Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

MarekTulen 

všechny recenze uživatele

Ano, Němci tu zas ukazují že tyhle seriály jsou jejich. Naprosto parádní, ať už skvěle napínavý příběh, výborně napsané a zahrané postavy nebo perfektní soundtrack. Je to zajímavé, temné, dramatické a mohl bych jmenovat do nekonečna, tenhle seriál mě chytil a nepustil. Vážně povedené dílo. Škoda že ke konci to ztratilo tempo, ale i přesto to mohu jen a jen doporučit. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý na prvú dobrú ukazuje, v čom všetkom zaostáva česká TV produkcia. Seriál, ktorý ukazuje, ako veľmi vzrástli divácke nároky. 10 rokov dozadu by ohlasy boli jednoznačne nadšenejšie. Zároveň seriál, ktorý nemá prvoligové ambície ako mal napríklad Temný případ či Fargo. Páčilo sa mi to dlho udržované nejasno, kto je tým mužom. A predovšetkým veľmi dobre odprezentované mentálne nastavenie jednotlivých obetí. Dojmy však zrážala nekvalitná práca polície a amatérske zabezpečenie vo všetkých typoch budov (nemocnica,...). Ideálny počet dielov, ale bez wow momentov či rozuzlenia, ktoré by ladilo s predchádzajúcou tajomnou atmosférou. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[53%] Dle hodnocení jsem se docela těšil, dokonce i první epizoda mě docela navnadila, ale pak to začalo být nudné a v některých scénách i hloupé. Ta tíživá atmosféra byla docela dobrá, spojená i s vhodnou hudbou, ale bohužel mě to celé moc neuchvátilo. Potenciál to mělo, tak bych z toho raději udělal film. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Vlastně nebyla to špatná série, SPOILER (Možné vyzrazení děje!!!!)........ Za mě si šlo jen špatně udělat nějaký vztah s jakoukoliv postavou, nešlo tolik soucitit ani s dětmi ani s většinou postav, jediný s kým se trochu dokážete navázat vazbu je Lena. Držet rodinu na tom místě, místo toho aby s nimi normálně žil no dobře no, tak jinak by asi nevznikla série, ale i tak... Co mě štve je ze tam jako toho zaporáka dali člověka, který se prakticky za sérii ukáže až na konci a nemá žádnou sebemenší souvislost s postavami či tak, takže vás odhalení prostě nezasahne (nemá proč). Teď při psaní mi dochází že možná mi bylo ještě líto toho chlapce, jeho sestra tedy "Milé dítě" ho dle mě dost psychicky "týralo" svým jakýmsi způsobem a bylo vidět tedy, alespoň dle mého že vnímal trochu co se okolo něj dělo... No alespoň že nakonec se nechal přemluvit babičkou a pak si našel i kamaráda. Zkrátka jednou se podívat super, ale vícekrát není třeba zas tak epic to nebylo. 7/10 ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z Německa. Psychologický thriller nám ukazuje trochu jiný děj, než jsem čekal. Ano bylo jasné o co půjde už z traileru, ale příběh a zpracování bylo trochu jiné. Zmanipulované děti to dobře zahráli. Neustále hlasové příkazy (dabing) psychopata v celé sérii byly zajímavé a nepříjemné. Je to napínavé až do posledního dílu, zvraty tam jsou taky. Opět se ukázalo, že 6 dílů je dobrá volba a rychle to uteklo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama