Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Za docela malý budget to fakt skvěle vypadá a gang mladých v čele s báječným Petrem Uhlíkem hraje jako o život. Ale dramaturgicky je to jedno velký roztříštěný what. V jednu chvíli je to civilní a koukáte, jak se mění jehly chudákům na piku v Sherwoodu - a pak o scénu dál následuje totál bizár, kdy učitel na vysoké škole učí studentky v plavkách střílet. Oboje je natočený dobře a nějak vás to baví, ale říkáte si: Ty vole, na co to koukám, jak to souvisí dohromady? Závěrečná message seriálu je miloučká a za normálních okolností bych to sežral a dojal se, ale tím, jak je to další, už asi šesté trhnutí kormidlem tónu seriálu, tak to na mě působilo jako další svévole. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

"Jako já jsem hodně pro drogy jo, ale lidi na koksu? Arogantní zmrdi." O Adikts jsem nevěděl nic, než jsem se na to začal dívat… a bingenul jsem to instantně prakticky bez pauzy. Největší problém jsem měl vlastně paradoxně s tím, že mi to přišlo možná až málo protidrogové, takže když jsem viděl, že to kurátorovali policajti, tak mě to naopak překvapilo. Nejsem si jistý, jak moc bude fungovat ta protidrogová kampaň Zkratky, i protože kromě feťáků v první scéně tam vlastně opravdoví feťáci chybí, hlavní pětice antihrdinů jimi moc není a navíc fetují pomocí jakýchsi podivných potionů… Za dílčí negativa považuji i podivný dramatický oblouk, dramaturgické dno kdesi na přelomu třetího a čtvrtého dílu a možná u někoho možná až příliš jednoduché "prozření". Jinak jsem ale vlastně nadšený a těším se, až si to dám brzy znovu. Sedlák je fakt talent. Je to ulítlý, hrozně vtipný, casting funguje skvěle a Petr Uhlík je fakt madman. Hudební dramaturgie je perfektní, Meky Žbirka fakt hituje tvrdě. Potenciální kultovka… a ne! Není to "český Trainspotting", jsou to čeští Misfits. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT vyslyšela moje stesky, že točí jen zaprděný věci se stejnýma tvářema a dala vzniknout tomuto seriálu v moderním balení, který bych nazval růžový zfetovaný dadaismus o partě  studentů adiktologie, kteří objevují svět drog nejen teoreticky, Vizuál moderní ikdyž lacině bangerovský, ale vyvolávající nepřetržitou úzkost a vlastně to je ve výsledku po druhém díle epicky překvapivě úplně o ničem. Doslova. Asi to měla být jakási protidrogová edukace, ale spíš to je reklama a glorifikace fetování a celé to jelo na sílu včetně těch penisů. Komu se vyloženě nelíbil Banger, tak ani tohle Sedlákovo dílo moc neocení. Dvě hvězdy dám za slušný herecký výkony neokoukaných tváří. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Fuuu… Tak tady Sedlák těžce ujel, přešlápl, pohořel… Well, prostě to posral. Když pominu technické věci, jakože scénář prvních dvou epizod reálně nemá hlavu a patu (jakkoliv je to TŘEBA míněno jako záměr, prostě to nefunguje), že postavy jsou jen trapné karikatury, že v prvních dvou dílech podávají zdaleka nejlepší výkony NEherečka Dusilová spolu s ústředním feťákem, a že ta celá hra na psychedelické sci-fi prostě nemá v tomhle (a asi ani jiném) formátu šanci ustát… Tak je to prostě TRASHy, rádoby cool, děsně wannabe edgy, levná protidrogová agitka od veřejnoprávního média, sorryjako.  Z pozice ČT mě mimochodem tahle hra alá “tak všechny ty podprahový sdělení schováme za děsně edgy hlášky, pokus o jakože Euphoria-meets-SexEd-meets-Gympl(?) aesthetic a karikaturu totáně sjetýho týpka, kterýmu narveme do tlamy všechny jakkoliv hodnotný catch-phrases a třeba to výjde” sere úplně nejvíc. Fakt jsem věřil, že zrovna na Kavkách vzásadě nemaj zapotřebí dělat ze zoomerů úplný kretény. Asi mají. Eh. Každopádně, je to vážně marný, sorry. Smysl to nedává, vtipný to není, seriálově atraktivní taky ne. Ústřední parta je vyloženě nesympatická, snaha o věrnou adaptaci zoomerskýho slovníku zas nehorázně trapná (neboli CRINGE). Lenka Dusilová slušně válí, ale z pozice vedlejší postavy to ani náhodou neutáhne. Je to zmatený a rozlítaný, ale přitom obsahově skoro na nule. A absencí byť jen malinko decentního rozjezdu do pro mě po 2,5 epizodách i skončilo. Sorry, tohle prostě ne. A to jsem opěvovatelem BANGERU a vlastně i samotnýho Sedláka.. Tohle ale těžce nedal.  20% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Adam Sedlák je na naše poměry specifický tvůrce a i když jsou Adikts zatím jeho největší haluz, která chvílemi nedrží úplně pohromadě, jsou stále zábavnou jednohubkou, která umí být stejně tak vtipná jako nepříjemná. Mladí a neokoukaní herci v čele s Petrem Uhlíkem to táhnou celkem s přehledem a i když si nejsem úplně jistý, že by sledování Adikts odradilo někoho od požívání drog tak na mě to celkem zabralo a nejednou sem si zopakoval okřídlenou mantru : Neberte drogy. Nikdy nikomu neberete drogy!...70% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno