Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo tento film nie je tak kultový, ako by si zaslúžil. A treba ho pozerať najlepšie na večierku a pri minimálne alkoholom pozmenenom stave vedomia. VIDENÉ ZNOVA 2/20: Šok po prvom pozretí je samozrejme fuč, stále ide ale o perfektnú satiru, kde sa miesi humor s veľmi tragickými momentmi. Najdôležitejším kladom je ale podľa mňa fakt, že film z tohto prostredia (americká vojenská základňa v Berlíne) a zároveň z tejto doby už iný nevznikol. A tá jazda tankom je nesmrteľná. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Mirne nadprumerny film diky zajimavemu a neotrepanemu scenari sledujicimu howadske pocinani americkych vojaku v Zapadnim Nemecku ve zlomovem roce 1989. Kdyby se scenarista vyhnul nekolika clischakum, tak by to s presvedcivymi zapornaky - snad vsechny postavy filmu ;]] byt kult - takto to zustalo nekde na pul cesty. Ale wojna neni kojna a ne vsichni jsou tam dobrovolne - i v profi armade - verim ze i v ten nasi "profi" bo: Kdyz ti dojde povolavak, nesto to ani za mak..... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

"When there is peace, the warlike man attacks himself." Ten filuta Friedrich měl zase pravdu, neboť kdo nezabíjí ve válce, musí zabít alespoň čas.. Potenciál Jordanova filmu se rozptýlil do mixu různých žánrů (černá komedie, drama, love story, satira), které však svým průběžným střídáním vytvořily nesourodý celek a to je vzhledem k áčkovému hereckému obsazení docela škoda (teď už vím, že zelená guma S.Glenn vyskočil z vrtulníku ve filmu Saigon přímo nad stuttgartskou vojenskou základnou US Army). Jestli to takhle opravdu kolem 89´ fungovalo, tak se mohl vojín Jasánek klidně sám prostřílet až k vrahům z Wall Streetu.. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

,,Kde jste to vzal?" ,,Santa Claus." ,,Tak Santa Claus, jo? Přinesl to komínem?" ,,Jo." To byl jenom takovej malej příklad hlášek, který ve filmu uslyšíte od Pana herce Joaquina Phoenixe, který drží celý film na sobě, aniž by musel nějak nepřirozeně přehrávat. Vztahu mezi ním a Annou Paquin nechybí ta správná chemie, takže jim bez problému uvěříte. Jinak, toho černýho humoru je tady opravdu dostatek, takže se nudit nebudete! Ať žije bod varu! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény pritiahnuté za vlasy (demoličný pochod tanku po uliciach so zhulenou posádkou), niektoré humorné (paľba na "nepriateľský tank"), niektoré znudené a iné také obyčajné, bežné. Niečo to malo z dramatického súdka, niečo z komédie a niečo z akčnej skrinky. Taká všehochuť, maxi-mix a miš-maš. Geniálna scéna pádu z okna a vcelku presvedčivý výkon Joaquina Phoenixa. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama