Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného filmu S.Spielberga je o poznání slabší, ale myslím si, že je to pořád dobrá jízda se žraloky. Napětí je solidní a děj taky. Je to pokračování, takže je na to nahlíženo s myšlenkou báječné jedničky, to samozřejmě filmu škodí. Čelisti 2 určitě stojí za to a kdo si zamiloval žraloka jako zabijáka, tak to rozhodně musí vidět. 60% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jasnozřivý otec, kterému se (opět) nevěří, když ze součtu zdánlivě nahodilých událostí briskně vydedukuje pachatele ... nezodpovědná matka, která si prostě jen tak odjede, aniž by se přesvědčila, zdali si její mladší synek OPRAVDU hraje u domu ... a VELKÝ BÍLÝ, úctyhodný exemplář, kterému se z neznámého důvodu zalíbily loďky a vrtulníky - snad proto, že je nedovede sám vyrobit ... ani využít. Díky své nestandardní úchylce bude záhy potřebovat plastiku, ovšem shánějte plastického chirurga - a plastickou chirurgii někde v Atlanském oceánu. Nelze říct, že by trpěl hladem ... u pobřežních vod, neobyčejně bohatých na potravu, přesto jeho příběh nevykazuje prakticky žádné napětí - a vcelku marně se snaží prokázat úzkou vazbu na pilotní film. Dlužno dodat, že chudák žralok je v tom nevinně, neboť pokyny režie plní ochotně a bez reptání - a tím jeho úloha začíná i končí. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Szwarc sa snaží, čo môže a chvíľami mu to dokonca aj vychádza ! Spielberg je Spielberg, o tom netreba diskutovať ( hoci aj jemu sa občas noha šmykne ), ale nemyslím si, že by to bolo až tak zlé. Záverečné scény mám dokonca mimoriadne rád a hoci scenáristi väčšinou iba s rôznymi obmenami prerozprávali pôvodný dej, takmer existencialistický záver, keď tam skupina uvreštených deciek zostane uväznených na skalisku uprostred vody a žralok si zmlsne ešte aj na vrtuľníku, im skutočne vyšiel, podobne ako nápad s elektrickým káblom. Iskry medzi zubami a dym z očných jamiek takej beštie je predsa len neodolateľný ! ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Klasický syndrom všech sequelů počátku osmdesátých let. Příběh jede podle osvědčené šablony, vše je větší, výbušnější, krvavější a samozřejmě epičtější. Kupodivu to nedělá ostudu ikonickému rybímu dobrodružství. Nenadchne ani neurazí. Aspoň, že se tvůrci drželi nastavené béčkovitosti. ____ John Williams znovu boduje! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Brody trčí na tý svý věži. Čelisti 2, jsou kvalitním filmem. Absence ruky geniálního režiséra Spielberga, je samozřejmě znát, ale i Jeannot Szwarc svůj úkol zvládl a odvedl dobrou práci (moc se mi líbí např. scéna s vyvoláváním fotografie). Chybí Shaw a Dreyfuss, ale Martin Brody v podání Roye Scheidera, hudební génius John Williams, parta puberťáků, vyrážejících na moře či nezapomenutelný závěr - nám to vynahradí. Naprosto skvělé pokračování legendárních Čelistí, kterým měla minisérie skončit. Bohužel se tak nestalo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama