Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (328)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZNÁME PRAVDU…“ Tak hlavně první díly jsou parádní a krvavý westernový post-apo… Srší to nevotřelejma nápadama a kurevsky to baví! A ta hudba! Je to v podstatě strašně jednoduchý – ale super. Žádný vekácávačky… prostě to vodsejpá. Škoda, že neznám hru, asi bych vocenil ty narážky (jestli tam teda jsou…). Postupně jde víc o příběh, než o všelijaký serepetičky, ale rozhodně jde (v mejch vočích) o parádní seriálovej počin!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jonathan Nolan (bratr Christophera) je hráč a velkej fanda herní série. Právě díky němu Bethesda Games Studio souhlasilo se seriálem. 2.) Thx za titule „Filip Drlik a Lucie Musílková“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Genialita se nekoná. Je to jenom povedený western jak psal duro. Konkrétně Hodný, zlý a ošklivý. Vypadat takhle půlka herních adaptací, můžeme si gratulovat.  Na druhou stranu.... postrádám smysl proč je to seriál, zatím tam bylo děje na filmovou půl hodinu. Tohle mohlo být s podstatnou péčí na úrovni Planety Opic. A v seriálech to bude někde daleko za Boys a i oproti podobnému See to vypadá trapně. Chápu stylizaci, hry jí měly také, ale zbytek vypadal top, tohle je na postapo divně vyleštěný i ve zničených kulisách. V See měl člověk respekt z venkovního prostředí. Tady jsou to kulisy... Zatím 7/10 Jo a ten černej týpek vypadá jako Denzel Washington víc a hraje i líp jako on než jeho skutečný syn. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No tak já tady asi rozhodně nebudu pozitivní jako většina ostatních, kterým očividně stačí k uspokojení málo. Od Falloutu jsem čekal nabušenou scifi jízdu, ve které dostaneme nářez vizuál, nekompromisní zákony pustiny a hromadu gore, skvělé míchání příběhu lidí tam "shora" a z Vaultů a celé to bude podpořeno neutichající akcí a vývojem příběhu, ale doslova nic z toho tady nebylo ani zdaleka. Vizuálně to působí "jen" dobře, ale nic vyloženě zásadního nebo nějaký wow prvek z celého světa nedostaneme, gore je zde možná tak ve 2 scénách a i celkově seriál jede místo na brutální vlně na hodně úsměvné vlně a než aby se snažil být tím pravým postapo drsňáckým zážitkem, dělá ze sebe snad i parodii, hláškuje v nejméně vhodných momentech, ze všeho si dělá srandu a vlastně úplně zapomíná, v jakém žánru se pohybuje. Celková lore lidí je taky chabá, za celých 8 dílů nedostaneme ani pořádné vysvětlení, co a proč se tehdy událo a ani jaký byl vývoj lidí z Vaultu v posledních 200 letech. No suma sumárum prach a bída a pro mě dost možná největší zklamání poslední doby, jelikož tahle série si zasloužila epické zpracování a místo toho dostala jen nezajímavý průměr, který jak kdyby vůbec nevěděl, čím chce být. Bleh. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - První díl mě nadchnul. Ironicky shazuje svoje hlavní hrdiny, opatrně dávkuje strach z neznámého a dává pocit něčeho nového. A pak se děj posune do klasických vyprávěcích postupů, forma se uzamkne v nekonečném přidávání dalších a dalších gramodeskových hitů a k radosti zůstává snad jen ta Lucy. Zbylé postavy často rozčilují nebo přímo vadí, tajemství se vysvětlují průhledným nebo očekávaným způsobem, hlavní hrdince je co chvíli připomínáno, že na povrchu se brzy začne chovat jinak než pod poklopem a popravdě na mě Fallout funguje víc jako love story nebo rodinné drama, případně jako western. Sci-fi stránku, společenskou kritiku, protiválečnou hrdost nebo odhalování stínů minulosti jsem na konci bral jen jako nutné zlo, což je u postapokalyptického výletu na pováženou. Originální ale je, takže budu na pokračování opatrně zvědav. Jen bych si hrozně přál, aby se ustálila nálada. Kombinace těžkopádných vtipů, politické satiry, přiznaně béčkového designu monster, paranoidního thrilleru a akční arkády, kde se fatální zranění občas dá léčit lektvarem a občas zase ne, mě ze sedadla vyhazovala skoro pořád. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mise úspěšná. Fallout se na poli seriálu neztratí a zejména si ponechal svou herní DNA. Wasteland plná magorů, mutantů, zmutovaných magorů. Je tady Vault, který samozřejmě skrývá nějaké to tajemství, jak tomu ve Falloutu zvykem. Neskutečně se mi zamlouvala vizuální estetika. Hudbu tvoří herní soundtrack. Mnoho dílčích věcí funguje. Zejména hlavní linka dokáže vygradovat do silných momentů. Je tu však i dost negativ. Polovina epizod jsou side questy, které vážně nejsou potřeba a jen zabírají zbytečně čas pro hlavní chod. Dost postav je otravných. Nesmíte se nimrat v detailech jako kde si obstarají vodu a jídlo, proč se sebou nevezmou, co největší arsenal, jak dokáže sakra projít takovou vzdálenost a přejít atd. Okamžiky s do očí bíjícími plot armory naštvou. Jako celek to ale naštěstí funguje a na případnou druhou řadu se rád podívám. Příjemných 70% ()

Galerie (173)

Zajímavosti (23)

  • Vault 31 využíval stejné technologie kryogeniky jako vault 111 z videohry „Fallout 4“. (Veskoslav)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)
  • Dětem se v televizi pustí „Grognak the Barbarian“ – fiktivní komiksová série, kterou můžeme nalézt ve videohře „Fallout 4“ a která má celkem 10 dílů. (Veskoslav)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama