Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Moje teprve třetí setkání s japonským anime mi dává znát, že častým hostem nebo-li divákem této tvorby asi nebudu. Perfect Blue nechybí velmi slušná práce s mysteriózním námětem z prostředí hvězdného showbyznysu a ještě lepší práce s vytvářením temné atmosféry z pouhých animací a to, co se zde vybudovalo, funguje velice slušně. Osobité tvůrčí kvality ve jménu stylizace a také zajímavé závěrečné vygradování rozhodlo o 3. hvězdičce. Ale zároveň se celý film velmi brzy proměnil v totální psycho, které graduje do čím dál dusivějších emocí, navrch se snoubí s typicky přehnanou japonskou náturou (která se v rámci neomezených možností animovaného filmu teprve projevuje množstvím bizarního krveprolití), děsivé psycho naplněné afektem není ničím odlehčováno či zjemňováno, psychologie postav spíše kulhající a já už v polovině začal pociťovat neutichající potřebu co nejdřív z téhle šílenosti utéct a čekal na vysvobození. Díkybohu se dostavilo v uspokojivé podobě, přesto si nedovedu představit, žebych chtěl podobný zážitek absolvovat opakovaně, ufff... [60%] ()

Mafian 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete, aby s vámi režisér vytíral podlahu až do poslední minuty filmu, jste na správném profilu. Satoši Kon stvořil přelomové dílo japonského animovaného filmu. Nehezká animace, brutální násilí a napínavé scény podpořené tou správnou nervydrásající hudbou. Satoši Kon si s divákem hraje každou chviličku, kdy dojde k náhlému přepnutí obrazu a změně scény, zanechávajíc pořád dojem z toho, co se stalo před chvílí. A pak, když dojde k odhalení podstaty problému, které udeří jako blesk a ukončí film, je děsivé zjistit, že to, co jsme v Perfect Blue viděli, někteří skutečně zažili a zažívají... ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle musí být jeden z nejvíc "mind blowing" filmů. Z počátku si myslíme, že sledujeme mladou popovou hvězdu Mimu, která opouští dívčí skupinu, aby se vydala na filmovou dráhu. Filmový svět je ale plný mladých hvězd, které se chtějí prosadit a Mima tak musí něčím vyniknout. Souhlasí s natočením scény znásilnění, aby její postava dostala více prostoru v seriálu. S čím však Mima nepočítala, tak to je posedlý fanoušek, který začne posílat výhružné dopisy a na internetových stránkách zveřejňovat až podezřele detailní okamžiky ze života Mimy. Náhle je zabit scénárista seriálu a vše se začíná komplikovat. Mima a vy jako diváci začínáte ztrácet pojem o tom co je realita, co se může Mimě zdát. Nebo je to všechno jen součástí seriálu. Bravurně zrežírované a pořád na hraně, takže si nejste jisti i tím koncem. Který je mimochodem asi jednou z nejpamátnějších filmových scén. Bavím se samozřejmě o večerní honičce. Japonci opět potvrzují, že filmové řemeslo dokáží dotáhnout téměř ke 100%. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

I podle zdejších komentářů zřejmě není možné nevybavit si při sledování filmu Lynchovu tvorbu, tak bych je rád trochu porovnal. Obojí se vyvíjí jako solidní zprvu reálný thriler s temnější a lehce depresivní atmosférou a obojí svého diváka absolutně zmate. V tomto případě se však závěr vrátí zpět do reality, a tak po skončení divák nekroutí hlavou a nehledá, kde by začal. Dokud jsem si nepřečetl Divočákův komentář, myslel jsem si, že řešení je jedno a poměrně pochopitelné. Po delším uvažování mi došlo, že to tak snadné nebude, podívám se podruhé, ale má verze by mi ke spokojenosti stačila. Proto by Perfect Blue by měl vyhovovat i těm, kteří Lynche zrovna nemusí. Jediné, co mě trochu zklamalo, byla animace, kterou by si film v roce 1997 mohl dovolit na vyšší úrovni. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí - tedy podle čsfd, protože jsem si sám to první nepamatoval] Opět jedno anime bez robotů a vlastně všeho nadpřirozena co k těm poskakujícím "pokemonům" obvykle patří. Zato ale vlézá Japoncům pod kůži více než by si zřejmě přáli, pod obalem systematicky chladné společnosti vykukují touhy... po animálním erotičnu, zažít si trochu toho vzrušení. A hlavní hrdinka si tak odnáší slušnou nálož nepříliš příjemných emocí, depresí a paranoii - podobně jako postavy z Aronofského filmů. Filmová trivia dokonce prozrazuje, že on sám pro sebe zakoupil práva na zfilmování americké verze (a pak původní vykradl v Requiem for a Dream). Jako režisérova premiéra je Perfect Blue nevídaným kouskem s famózním, vyzdvihuji ještě jednou, famózním střihem a na nervy drnkajícím zvukovým doprovodem. 90 % ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama