Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

PATJA 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má spoustu vrstev, vážné, komediální i edukativní. Komická vyčnívá. Nejde mi o prostetické vtipy, okolo kterých se asi bude točit většina komentářů, ale o vypiplané dialogy se skvělým načasováním a výbornou partou herců. Petr Uhlík coby Max si svým naprosto autentickým výkonem seriál trochu ukradl pro sebe, ale ostatní protagonisté plní další důležité úlohy a jejich proměny jsou perfektně zahrané. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké zklamání. To co slavilo úspěch v Bangeru už zde moc nefunguje. Petr Uhlík až moc připomíná Marsella Bendiga, ale na druhou stranu je stále tím největším tahákem celého seriálu. Většina postav v seriálu mi vyloženě nevadila, ale že bych si je za těch 6 epizod oblíbil/zapamatoval, to teda taky ne. Audiovizuálně se jedná (spíše v první polovině seriálu) o něco originálního a kreativního, což je na malém českém rybníčku stále nezvyklé. Povedený výběr hudby (cením remixnutého Miro Žbirku). Škoda té druhé poloviny, která se strašně táhne a po dějové stránce  je to podle mého strašně nedodělané a hloupoučké. To co sráží celý seriál do kolen je taky slabý scénář. Adikts je ten příklad seriálu, kde trailer na něj je lepší než seriál samotný. Za zmínku ale stojí aspoň 2. díl (Zkratky), který je asi tím nejlepším, co seriál může nabídnout. Zbytek působí jako promarněná příležitost, šlo to udělat daleko lépe. Na druhou stranu jsem rád, že podobné projekty vznikají, ale tvářit se že jsou bez chyby a že bychom s nimi měli být spokojení? To zas taky nechci. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Nevidím aktuálně v Česku nikoho na podobné úrovni, jako je Adam Sedlák.. Ano, máme tu řadu zajímavých tvůrců a ještě větší masu rutinérů, ale opravdu se nenajde nikdo s tak progresivní vizí a tvorbou, jakou představuje tenhle, už ne tak mladý, supertalent... I přestože se od nedávného filmového hitu BANGERu zase vrací k seriálové podobě a poprvé v běžné televizní produkci. Jelikož už jednou přišel se svým seriálem, totiž se Semetrem, když mu jako nezkušenému absolventovi FAMU dala prostor televize Seznam, a jak tomu bývá už zvykem, i tenhle projekt Sedlákovi sednul a vypadá úplně jinak, než zbytek konkurence.. Návrat v podobě Adikts je ale s BANGERem nakonec bližší, než by se možná čekalo a jako tvůrce tak podruhé vytahuje jedno stejné téma, tedy problematiku drog a jejich subkulturu.. Jak už z názvu napovídá, seriál se pokusí drogy ukázat z co nejvíce směrů a jedním z nich bude zprostředkovaný skrze studenty adiktologie.. Právě tyhle mladíky, kteří zasvětili svoje studijní léta oboru o studii závislosti. si Adikts vezme jako prostředek svého vyprávění a skrze jejich osudy se tak tvůrci pokouší říct, co mají na srdci.. Drogy nejsou zlo, jsou to zkratky, tolik k nejdůležitější myšlence díla. Čímž jasně definují svůj pohled k tématu, které následně z několika pohledů probírají... Drogy dávají moc, vracejí naději a přidávají uživatelům na vlastních iluzích. Adikts je ale neberou tak vážně, jak se někdy tváří. Jednou nechá postavy zvracet a jindy je právě díky drogám uvrhá do životních situací, kam by se zábrany jinak nešli.. Ústřední postavou je svého času dealer a nový student adiktologie, který zná obor tak nějak více z praxe, Max v podání nepříliš známého Petra Uhlíka, jaký svým postojem "mám v piči" udává zábavnější tón jinak dosti odbornějšího podání.. Fajn nápad, pořád naprosto energický styl vyprávění táhne a prodává tuhle hnusnou subkulturu ještě o to úderněji, ale nějak to nestačí.. Adikts totiž nemají vlastně o čem moc vyprávět. Jde o takovou sérii situací, v níž drogami ovlivnění jedinci dělají, co by jinak nemohli nebo nechtěli. Ale v jádru chybí projektu silnější pojítko, které by někam posouvalo postavy.. A tak než aby Adam Sedlák někam došel, i on použije několik zkratek, kde prodává svoje vizuální cítění a nepříjemně živý styl snímání obrazu, ale cíle se nikdy nedobere, což z Adikts dělá leč možná zábavnou, tak poněkud zbytečnou pouť... Anebo nevím, možná je to tak jinde, že mě to dostane až za pár let. Zatím se druhý BANGER rozhodně nekoná.. I když cením odvahu, která tu i přes všechnu fixaci na penisy opravdu pořád je, ale nějak mi to celé uniká.. P.S. Miki Žbirka a Nespalme to krásné v nás je velmi fajn kontrast, který přesně sedí.. 60% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ani s vícedenním odstupem se stále nemůžu rozhodnout, jestli Adam Sedlák sofistikovaně vytrolil jednu konzervativní televizní instituci, nebo se s mecenáši z Kavčích hor jenom prostě nepochopili. Rozhodně to ale není antidrogová agitka, která by se měla promítat na školách. Fakt je ten, že „takový malý český Trainspotting“ se nekoná hlavně proto, že ten nesmyslný děj se stále více na sílu snaží maskovat jako úlet za hranice běžné tuzemské produkce. Zatímco Banger pracoval s realistickou zápletkou kluka z ulice v průseru, tohle je jiný svět, kde dialogy zavánějí deklamací a vztahy mezi postavami jsou jak z nekonečného seriálu. Jen to hrozně dobře vypadá (ten promyšlený vizuál mě vlastně udržel až do konce) a vlastně bych Sedlákovi přál, aby natočil evropskou věc v produkci Netflixu, nebo HBO, protože Adikts mají mezinárodní parametry. Ale potřebuje lepšího scenáristu než je on sám. Anebo přísného dramaturga. PS: Uhlík je herecké zjevení odjinud, absolutní král. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Parádní je seriál vlastně jen v jedné epizodě. Druhá, Zkratky jsou náhul od začátku d okonce. Proto nechápu, že od trojky to šlo scénáristicky opět totálně ke dnu. Jakoby Sedlákovi došly nápady a nevěděl jak vlastně pokračovat. Postavy se postupem dílů staly parodií na sebe sama. Adikts se chtěl nechat nést na hypu kolem Bangeru., ale Sedlák tady nemá Bendiga, Mišíka, ani tak vymazlenej scénář a závěr. A že se Petr Uhlík hodně snaží vzpomenout na Bendiga. Vyloženě skvělá je tu tak jen hudba. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)

Reklama

Reklama