Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (287)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rudé slunce zapadá za obzor a uvolňuje prostor temným silám. Ve sklepení starobylé kaple ožívá sám Satan a připravuje se na rozhodující boj proti lidskému rodu. Zabránit se mu v tom pokusí katolický kněz v podání výtečného Donalda Pleasence a profesor fyziky se skupinou svých studentů... Carpenter si svůj třetí nejlepší film snažil podržet, a tak se opět ujal režie, hudby (její ústřední motiv je nesmírně silný a několikrát vám dokáže pocuchat nervy) a scénáře, u něhož se podepsal pod svým pseudonymem Martin Quatermass. Už tak hutné a klaustrofobické atmosféře přidává na nejistotě spousta červů, brouků a samozřejmě kostel obklopující vyznavači Satana s Alicí Cooperem v čele. Prostředek snímku sice trochu kolísá a to hlavně postradatelnými vedlejšími odbočkami, ale v závěru vše opět krásně graduje. Vládce temnot byl ve své době trochu nedoceněný, ale to byl nejspíš důvod obzvlášť silného roku na kvalitní horory. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Podle mne čtvrtý nejlepší Carpenter (po Věci, Halloweenu a Ve spárech šílenství). Příběh plyne spíše pomalým tempem, využívá tajemných prostorů starého kláštera pro budování hrůzyplné atmosféry. Ta je nakonec hustší než rozteklá čokoláda, v závěru jsem kvůli ní film dokoukal téměř bez pohnutí (za závěr považuju cca posledních 25 minut). Vše je podkresleno vynikající hororovou hudbou, která sice nemá tak silný motiv jako ta v Halloweenu, ale i tak je naprosto dokonalá a požitek z filmu je díky ní ještě umocněn. Jestli si zde něco vyloženě říká o kritiku, jsou to velice (velice!) nesympatické postavy, jejichž jednání a průpovídky občas nebezpečně zavání debilitou. Ale jinak spokojenost. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Magickosť a pútavosť Prince of Darkness stojí výhradne na jeho vývtarnej a hudobnej stránke. Vizuálne efekty sú síce lacné, miestami až smiešne, ale nie je ich toľko, aby uškodili. Naopak je tu množstvo temnej a dusnej atmosféry, vytváranej takmer neustálou tmou, skvelými snovými obrazmi a démonickou hudbou. Rovnako ako The Thing, aj toto je horor s extrémne pesimistickým záverom, pri ktorom vás zamrazí a nebudete mať zrovna chuť otvoriť si šampus. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se nebál už dlouho. Scénář není žádný precizně vysoustružený zázrak, ale Carpenterova režie spolu s kamerou a až bolestivě se opakujícím hudebním motivem vytvářejí jedinečně dusnou atmosféru, jakou u současných hororů nenajdete. Na Carpenterovy jiné majstrštyky - Halloween a Věc - sice Vládce temnot nemá, ale i tak je to skvělý horor! **** 1/2 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Některej Carpenter mě holt nevtáhne, a tohle je příklad stejně jako u Halloweenu 1. Než se něco dělo přišlo mi to strašně zdlouhavý a ukecaný, hudba byla sice parádní jako vždy ale příběh a postavy mě moc nebavily. Poslední půl hodina byla sice už trošku zajímavější a krvavější, ale beztak to prostě nebylo něco co by mě dostalo. Hudba a masky byly na filmu nejlepší. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama