Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (167)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Nechcem Eliho Rotha haniť, pretože sa mu konečne podarilo natočiť film, ktorý aspoň navonok pôsobí seriózne, ale stále robí školácke chyby, ktoré mu nedovolujú stať sa niečím viac než len béčkovým režisérom. Každú pracne vystavanú scénu s napätím zabije nejakou tupou nehodiacou sa vsuvkou, práca s postavami je na bode mrazu a v neposlednom rade nechápem rozhodnutie zveriť scenár k svojmu najambicióznejšiemu hororu tvorcovi, ktorý ešte nič nenapísal. Vraždy vlastne tiež nič moc a na dlhšie si žiadnu zo scén nezapamätám, takže tie pôvodné tri hviezdičky mením na dve, pretože pri písaní komentu si začínam uvedomovať, že ten film za nič nestojí. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Americký tvorca prišiel s old school slasherom, ktorý dáva poctu špinavým béčkovým kúskom. Čiže na jednu stranu sme dostali šťavnaté vraždy s črevami, cirkulárkou i s trhaním hláv. Dokonca natočené pomocou praktických efektov, ktoré ma okamžite teleportovali do osemdesiatych rokov. Dokonca nám naservíroval jednu vyložene skvelú scénu s večerou, z ktorej by sa dali vyžmýkať gore hody, no pri nej padlo najhoršie rozhodnutie filmu a to, predčasne a hlavne nezmyselne ju ukončiť. Na druhú stranu bolo vo filme strašne veľa hlúpych a prázdnych postáv, to by až tak nevadilo, kebyže padajú ako hrušky, ale boli nezraniteľné, pre dej nepodstatné a tým pádom úplne zbytočné. Hodné až úplného vyškrtnutia zo scenára. Nerozumiem, prečo práve oni neprichádzajú o vnútornosti, ale náhodní ľudia na okraji príbehu, ktorí tam vôbec nemuseli byť. Hlavná postava bola tradične nezraniteľná a nedokázala si získať žiadne sympatie, čiže žiadne prekvapenie. Dielu sa musí uznať, že má napätie a drive, ale aj kopec nezmyselných a úplne náhodných scén, ktorých cieľom bolo, aby sa postavy, aj keď nelogicky, mohli zachrániť. Eli Roth dostal do kín slasherovú zábavu v štýle old school béčka, čo poteší fanúšikov žánru, no zároveň ju naplnil kopou zbytočných postáv. Občas ušla logika, inde zase fungovalo napätie a drive, ale v konečnom dôsledku nejde o nič prevratné a ani do topiek roka sa zrejme nezapíše. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Eli Roth režisérky roste. Překonal sám sebe a natočil svůj nejlepší kariérní počin. Troufám si říct, že jsem letos lepší a zábavnější slasher neviděl a už se těším na potvrzené pokračování. THANKSGIVING hodně odkazuje nejen na HALLOWEEN a SCREAM, ale hlavně na I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, z něhož cituje překvapivě nejvíc scén. Narozdíl od svých vzorů se však nebere vůbec vážně, ale jede v hodně černohumorných vodách, stejně jako původní GRINDHOUSE trailer. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Při scéně Přepadení nákupáku, jsem celou dobu čekal, kdy se ukáže, že tohle se někomu jen zdálo. Postava se celá zpocená probudí a začne děj. Jenže to se nestalo. Takže zde máme adepta na největší WTF moment roku. První hodina mě vyloženě nebavila, nesympatické postavy, tajemný vraz a atmosféra trošku vykradená z Vřískotu. Něco se vykrádá z prvního Halloweenu. Kdo je vrahem jsem vlastně tipoval správně a při scéně kdy se jednu z postav strčí do trouby jsem získal prakticky jistotu. S blížícím se koncem tomu jisté kvality a zábavnost (černého humoru je tady spousta) upřít nemohu, ale stejně This is cinema, tohle určitě není. 50% s bídou. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Čekal jsem špatný film, dostal jsem špatný film. Takže asi dobrý? Nevěděl jsem, že film má rating od 18, takže mě brutalita příjemně překvapila. Její provedení ale většinou vypadá levně a přehnaně. Úvod filmu mě úplně otrávil svou neuvěřitelností a vyhroceností. Ke konci jsem ale přeci jen začal být spokojenější a po průvodu si dění docela užíval, jenže finále je naprosto neuspokojivé. Sice asi přislibuje dvojku, jenže nevidím důvod, proč by ji taková blbina měla mít, tohle fakt není Vřískot - i ten vrah byl podle mě úplně očividný. Navíc zde chybí LGBT postava, takže dvě hvězdy! Perioda. 45% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Amanda Barker (Lizzie) v skutočnosti pochádza z Hannoveru v štáte Massachusetts a je deviatou praneterou Johna Carvera. Jej prízvuk vo filme je skutočný. (Arsenal83)
  • Eli Roth bol v procese obsadzovania filmu, keď mu jeho kamarátka Gina Gershon napísala správu s otázkou: "Kedy ma obsadíš do hororu?" Roth odpovedal: "Gina, vlastne práve teraz mám pre teba rolu." (Arsenal83)
  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama