Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Netriviální příběh, komplikovaně, ale promyšleně podaný, se skvělou animací i vizuálním stylem. Teen popová hvězdička končí s hudbou kvůli kariéře herečky, což se však vůbec nedaří podle představ: její role je malá a plná odvážných scén, někdo na netu sleduje každý její krok a někteří fanoušci se nedokážou smířit s její "zradou". Postupem času se tak reálný svět stále nezřetelněji prolíná s představami a kriminálním seriálem, co natáčí. Začíná z toho všeho už bláznit, nebo ji skutečně někdo pronásleduje a ubližuje lidem kolem ní? ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

námet je jednoduchý a zrozumiteľný a najlepšie, čo toto anime ponúka, je budovanie atmosféry, postupný prechod z reality do zmäteného sveta medzi snom, filmom, skutočnosťou a schizofréniou, čo na rozumnej minutáži celkom efektne dosiahne svoj zámer. keby som bol viac zasvätený do sveta anime a bol jej (väčším) znalcom a fanúšikom, určite by som pridal hviezdičku. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nervydrásajúci psychothriller, ktorého hlavným problémom je dnes už prevarený námet a až príliš obstarožne pôsobiace ako vizuálne spracovanie, tak niektoré scenáristické postupy. Stále však celkom dobrá jednohubka na napínavý večer. Do karát hraje aj klasicky kratšia stopáž, ktorá prebíja hluché miesta a len veľmi šetrne dávkovanú invenciu a tvorivý aspekt. Na Kona príliš nevýrazné a prosté, ale neurazí. Čakal som však trochu viac, než len sugestívne prenesenie euramerického modelového mindfucku do japonských animovaných reálií a popkultúrneho fetišu, ktorým oplývajú. Určite však tomu ešte dám šancu. 60% ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Napadá mě, že tento film je anime jenom kvůli tomu, že tvůrci nesehnali dost dobré herce. Tenhle film má totiž všechno co správné psychologické drama mít - hlavní hrdinku, která prochází životní změnou, výjimečné prostředí, které zaujme diváka, dostatečně krvavou zápletku a vše podtržené výbornými hereckými výkony. No sice jsou to výkony manga postav, ale to jim neubírá nic z jejich přesvědčivosti. Jediné co bych snímku vytknul, je pomalejší začátek a trochu podivné zakončení... Možná až se zase za pár let nebudou mít v Hollywoodu co točit, jedinou věc kterou budou muset změnit je s lehkostí poskakující pop-idol alter-ego. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Perfect Blue je dozajista (ne)přiznaným zdrojem té nejlepší tvorby Darrena Aronofského (tj. Requiem za sen a Černá labuť) a celkově velmi podnětným příspěvkem do subžánru paranoidního „schizothrilleru“. Bezbřehá touha po naplnění ambicí bez ohledu na psychické i fyzické důsledky je zde vykreslena bez sebemenších příkras a ty občasné hororové motivy jsou zatraceně husté. [80%] ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama