Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Škoda té dějové vsuvky s drogovým koordinátorem a jeho cílem se závislými, to mi přišlo úplně zbytečné. Jinak měl děj našlápnuto na solidní anti drugs drama, cíleně na tu správnou věkovou kategorii. BANGER ale stále top. Chvílemi jsem se i zasmála. Nej výkon dle mého patří Petru Uhlíkovi. Pak i bloncka Ema hrála skvěle. Vůbec všichni ti mladí :) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak se mi Banger od Sedláka dosti líbil (doopravdy progresivní film po všech stránkách, který trošku rozčeřil ty vody zdejších konzervativně založených snímků), tak s Addikts mě vyloženě zklamal. Ano, pár povedených aspektů se najde i tady (kamera, hudba, herecký výkon Uhlíka). Ale příběh se za mě rozvinul směrem, který podle mě neměl moc co nabídnout. A v závěru to dohánět, to už prostě přišlo pozdě. Škoda. Potenciál tady rozhodně byl. Za mě dávám 5/10 ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Zvlášstí dílo. Občas vtipný, občas možná trochu šokující, celkově zpracování pojato tak, že mi to přijde jako kravina, ale je to určeno hlavně pro sněhové vločky. Jestli to na ně zabere, těžko říct. Oceňuju naturalismus, přirozenost, neoceňuju místy módní zoom kameru. Co mě však nejvíc iritovalo, byla ústřední píseň. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Tady se nám rýsuje nový Darren Aronofsky... a jsem šťastný, že tady u nás v naší zemičce. Už BANGER. mě přesvědčil, že Adama Sedláka nelze brát na lehkou váhu (a i proto ser nachátí v mém (osobním smyšleném) žebříčku nejobdicuhodnějších nových českých režisérů společně s Robertem Hlozem a Matějem Chlupáčkem) a každým dalším projektem mi své schopnosti jen dokazuje. A i když někdo může namítat, že toto od BANGER.u moc daleko neodbíhá jak tématem tak stylem natočení, tak mu přeci jen nějak za pravdu dám, ale zároveň se podívejte, jak to dokázal sakra pěkně udělat. Ke všemu, sakra, ta má podobnost s Aronofskym taky není úplně mimo. Adam Sedlák dokáže svůj styl různě přizpůsobovat tématům a hluboce psychologicky přemýšlí nad záběry a co vyvolají. A když si zde zvolí detaily s malou hloubkou ostrosti, větším zrnem a pohyblivou kamerou, má to prostě nějaký význam! A tak to prostě je! A když už vítě, že to má takhle hluboký pojetí, tak se ani nedivte, že seriál mnohem víc než na příběh jede na city a vyhraněné situace, které mají donutit myslet na psychologické úrovni (stejně jako Aronofskyho filmy s různými podobenstvími a až nerealisticky vyhraničenými situacemi). Takže tak to prostě je. Jestli je to na vás moc, tak na to nemáte kapacitu. Ke všemu skvělý herecké obsazení, především pak s Petrem Uhlíkem, který v první půlce bohužel až moc tlačí na plyn (a coby ''náhrada'' za Láďu moc nefunguje), ale pak se to hezky zklidní a zlidští a je to mocpěkně pojatá a zahraná postava. Bohužel nejslabší z celého ansáblu mi přijde Kristýna Jedličková... která... no... hraje taky skvěle, ale když dojde na okamžiky, kdy má být plná lásky a radosti a ke všemu promluvit, tak to najednou klesne. Celkově to je problém seriálu - a možná i režiséra (nic ve zlém) -, že nedokáže vytvořit šťastné okamžiky, respektive, aby někdo uvěřil, že má jít skutečně o radost (lleda na konci, ale tam to je takové hořkosladké, však víte). Jinak miluji celé to pojetí, příběh je moc zajímavý (a osobitý - literally jenom Adam Sedlák pojme protidrogovou kampaň seriálem na zakázku takhle), technicky vše skvělé a nemám tomu moc co vytknout. prostě skvělý a kdo dá nižší hodnocení, je divnej. Ale kdoví, třeba jsem to jen nepochopil já. 7,5/10 Více ZDE: ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Fuuu… Tak tady Sedlák těžce ujel, přešlápl, pohořel… Well, prostě to posral. Když pominu technické věci, jakože scénář prvních dvou epizod reálně nemá hlavu a patu (jakkoliv je to TŘEBA míněno jako záměr, prostě to nefunguje), že postavy jsou jen trapné karikatury, že v prvních dvou dílech podávají zdaleka nejlepší výkony NEherečka Dusilová spolu s ústředním feťákem, a že ta celá hra na psychedelické sci-fi prostě nemá v tomhle (a asi ani jiném) formátu šanci ustát… Tak je to prostě TRASHy, rádoby cool, děsně wannabe edgy, levná protidrogová agitka od veřejnoprávního média, sorryjako.  Z pozice ČT mě mimochodem tahle hra alá “tak všechny ty podprahový sdělení schováme za děsně edgy hlášky, pokus o jakože Euphoria-meets-SexEd-meets-Gympl(?) aesthetic a karikaturu totáně sjetýho týpka, kterýmu narveme do tlamy všechny jakkoliv hodnotný catch-phrases a třeba to výjde” sere úplně nejvíc. Fakt jsem věřil, že zrovna na Kavkách vzásadě nemaj zapotřebí dělat ze zoomerů úplný kretény. Asi mají. Eh. Každopádně, je to vážně marný, sorry. Smysl to nedává, vtipný to není, seriálově atraktivní taky ne. Ústřední parta je vyloženě nesympatická, snaha o věrnou adaptaci zoomerskýho slovníku zas nehorázně trapná (neboli CRINGE). Lenka Dusilová slušně válí, ale z pozice vedlejší postavy to ani náhodou neutáhne. Je to zmatený a rozlítaný, ale přitom obsahově skoro na nule. A absencí byť jen malinko decentního rozjezdu do pro mě po 2,5 epizodách i skončilo. Sorry, tohle prostě ne. A to jsem opěvovatelem BANGERU a vlastně i samotnýho Sedláka.. Tohle ale těžce nedal.  20% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)

Reklama

Reklama