o americkém finančním analytikovi, indie-investorovi a youtuberovi Keithu Gillovi, který je spíše znám pod svou přezdívkou Roaring Kitty, natočený podle knihy The Antisocial Network Bena Mezricha. Tvůrci ho pojali jako zajímavou zprávu o stavu kapitalismu (nejen) v současných USA, svým vyzněním ho lze vnímat jako snímek silně kritický, až antikapitalistický, ale zároveň ho lze chápat i coby působivé sociální drama. Meritem filmu je pak prvek vzpoury zdola proti nespravedlivě nastavenému (záměrně vychýlenému až zdegenerovanému) systému burzy a nefunkčnímu trhu a hlavně aktivace lidí prostřednictvím sociálních sítí, které obecně přinesly společnosti spíše více negativního než pozitivního...tohle byla tedy jejich šťastná hodinka. Dumb Money jsou vlastně na tak divoký a neuvěřitelný (i když samozřejmě značně zjednodušený a možná že i svým vyzněním trochu vykonstruovaný) příběh poměrně zdrženlivý film, který je ale stejně strhující... ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Divákům, kteří kauzu kolem GameStopu trochu sledovali, nepřináší film vůbec nic nového. A těm, kteří o téhle události nevědí nic, film nastíní jen naprostý základ. Těžko říct, kdo je tedy vlastně cílovka. Navíc jsou "Dumb Money" proloženy klasickými "člověčinkami", tedy příběhy obyčejných lidí, které patří k nejzbytečnějším částem filmu. Nutno ocenit obsazení, ač řada z těch známějších herců zůstala trestuhodně nevyužita (jmenovitě Offerman a Stan). Ve výsledku jsme někde na pomezí 2 a 3 hvězd. Bohužel. Čekal jsem od filmu mnohem víc. Nová "Sázka na nejistotu" (The Big Short) se bohužel nekoná. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozkokošný příklad toho, jak si zdegenerovaný had hezky začíná požírat vlastní ocas. Dříve jen nenažrané kokotporáty vyvinuly ke klasickým akciovým trhům sqostný nástroj na odírání debilů – dostihy a sázky s virtuálními penězi a pseudofinančními deriváty, de fuckto vytvářející perpetuální zisky na základě gamblingu s cizími a někdy i neexistujícími majetky. Zejména qůli tomu poté vyklíčily na základech z hoven nenažrané bolševické kokotporáty, které vyvinuly sqostný nástroj na šmírování a manipulaci slaboduchého stáda – asociální sítě. Zpočátku nádherná symbióza a podpora nekalých rejdů, kdy si například autistický, hrabivý pamrd Dubový Pižmoň jen tak uprdnul na Tvítru, protože mu bitové mince kurvily investiční portfolio, a za půl hodiny pár miliónů spokojených dicků vztekle kopalo do svých kůl předražených, ausšusových Tesel na lízink s parádním grýndilinským dojezdem od zásuvky k zásuvce. A najednou bác ho! Asociální mentálové a socky se náhle naučili naprosto kontraproduktivně a v rozporu se stranickou linií síťově se masově spojovat proti té Fortuně a decentralizovaně solidně vyšórtovávat zkurvencům ze Stěnové ulice jejich porfolijka, čímž vlastně v konečném důsledku mile pomrdávají i jejich neomarxistické spoluspiklence, kteří u nich ve velkém točí prachy, dříve nabyté výše zmíněnými spekulacemi se vzduchoprázdnem. No roztomiloučký tojflkrajs, není liž pravda? Třeba nakonec bude stačit si jen počkat, až se ten plaz prokouše k hlavě a neviditelná ruka trhu ukáže prostředník všem těm cyklickým demagogickým vypičencům a velkoobchodníkům s bublinkami do vodováh, což nepochybně povede jak ke značnému ozdravení světové ekonomiky, tak i svobodného kritického myšlení. Ač názvem nepokrytě parazitující na dnes již klasickém a sqělém, starém dobrém předderivátovém hobitím tunelování Devitovic Dankem, navíc s patrně poslední parádní rolí sympatického hereckého velikána Jirky Klováka, jedná se o film vcelku zábavný a svižný. Nicméně jeden rozškrábaný strup prostě musím odebrat za to, že to kromě Pavlíka Danka a jeho staré osadili skoro samými mimořádně slizkými až odpornými neherci, a druhý za bezprecedentní heterofobní rasistickou diskriminaci a vkusrvoucí hudební podkres vypatlanými negerskými recitátory a recitátorkami. Taxi možná raději pusťte tu klasiku anebo plyn. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Obrácenej Vlk z Wall street, David proti Goliášovi. Co když těch Davidů je tisíc? Nebo milion? Sympatickej příběh podle skutečnosti, kde chudí mění svoje osudy tím, že nechtěně okrádají pár bohatých čuráků. Pro mě velkej surprise, to byl už Vlk, ale tady jsem to teda echt nečekal. Dano opět hraje úchyla, výjimečně přívětivýho a po boku má krásnou, usedlou Tris. Jo a taky je to kurevsky vtipný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tenhle druh filmů a i vzdálený příbuzný McKayovi Sázky na nejistotu, ve kterém se obyčejní lidé (zpočátku spíš nechtěně) postaví velkým zvířatům z Wall street, fakt sedl. Díky tomu, že akciový trh je pro mě španělská vesnice a kauzu Gamestop sem nijak nesledoval pro mě bylo všechno nové, zábavné ke sledování a svým způsobem i lehce poučné. Gillespie si opět vybral dobrý námět a přišel s kouskem, který stejně jako Big Short rád uvidím časem znova...80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Když se objevují autentické záběry reakcí některých youtuberů, tak se na moment objeví í český youtuber Erik Meldík z ViralBrothers. (Posheidon)
  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)
  • Události popsané ve filmu se ve skutečnosti odehrály v delším časovém horizontu. Keith Gill (Paul Dano) poprvé pronesl slavnou větu: „I like the stock“ na Redditu v lednu nebo únoru 2020. Akcie GameStopu začal nakupovat už v roce 2019, tehdy za pouhých 5 USD za akcii. Teprve s příchodem pandemie covid-19, kdy cena spadla na 3 USD a Keith přišel o práci, začal aktivně studovat akciový trh a své poznatky sdílel na sociálních sítích. A důvod? Keith věřil, že mladí Američané, zavření doma většinu dne, začnou hrát z nudy videohry. Tahle myšlenka začala potupně získávat na oblibě a finančníci z Wall Street ji naopak naprosto zavrhovali, načež byli po zatlačení do kouta přinuceni hrát špinavou hru. (HellFire)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama