Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Slye mám rád, vždycky jsem měl. Když přišel dokument o něm tak jsem si liboval už jen podle komentářů. Co mě ale mrzí, že vynechyli podstatné témata. Třeba i to že v NY tak klesnul na dno, že natočil porno. Určitě se za to stydí a určitě to vynechal schválně, ale právě to je odraz toho jak si vedl dál. Dalším žhavým tématem jeho života bylo právě úmrtí svého syna. Ano dost jasně to tam naznačili, ale on o tom vůbec nemluvil. Chodil jak kolem horké kaše a přitom každý ví, že ho to neskutečně poznamenalo a to platí i pro jeho druhého syna. Myslím si, že by z toho bylo mnohem víc, kdyby víc mluvil o svém životě než jen o filmech. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Celý dokument je takovou Slyovou 13 komnatou, ve které se dozvídáme jeho životní osud vtělený do nejslavnějších filmů a postav. Nejedná se o výčet filmografie, ale rozhodně jeho důležité milníky filmové a životní se v celém filmu snoubí v jeden celek. Sly zde mudruje o životě, vypráví své strasti a životní úspěchy, kiksy, ale hlavně vykresluje své celoživotní trauma ze vztahu se svým otcem. Jsem moc rád, že jsem se z tohoto dokáče dozvěděl zase něco navíc. Potěšili příspěvky Quentina a Arnolda. Celý dokument se nese v Netfixáckem duchu (dobové záběry) , což přidává na autenticitě a vtáhnutí do příběhu bez hluchých mist. Jo a díky za ten čas, stopáž akorátní, po dlouhé době na této platformě dokument, který dá člověk od začátku do konce v rámci jednoho večera, bez zbytečných kudrlin a opakovaček, které z podobných dokumentů dělají několika hodinové ságy. Za mě spokojenost. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání, a když to tak plus mínus srovnám, vychází mi to asi jak v Arnoldovi. Příběh o akční hvězdě, která to i přes těžké dětství dotáhla daleko, ale to je asi tak zhruba vše. Uvítal bych nějaký vnitřní ponor, něco, co by chytlo a nepustilo, což mi tady zoufale chybí. Proto nemůžu jít výš ani náhodou a další dokument o nějakém herci si asi nechám hodně dlouho ujít. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sly pro mě vždy byl takový ten akční hrdina pro dospělejší děti. Dlouho jsem se k němu dostával. Nebylo to s ním tak jednoduché, jako když jsem třeba poprvé viděl Van Damma a zamiloval si jeho kop z otočky. Nebo, když si Arnold ze sebe dělal srandu třeba v Rudém horku nebo Pravdivých lžích. Sly a jeho postavy byly buď hodně drsné (Rambo) nebo hodně dramatické (Rocky) a tak mi chvíli trvalo, než jsem si na ně zvykl. Srandy jste si s ním moc neužili. Proto asi i tento dokument z jeho života je víc vážný a míň vtipný, než by možná bylo i záhodno. Sly je prostě vážnej týpek, který si váží každého dne svého života a musím říct, že vidět ho prostřednictvím tohoto dokumentu bylo hodně zajímavé a neobvyklé. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale když jsem viděl, jak Netflix zpracoval dokument o Arnoldovi, tak od tohohle odcházím zklamaný. Sly je určitě zajímavá postava Hollywoodu a jeho cesta si zaslouží skvělé zpracování, ale tenhle dokument jeho příběh nevypráví úplně skvěle. V podstatě se soustředí pouze na vznik Rockyho a tak trochu Ramba, což jsou sice největší hity, ale kompletní ignorování ostatní tvorby moc nechápu. Z osobního života se toho člověk taky moc nedozví, kromě toho, že měl blbý dětství a vztah s otcem. V porovnání právě s nedávným Arnoldem z toho Sly vychází jako jasný poražený a z tohohle dokumentu se nedozvíte o moc víc, než jsem věděli před jeho sledováním a to je největší bolestí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno