Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po filme Misia na Mars z toho istého roku je toto asi druhý najobľúbenejší film z prostredia Marsu. V podstate tu máme aj dosť hviezdne obsadenie (na rok 2000) a herecké výkony teda nieje nutné spomínať. Čo sa týka nápadu, respektíve príbehu, je to neskutočné sci-fi, ale ja som to v mojom detskom veku doslova žral. Prostredie planéty Mars je úchvatné - z tej oranžovej až bolia časom oči. Vo filme pomaly prichádzame o astronautov a to dosť rozdielnymi spôsobmi, ktoré by ste možno nečakali. Pokiaľ nehľadáte film roku, máte radi nepreskúmaný vesmírny hmyz, nevadí vám prehnané sci-fi, máte chuť na film z vesmíru a uvedomujete si, že je to snímka stará 20 rokov, tak vám ho určite odporúčam. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už během komentáře zaznívajícího pod úvodními titulky mi došlo, že tenhle film mě ničím nepřekvapí. Je důsledně sestavený z osvědčených žánrových klišé a bez jediné špetky originality. Vše korunuje diletantská režie, díky níž dramatické scény vyznívají buď nudně nebo směšně. Ani výprava připomínající televizní produkce nic nezachrání. Herce kritizovat nehodlám, stejně v podstatě nebylo co hrát. ()

Reklama

Deverant 

všechny recenze uživatele

Přeze všechny výhrady, které je na adresu Red Planet možné (a do značné míry po právu) vznést, a také jsou zhusta vznášeny, jak dokazuje zdejší hodnocení, přesto si myslím, že cizost a nepřátelství kosmu k člověku a vůbec celá protikladnost lidského a nelidského (ať už tím je mimozemský život či Asimova ignorující robot) stejně jako vztah člověka k člověku v nelidském prostředí tematizuje tento film poměrně zručně. Natolik, aby si zasloužil více pozornosti než proklimbaný večer a necelých padesát procent. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda. Tenhle film jsem viděl už asi třikrát a nikdy me nedokázal nijak zvlášť zabavit. Příběh je pěkně blbej a herci ještě horší, Kilmer vypadá jak blbej frajírek a Carrie-Anne Moss je nějaká seschlá. A co se týče triků, tak ty byly snad úplně nejhorší, všechno je až nechutně počítačový, ale na druhou stranu zas ten robot nebyl až zas tak špatnej, ale stejně od tohohle ruce pryč ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,480,890Tržby Celosvetovo $33,463,969║ zlyhanie za pekný rozpočet a rovnako tak utopené peniaze, sci-fi kde triková stránka je veľmi slabúnka, kulisy o niečo lepšie, herci sa snažia ale v tak riedkom príbehu nemajú šancu niečo viac vybúchať /40%/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)
  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)
  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama