Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tvl mě je z toho špatně. Nevim jak to dnešni děcka maj, ale jestli to maj takto, tak ja tutok nebudu. Asi su fuckt stara a toto mě zabilo. Neznám dnešní prostředí mlaďochů a chápu, že tohle bylo stvořeno jako odstrašující případ, mě to, ale fakt sejmulo. Je to vlastně paradox, to co má odstrašovat většinou přitáhne ke zkoušce. Svého času Memento ( četla jsem knihu, ta je vždy lepší) měla mít stejný účinek, ale mě po přečtení napadlo jediné...chtěla bych to zkusit. Naštěstí jsem to nikdy neudělala. A jenom doufám, že Adikts bude mít stejný přínos... Za mě divně se cítících 85% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Fresh asi ano, ale za jakou cenu? Sérii jsem doslova přetrpěl. Ani nevím kvůli čemu. Ten bizár je moc chtěný, fórky i hlášky moc na sílu, i ty postavy jsem “někde viděl” ( všichni do jednoho nesnesitelní ) Herecké výkony neustále proměnlivé, místama až iritující, u některých se nedá mluvit ani o herectví - Lenka Dusilová. Nepočítám fakt, jakou medvědí službu prokazuje závislým. Ale věřím, že si to základnu najde, i že z tohoto dílka může být klidně i budoucí kult. Jen jinak, než by si tvůrci možná přáli. Já? “Mám v piči”. S odstupem času se pocity z viděného ještě horší. 35%. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Zvlášstí dílo. Občas vtipný, občas možná trochu šokující, celkově zpracování pojato tak, že mi to přijde jako kravina, ale je to určeno hlavně pro sněhové vločky. Jestli to na ně zabere, těžko říct. Oceňuju naturalismus, přirozenost, neoceňuju místy módní zoom kameru. Co mě však nejvíc iritovalo, byla ústřední píseň. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Adikts jsou edgy asi jako středoškolák, který si zapálí cigaretu deset metrů od školy a mudruje o životě den potom, co si přečetl Sezónu v pekle. Strašný postavy, herci, kteří neví, co s nimi dělat, tak smutně improvizují (aspoň doufám, že improvizují a že jejich výbuchy nebyly součástí scénáře, protože jestli jo, je to ještě horší). Každopádně mi je všech herců líto, protože dělají maximum. Děje asi na čtyřicet minut, subjektivní délka nekonečno, a samozřejmě Meky, dodávající poslední dobou každýmu druhýmu seriálu falešnou hloubku. Jestli je Adam Sedlák náš nejprogresivnější filmař, tak je česká kinematografie docela v háji, protože je pořád zhruba 15 let pozadu za všemi trendy. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

První dva díly vynikající, poté už kvalita upadá. Jak je u Sedláka již zvykem, námět je aktuální, zpracování velmi progresivní, skvělá kamera i soundtrack, herecké výkony slušné, nicméně děj trochu pokulhává. Postavy jsou všechny nesympatické, což nemusí být vždy nutně negativní, zejména u této tematiky, některé momenty vyloženě nechutné. Ačkoli je seriál vytvořen ve spolupráci v Českou asociací pojišťoven či PČR, nepřijde mi, že by seriál tolik odrazoval od požití drog, v některých případech se obávám, že to může dokonce lákat. Rozumím, že byla snaha vytvořit antidrogovou osvětu i pro mladé publikum, aby to plně zasáhlo cílovou skupinu, ale je stále možné, že se toto úsilí mine účinkem. Nebo snad se alespoň mýlím. Tvorba Sedláka mě baví, ve své progresivní tvorbě je opravdu na světové úrovni, ovšem by už bylo fajn opustit feťácká témata a vydat se zase jinam do neprobádaných vod. A evidentně scénář přenechat někomu jinému, protože ten bývá u jeho počinů tím nejslabším - a soustředit se jen na režii. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)

Reklama

Reklama