Reklama

Reklama

Ztracena v bílém šumu

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Během slavnostního průvodu ve španělské Malaze se ztratí malá Amaya. Mladá novinářka se proto rozhodne za každou cenu pomoct jejím rodičům v pátrání. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Pátrání po holčičce, zmizelé během slavností v Malaze a potažmo po jejím únosci, je zpracováno poměrně poutavě a nenudí. Přesto mám pocit, že to mohlo být lepší, co se týče scénáře - více přímočaré, více intenzivní. Možná smrštění obsahu do tří, čtyř dílů by tomu dalo větší koule. I tak ale velice solidní seriál - na Netflixu určitě jeden z těch lepších. 65 %. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená krimi série ze Španělska. Novinářka byla dost nesympatická, vypadala jak mrtvá žába..... A hlavně mi tam neseděla jedna věc..... Policisté a novinářka jsou idioti..... Nechtěl bych ztratit dítě v Málage. Taková chyba jasně bijící do očí od prvního dílu. Nicméně je to dobře natočené a je to krátké.... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

španělská polokriminálka, která může velmi dobře fungovat v knížce (kterou sem nečetl), ale ve své seriálové podobě se jí to až tolik nedaří i když potenciál tu je velmi slušný. Největším mínusem je to, že dobrá polovina stopáže se zaměřuje na postavu novinářky a aniž bych to chtěl nijak zlehčovat, její linka s traumatem není zrovna dvakrát zajímavá a hlavně je šablonovitá až běda. Ve chvíli kdy se seriál od téhle linky odkloní a zaměří se na unesenou dívku, nebo její rodiče, je to hned o poznání "veselejší". Je celkem velká šance, že by Ztracené v bílém šumu v téhle formě mnohem víc slušel celovečerní film a divák by absolutně o nic nepřišel...60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trilerová detektívna novinka zo Španielska potešila, určite nesklamala, ale na tie najlepšie kúsky z tohto regiónu nemá. Na to chýba uhrančivejšia atmosféra aj lepšie budované napätie a možno aj silnejšia previazanosť dejových línií a odbočiek. I keď je zrejmé, čo tým všetkým chceli tvorcovia povedať. Prečo sa ale dramaturg nezamyslel nad výraznými logickými kotrmelcami, respektíve nad chovaním niektorých postáv, je nepochopiteľné a seriál ako celok to zráža nižšie, než si látka zaslúži. Ku cti ale tvorcom slúži, že to nenaťahovali a klasickej seriálovej vaty je tu minimum. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

V seriálu sledujeme pátrání po unesené holčičce, kterého se krom policie zhostí i začínající investigativní novinářka, která byla v minulosti omámena a brutálně znásilněna několika dobytky na pláži. Autoři se snažili udělat z novinářky jakýsi nástroj pomsty hnaný vlastní minulostí a zkušeností. Bohužel se to nepovedlo a tak tu máme zdařile ztvárněnou začínající novinářku, kterou občas trápí výjevy minulosti v podobě záběrů, jak si jí skupina lidí podává na pláži zezadu. Její neustále utrápený výraz a uslzené oči jdou ruku v ruce s beznadějným pátráním a to jak jejím, tak i policie. Mimochodem policie a její práce je zde vystihnuta velmi negativně. Hraničí to s naprostou neschopností. Celkově mají autoři obrovský problém smysluplně a logicky převyprávět příběh a hlavně zápletku a způsob pátrání. Dostaneme tak spoustu dílů ve kterých skáčeme naprosto bezdůvodně časem o několik let dozadu či dopředu. Tyto skoky však nic nevyřeší, ani nejsou nijak podstatné. Jako podklad svého tvrzení uvedu například "vedlejší případ" pedofila (kterého původně podezírali z Amayna únosu, ale to se nepotvrdilo, za to se přišlo na jeho jiné zločiny), který naše novinářka rozlouskla a dokonce se jí podařilo rozkrýt část jejich pedo sítě. Jako třešnička na dortu v tomto vedlejším pátrání bylo, že se naše novinářka postarala o to, aby ho (toho pedofila) kdosi sprovodil spolu s jeho pedofilním komplicem ze světa. Ovšem my se nedozvíme jak a proč. A zhruba tímto způsobem pokračuje i vyšetřování po nezvěstné holčičce, které trvá bezvýsledně již několik let, aby nakonec naše "hrdinka" nakonec odhalila díky VHS nahrávce pachatele únosu a následně se na vlastní pěst vydala tuto dívenku osvobodit. Vyprávění příběhu, rozuzlení a pátrání, to vše je opravdu nepovedené. Vazba únosců na jejich oběť a fakt, že na tuto stopu policie nepřišla jinak, než podle VHS kazet mi pak přišla, jako vložený vtip. Autoři si dělají z diváka prostě srandu, jinak to není možný! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení seriálu probíhalo ve Španělsku, a to v lokalitách Madrid a Málaga. (GASTON73)

Reklama

Reklama