Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Slasher 

všechny recenze uživatele

No nejsem spokojený. Nebyla by nutně výtka, že to není standardní bio, informačně až tak vyčerpávající. Ale zatímco mini-série Arnold (sorry, nevyhnu se srovnání) byla plná vtipných historek a chytalo to za srdce, tady to je rušivě artová, temná až depkoidní zpověď plná lítosti a starostí, co po stránce dojmu jaksi vyšumí. Proč chybí můj oblíbený Rambo IV (nejlepší akční masakr všech dob) a kde je sakra Demolition Man... Osobně čekám na jiný Sly dokument. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První půlka je hodně dobrá. Věnuje se začátkům a trablům před natáčením Rockyho a je přesně taková, jaká by měla být. Jenže pak se zbytek kariéry nutně musí vzít v kvapíkovém tempu a to už dokumentu nesedí. Jo jasně, bavilo mě to, a výtka je vlastně taková, že to mělo mít tak 6 hodinových dílů. Ale jsou tu i nezodpovězené otázky, jako třeba události kolem jeho syna a ani zmínka o jeho manželkách z 80. let. a proč o něm mluvil Quentin. Plus samozřejmě nezmínka o spoustě filmů, ale to jde na vrub tomu krátkému formátu. 7/10 ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o jednom z nejlepších herců Hollywoodu. Sly je akční ikona a spolu s Arnoldem Schwarzeneggerem a Brucem Willisem patří mezi TOP 3 akční herce vůbec. Sly nás celým dokumentem provází a vypráví nám svůj život. Pro mě bylo překvapením to, že Sly musel celé dětství a vlastně i celý život schytávat samé rány od svého otce. Ten ho mlátil hlava nehlava a dokonce i když bylo Slyovi 40 let a byl samý sval, tak si na něj otec dovolil. Ale dobrák Sly mu nic neudělal, protože ke svému otci choval úctu, i když to byl hajzl. Sylvester si svůj úspěch zasloužil, stvořil Rockyho, Ramba a další ikonické postavy. A z dokumentu je též patrné, že Sly to má v hlavně velmi dobře srovnané. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Kvalitovo na podobnej úrovni ako Arnieho dokument. Sly išiel vo svojom počine viac do súkromia, svojich chýb, filozofovania o zmysle života a keďže je na rozdiel od Arnolda i scenárista, i do hĺbky písania jeho najznámejších filmov (Rocky, Rambo, Expendables) a vlastných životných skúseností ktoré do týchto postáv premietol. Podobne ako u Arnolda mi chýbala väčšia hĺbka z hľadiska jeho filmovej kariéry (ktorú možno obhájiť Stalloneho preslovom v závere), ale i z hľadiska súkromného života chýbajú podľa mňa významné momenty, ktoré Slya ovplyvnili a zmenili. Pretože Sly celý dokument hrá, že nás konečne pustil do svojej hlavy, mám však pocit že nebol 100% úprimný a niektoré temné zákutia s ktorými sa úplne nevysporiadal (smrť syna, začiatky v porne) si nechal pre seba. Načo má samozrejme 100% právo, ale pri danom štýle dokumentu mi to skrátka v ňom chýbalo. Inak však fajn dokument, a to ako pre skalných fans, tak i nefanúšikov. 80% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Další z biografických dokumentů Netflix, ve kterém má v rukou narativ výhradně jeho protagonista (z dalších např. Pamela), což je škoda, protože to zamezuje možnosti, se na subjekt podívat kriticky. Já jsem taky fanoušek Slye, ale rád bych se dozvěděl i něco z jeho mnoha temných stránek, nejen přiznání, jak ho kdysi Arnold obelstil a on kvůli němu natočil STŮJ NEBO MAMINKA VYSTŘELÍ. A taky by mě třeba zajímaly detaily nebo vzpomínky na natáčení filmů jako CLIFFHANGER (jednoznačně Slyův nejlepší film), KRIMINÁL nebo TANGO A CASH. A případně se podívat na zoubek jeho narcismu a komplikovaným vztahům s režiséry, kterým často mluvil až přehnaně do řemesla. Promarněná šance. Stallone není jen Rocky a Rambo, to ví leckdo, a z tohodle dokumentu se bohužel nic víc nedoví. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama