Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Garson 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických filmů,který můj pohled na Spojené státy aspoň na chvíli osvítil čistým světlem.Prezident USA má různé postranní aktivity a tak pověří poradce a tajnou službu aby našli dvojníka který by ho občas zastoupil když se bude mazlit se svou sekretářkou.Když najdou Daveho(Dejva) představí ho prezidentovi a ten je s jeho podobou spokojen.Když si to prezident ve volné chvíli rozdává se svou milenkou tak zkolabuje,upadne do komatu a Dejv se ujme na přání prezidentových poradců na ostro role prezidenta USA.Jeho chování je úplný opak skutečného státníka a budí v lidech rozpaky i první dáma Sigourney Weaver svého muže nepoznává,ale časem zjistí že vedle ní vystupuje někdo úplně jiný.Dejv navrátí do úřadu charakter a smysl pro povinnost a začne prosazovat důležité věci a těm méně důležitým seškrtá rozpočet.Nakonec Dejv simuluje na tiskovce záchvat a vrátí se zpátky ke své původní práci.Skutečný prezident je pohřben a novým se stane viceprezident Ben Kingsley.První dáma jede za Dejvem,protože s takovým chlapem chce zůstat dál.Dejv se nechoval jako loutka a vystupoval sám za sebe tak doufám že se někdy někdo takový objeví na české politické scéně. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie o člověku, který se díky své podobě s prezidentem dostal na jeho místo. Příjemné herecké obsazení, klidný a solidní průběh, žádná hloupost. Opravdu jsem byl příjemně překvapen a ani po letech tento film neztrácí na svých kvalitách. Vřele doporučuji na nudné Nedělní odpoledne. 80% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, eticky informační film se skvělým Klinem. Je to úsměvné, příjemné, zábavné, oddychové a za mě to v sobě mělo i pár myšlenek, které je super si odnést. Moc se mi líbil ten závěr, jak zpět "pravého" prezidenta zakomponovat do úřadu a vrátit Davea do svého předešlého života. Je to takové celé "milé" :) Ale to dělá i hlavně Kevin Kline :) ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o ideálnej hlave štátu s výbornou ústrednou dvojicou. Škoda, že sa protivníci za tú chvíľu panovania prezidentovho dvojníka nezmohli na viac. Také oživenie v podobe nejakého toho Lía Harvyho Osvalda by bolo osviežujúce. Nuž, to by ale asi na režisérskej stoličke nesedel Reitman a žáner by nespadal pod romantickú komédiu. 7/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s výborným Kevinem Klinem, který se Sigourney Weaverovou skutečně vytvořil nejlepší prezidentský pár v historii. A kdyby je doplnila ještě "první dcera" Natalia Portman (viz Mars Útočí), měli bychom "první rodinu" na kterou by Bushovci (i Clintonovci) mohli jen závistivě zírat:) Z filmového hlediska je to Reitmanovsky dobře odvedené řemeslo, které má všechno včetně sympatického drsňáka Vinga Rhamese jako šéfa prezidentovy ochranky a Franka Langelly jako pěkně nechutného šmejda. Na 80% by to samo o sobě nemělo, ale když mně se to prostě pokaždé líbí úplně stejně... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama