Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (287)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No je to už nějaký pátek co jsem to viděl, ale v kontextu Carpenterovi tvorby mi vychází nadprůměrný počin. v paměti mi hlavně utkvěla nakažená nadímající se žena v posteli a vím že jsem se docela bál i když někoho z hlavních hrdinů pronásledovali démoni. Carpenter ještě v mnoha jiných případech dokázal že točit opravdu umí a ani Vládce temnot není rozhodně žádný brak. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Veru strašidelné béčko, čo už nemá tu atmosféru ako prv, dialógy a správanie postáv pre dej klasicky zjednodušené aby bolo na krátkom úseku čo najviac mŕtvych a miestamy to vyznie až staticky amatérske hlúpučké, veru ešte pri prvom dávnejšom pozretí ma to mohlo chytiť ale teraz už ťažko, vyznie to dosť plocho a nezáživne. Triky na tu dobu fajn, je vidieť že si vedeli poradiť a zjednodušiť určité veci tak aby vypadali zaujímavo, presnejšie ide o obrátenie obrazu buď hore nohami, pripadne o 90˚ kde išlo o využitie efektu s vodou a kvapiek, plus tie krvavé masky aj keď ich moc nebolo ale to asi tak všetko čo za niečo stojí a je vidieť že po úspešných filmoch sa Carpenter moc nenamáhal experimentovať s príbehom a dať mu aj určitú podstatu, veru radšej si pozriem príchod diabla vo filme Koniec dní. ║Rozpočet $3miliónyTržby USA $14,182,492Tržby Celosvetovo $18,099,492 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když ještě někdy v hlubokém středověku Nova pamatovala i na horrorové fandy a fanynky a mezi spoustou horrorového balastu (dneska kdyby dávala alespoň ten balast) nám občas naservírovala i horrorový skvost, tohle patřilo k tomu nejlepšímu co jsme mezi nimi mohli vidět. Vládce temnot obsahuje naprosto všechno, co má vynikající horror obsahovat - zajímavou zápletku, již od samého začátku budovanou a gradující atmosféru, dobrý postavy (posedlí bezdomovci v čele s Alice Cooperem nebo smějící se černoch jsou fakt brutal), dobrý režijní vedení, dobrý scény, grandiózní lekačku, při který chybělo jen málo abych si nepustil bláto na hřiště, úchvatnou a děsivou hudbu a parádně vypointovaný konec - a John Carpenter moc dobře ví, jak z toho všeho namíchat jeden z jeho nejlepších filmů. Myslím, že se nebudu ani moc rouhat, když prohlásím kam se na to hrabe Halloween. Kdyby šlo dát hvězdiček víc, ještě bych jich jistě pár využil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha sa za to hanbím, ale Vládcu temnôt som prvý raz videl až v r. 2009. Bol som z neho unesený. Následne som si ho zopakoval v r. 2022 a samého ma prekvapilo, že stále nemám dôvod ísť v hodnotení pod 5*. Je to proste klenot a totálny náhul a masaker. Vďaka hudbe je Vládca temnôt neskutočne atmosférický, nepríjemný, intenzívny a znepokojivý od prvých minút. Kasting je dokonalý. Nikto síce nedostal rolu oscarových parametrov, ale na Donalda Pleasenceho, Victora Wonga (Tremors) a Alicea Coopera je fakt radosť pozerať. Skvelá je i výprava starého kostola na periférii mesta, kde vám nikto nepomôže, lebo skrátka nemá kto. Postáv je pomerne veľa a hoci sú masky a gore na vysokej úrovni, nie je to až také nechutné, ako Vec. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama