Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný dirigent Pierre Morhange se vrací do Francie na matčin pohřeb. Setkává se tu s dávným spolužákem Pépinotem, který mu řekne, že také jejich učitel hudby už zemřel. Učitelův deník vrací Pierra do starých časů: píše se rok 1949 a talentovaný Clément Mathieu přijímá místo v internátní chlapecké škole, jejíž chovanci - divocí, problematičtí chlapci, často sirotci - rozhodně nejsou studenty ochotnými pronikat pod jeho vedením do křehkých tajemství hudby. Tyranský ředitel školy Racin se domnívá, že na žáky platí jen přísnost. Clément se však rozhodne, že vsadí na metody, které jsou blízké jeho srdci. Oříškem se pro něj stává právě Pierre Morhange, chlapec s ďábelskou povahou, ale andělskou tváří - a nádherným hlasem. Ten stojí v samém středu učitelova boje o duše ztracených chlapců a krásu světa. Mathieu začíná prostřednictvím magického světa hudby měnit životy svých svěřenců navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (181)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu je sice poměrně dost průsvitný, takže od začátku tušíte, kudy se to bude celé ubírat. Ale to tentokrát není na škodu, protože příběh i krásná hudba si vás podmaní a už vás ani na vteřinu nepustí. Samotný závěr sice může někdo označit za lacině vykalkulovaný doják, ale ono to celé tak hezky funguje Asi jako Svěrákova Obecná škola. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Přání otcem myšlenky. Nedovedu si představit, že by malý plešoun předělal gaunera pomocí zpěvu. Gauner se předělat nedá. Sám jsem gauner, co hodiny zpěvu nenáviděl a po učitelce střílel broky pristolovou vzduchovkou. V hodinách matematiky jsem dával pozor a chtěl na vysokou. To mělo význam, hodiny zpěvu mi pouze zprotivily vážnou hudbu. Tento film je prostě kravina, ale krásná kravina, díky hudbě. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Christophe Barratier, Philippe Lopes-Curval .. Byl jsem natěšený a.. líbilo se mi to! Dva dávní spolužáci se sejdou a začíná vyprávění části jejich životů, jež se odehrálo před více než padesáti lety. Parta kluků se v tvrdé internátní škole po příchodu nového hudebně nadaného učitele začíná měnit.. Snímek moc originality nepobral, zato milé klišé je tu na každém kroku. Největší škoda je, že od začátku víte kteří malí kluci se spolu sešly. Pozorným to dost prozradí. Nebýt toho, mohlo být závěrečné, emocionální a dojemné finále daleko silnější. Kdyby nic jiného tak minimálně kvůli režii, nádherné hudbě a chlapci zpívaným písním to stojí za shlédnutí. Pokud nejste z kamene, dostanete ještě mnohem víc.. 75%. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který mě upřímně řečeno celkem překvapil - čekal jsem od něj daleko méně. Děj už sice všichni známe z mnoha jiných filmů, stejně jako všechny postavy, ale i tak se na to pěkně kouká. Kluci zpívají, ředitel řve, Jugnot výborně hraje... Co mě nepotěšilo byl ustřihnutý konec (který přišel jako rána z čistého nebe asi o půl hodiny dŕíve, než jsem ho čekal) a chabý scénář. I přesto se ale rozhodně jedná o film kvalitní. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Tyto a podobné půvabné exkursy do historie mě vždy fascinují. Nahlédl jsem do starého francouzského ústavu pro výchovu obtížně vychovatelných dětí, bavila mě banda uličníků s dobráckým učitelem a vychovatelem i despotickým ředitelem - nepatrná připomínka Knoflíkové války. Pravda, scénář, je trochu jednoduchý, má však hlavu a patu. Film doprovází příjemná hudba. Konec filmu uzavírá sympatická pointa. Zkrátka, kdo není cynik, toho film potěší a zahřeje. Francouzi umí a Gérard Jugnot je výborný herec. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • Film debutoval na konci října v Itálii s výdělkem 131 887 eur jen v 58 kinech, přičemž se jeho celkový zisk v této zemi vyšphal na 820 tisíc eur. (imro)

Reklama

Reklama