Reklama

Reklama

Dívka, která unikla: Příběh Kary Robinsonové

(TV film)
  • USA The Girl Who Escaped: The Kara Robinson Story
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletou Karu Robinsonovou na zahradě před domem její nejlepší kamarádky oslovil muž, přiložil jí zbraň ke krku a přinutil ji nastoupit do auta. Odvezl dívku do svého bytu, kde ji držel v zajetí a celých osmnáct hodin sexuálně zneužíval. Když usnul, Kaře se podařilo z pout i jeho bytu uniknout, dovést policii na místo činu a identifikovat svého únosce, sériového vraha, který má na svědomí nejméně tři další nevyřešené vraždy. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Easykill 

všechny recenze uživatele

Beru v potaz hlavně fakt, že je film podle skutečné události. Ve zkratce, nejjednodušší únos a nejjednodušší útěk ever, ale o tomhle vlastně film ani není. Je to o tom, že to celé trvalo pouze pár dní (únos, útěk, dopadení?). Na druhou stranu nevím jak moc je to podle skutečné události, hlavní hrdinka se po prvním znásilnění chová poněkud v klidu a po útěku je ještě víc v pohodě. Buď je to velice špatně zahrané nebo to tak bylo a já jaksi to chovaní do jisté míry nechápu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Katie Douglas. Čo ja viem, to keď v 25 rokoch hráš 15-ročnú, to je výhoda, alebo nevýhoda? Súhlasím s  tým, že hrá po druhýkrát unesenú, ale o poznanie horšie. Napriek znásilneniu a zločinu ako takému, napriek úchylnému a spoteno-uslintanému úchylovi tu však divák nepocíti žiadne zhnusenie, odpor, vôbec nič poriadne expresívne. Film vôbec nevyužil svoj potenciál ani deviantovu potenciu, Len príbeh odrozpráva a Katie každých desať minú pustí slzu z oka. ()

Reklama

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady "únosů" ... Bohužel v tomto podání velmi špatně odehrané i natočené. Nedalo se čeho chytit. Ono se tam vůbec nic nestalo v takové míře že by jste si to zapamatovali. Dávám 25-30% a to jen za ikonu true story a za sice už tisíckrát viděný námět ale podmět příběhu je neustále koukatelný, když by byl tedy dobře natočený. Nepochopil jsem úvodní prohlášení/upozornění že ve filmu je nadmíru sexuálního násilí. Protože opravdu tam nic takového nebylo. Řekl: znasilnim tě/poté černá obrazovka a probuzení do nového dne. Ten film byl neskutečně suchý ve všech směrech. Škoda, tak zase příště u dalšího únosu... ;-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě je příšerný, bohužel to zpracování téměř taky :) ve chvílích, kdy film mohl z diváka dostat nějaké emoce, se obrazovka setměla. Únos určitě mohl být zachycený syrověji, obzvlášť když si o případu přečtete a víte, co se dělo. Nabízí se srovnání s Believe me, kde příběh zafungoval jak měl a Katie podala skvělý výkon. Tady sice nebyla špatná, ale většina herců okolo byla, díky čemuž se i horko těžko budovalo napětí. Ta špatná hudba jen dokreslovala atmosféru filmového béčka, taková třešinka na dortu. Ale kvůli příběhu jako takovému mi nějak svědomí nedovolí dat méně. ()

Reklama

Reklama