Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Škaredší Falco oproti minulosti, krásnejšia princezná, ktorá mi pripomínala Andreu Verešovú, trápna banda, ktorej pohnútky boli dosť hlúpe a trocha aj nepochopiteľné a hlavne takmer nekonečná hektika a strach o to, čo sa stane a ako dopadne. To v príliš veľa akčných nezaujímavých scenách a hlavne dĺžka diela a slabá herecká uveriteľnosť predvádzaných situácií, prílišná expresívna zvýraznenosť niektorých momentov, nevhodne skombinovaných ma presvedčili, že tomuto sa skôr treba vyhnúť. ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno z najhorších pokračovaní v dejinách. Niekedy človek vážne neverí, že je možné tak hrozne zhovädiť sériu. Ničota vyhrala nad všetkým. Aj nad týmto filmom. Proste nemám slov. Totálna katastrofa ktorá našťastie prinútila tvorcov zabrzdiť a nepúšťať sa do ďalšieho pokračovania. A my diváci vám za to budeme veľmi vďační. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsme to sjížděl dokola, ale je to s....a nejhrubšího zrna. Klišé nad klišé jehož třešničkou na dortu je pojmenování hlavních záporáků: Zlouni. Jen Jack Black a jeho přehrávání za něco stojí. Úpadek jednoho z nejemotivnějších fantasy své doby zde byl dokonán k dokonalosti. Smutný to konec Fantazie, kterou zničil produkční studiový chtíč ždímat Nekonečný příběh dokud nenajde svou konečnost. Po tomto příběhu jí u mě našel, žel bohu až v dospělosti. 20% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Stejně je zajímavé, že někdo připustí, aby se nějaký kult mohl takhle zadupat do země. Muselo to probíhat nějak takhle. "Šéfe, pak tu máme poslední námět. Jedná se o film Nekonečný příběh 3, co to natočit, ať mají děcka radost? Ale to víte že jo, natočte to, ale udělejte to hodně debilní, tady máte peníze." Přesto tomu pořád nemohu uvěřit, že by to někdo mohl dětem udělat. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Ale to snad ne! Nekonečný příběh se znovu posunul věkově se svým původním diváctvem a dostal se do pubertálních let. Nebudu zastírat, že některé scénky mě pobavily ("nikdy mě nenapadlo jít s Orinem na nákup"), ale celý film má skutečně jakýsi pubertální nádech, což potvrzuje například kamenožroutská rodinka jako vystřižená z nějakého amerického sitcomu, načež to celé podtrhává neskutečně zhuleně namluvený Falkor. Kdo však nezklamal, byl Jack Black, který si svou záporáckou roli náramně užíval. Dále stojí za zmínku, že na královnu i na Bastienovu nevlastní sestru se dá koukat. *SPOILER* Dokonce jsem jednu dobu jen čekal na kýč, kdy se jejich rodiče rozvedou, aby spolu mohla mladá dvojice začít regulérně chodit - a málem jsem nebyl daleko od pravdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)
  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)

Reklama

Reklama