Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ani s vícedenním odstupem se stále nemůžu rozhodnout, jestli Adam Sedlák sofistikovaně vytrolil jednu konzervativní televizní instituci, nebo se s mecenáši z Kavčích hor jenom prostě nepochopili. Rozhodně to ale není antidrogová agitka, která by se měla promítat na školách. Fakt je ten, že „takový malý český Trainspotting“ se nekoná hlavně proto, že ten nesmyslný děj se stále více na sílu snaží maskovat jako úlet za hranice běžné tuzemské produkce. Zatímco Banger pracoval s realistickou zápletkou kluka z ulice v průseru, tohle je jiný svět, kde dialogy zavánějí deklamací a vztahy mezi postavami jsou jak z nekonečného seriálu. Jen to hrozně dobře vypadá (ten promyšlený vizuál mě vlastně udržel až do konce) a vlastně bych Sedlákovi přál, aby natočil evropskou věc v produkci Netflixu, nebo HBO, protože Adikts mají mezinárodní parametry. Ale potřebuje lepšího scenáristu než je on sám. Anebo přísného dramaturga. PS: Uhlík je herecké zjevení odjinud, absolutní král. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak se mi Banger od Sedláka dosti líbil (doopravdy progresivní film po všech stránkách, který trošku rozčeřil ty vody zdejších konzervativně založených snímků), tak s Addikts mě vyloženě zklamal. Ano, pár povedených aspektů se najde i tady (kamera, hudba, herecký výkon Uhlíka). Ale příběh se za mě rozvinul směrem, který podle mě neměl moc co nabídnout. A v závěru to dohánět, to už prostě přišlo pozdě. Škoda. Potenciál tady rozhodně byl. Za mě dávám 5/10 ()

Reklama

Bingos 

všechny recenze uživatele

Bengr měl jakous takous výpovědní hodnotu, autenticitu a nezaměnitelný a odzbrojující drajv tiktokového feedu. Adikts je přes drzý a sympatický námět dost nudná a úmorně kostrbatá slátanina. K tématu závislosti to nepřihazuje nic navíc, postavy sou emocionálně ploché, nedotažené karikatury a z pohledu čistě televizní zábavy to u mě selhává taky. Jako za ty prachy asi dobrý, na ČT asi dobrý, muzika a vizuální styl fungují, ale ve výsledku celkem sračka. Nejsem objektivní, zvládl sem akorát dva díly, ale fakt mě to míjí... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Mám rád tvorbu Adama Sedláka a těším se na každý jeho nový projekt. Sedlák je velmi talentovaný a šikovný režisér, který se nebojí dělat věci jinak, a krásně všem dokazuje, že máme v Česku schopné filmaře, kteří dokáží tvořit moderně a světově. A nejnovější Sedlákův přírůstek je toho krásnou ukázkou. V první řadě je dobré zmínit to, že je Sedlák uvědomělý a originální tvůrce. Když si pustíte Domestika, Banger! či Semestr, tak si uvědomíte, že Sedlák vždy zná své limity. Ať už jsou filmařské nebo finanční. A o to více o svých projektech přemýšlí. Přemýšlí jak je natočit, jak pracovat s postavami, jak odvyprávět příběh, na co se zaměřit, a jak to udělat, aby to bylo, co nejvíce originální a progresivní. A já jsem z jeho přístupu nadšený. Netvrdím, že je jeho tvorba dokonalá, protože není a má spoustu nedostatků, který tam vidím, ale na druhou stranu si strašně moc užívám to, jak je Sedlák filmařsky suverénní a točí si, co ho baví. Co se týče seriálu Adikts, tak tady si mě trailery moc nezískaly a popravdě jsem tomu moc nevěřil. A o to více mě těší, že mohu napsat, že jsem se spletl, a že mi Sedlák zas vytřel zrak. Nevím jak to Sedlák dělá, ale má úžasnou ruku při výběrů herců a hereček. V každém projektu má méně známe herce nebo herce, co nikdy nehráli a dokáže z nich dostat vynikající výkony. Obsazení Adikts je naprosto lahůdkové a ústřední pětice si to neskutečně dává a já doufám, že si jich všimnou i ostatní tvůrci a budou je obsazovat i jinde. Ústřední pětice podala fakt super herecký výkon a já jim fandím do budoucna. Další věc, co se mi na seriálu líbila, je samozřejmě vizuální stránka. Sedlák si zas vizuálem vyhrál jako málokdo. Od barevné palety, střihu, kamerových jízd, rámování, a dalších vypravěčských postupů. Prostě z mého pohledu vynikající práce. Osobně jsem dost nadšený jakým způsobem se pracuje s postavami, protože tady znovu Sedlák dokazuje, jak moc je dobrý scénárista. Po příběhové stránce jsou tu věci, co mi tolik nesedly a rozhodně si myslím, že některé věci nejsou úplně dotažené do konce. Ale jelikož jsem přistoupil na hru, kterou Sedlák s diváky rozehrál, tak jsem to přijal a v rámci možnosti jsem si ten příběh užil a bavil se u něho. Adikts je povedený seriál, který mi hodně sedl, nicméně budu chápat každého, kdo mi bude tvrdit, že to nebylo nic pro něho a nesedlo mu to. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Fuuu… Tak tady Sedlák těžce ujel, přešlápl, pohořel… Well, prostě to posral. Když pominu technické věci, jakože scénář prvních dvou epizod reálně nemá hlavu a patu (jakkoliv je to TŘEBA míněno jako záměr, prostě to nefunguje), že postavy jsou jen trapné karikatury, že v prvních dvou dílech podávají zdaleka nejlepší výkony NEherečka Dusilová spolu s ústředním feťákem, a že ta celá hra na psychedelické sci-fi prostě nemá v tomhle (a asi ani jiném) formátu šanci ustát… Tak je to prostě TRASHy, rádoby cool, děsně wannabe edgy, levná protidrogová agitka od veřejnoprávního média, sorryjako.  Z pozice ČT mě mimochodem tahle hra alá “tak všechny ty podprahový sdělení schováme za děsně edgy hlášky, pokus o jakože Euphoria-meets-SexEd-meets-Gympl(?) aesthetic a karikaturu totáně sjetýho týpka, kterýmu narveme do tlamy všechny jakkoliv hodnotný catch-phrases a třeba to výjde” sere úplně nejvíc. Fakt jsem věřil, že zrovna na Kavkách vzásadě nemaj zapotřebí dělat ze zoomerů úplný kretény. Asi mají. Eh. Každopádně, je to vážně marný, sorry. Smysl to nedává, vtipný to není, seriálově atraktivní taky ne. Ústřední parta je vyloženě nesympatická, snaha o věrnou adaptaci zoomerskýho slovníku zas nehorázně trapná (neboli CRINGE). Lenka Dusilová slušně válí, ale z pozice vedlejší postavy to ani náhodou neutáhne. Je to zmatený a rozlítaný, ale přitom obsahově skoro na nule. A absencí byť jen malinko decentního rozjezdu do pro mě po 2,5 epizodách i skončilo. Sorry, tohle prostě ne. A to jsem opěvovatelem BANGERU a vlastně i samotnýho Sedláka.. Tohle ale těžce nedal.  20% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)

Reklama

Reklama