Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme to už videli, ako dvojník nahradí najmocnejšieho muža Ameriky aj celej planéty, bez ktorého by sa zemeguľa prestala otáčať. A tiež sme videli, ako ho nahradí nie dokonale, ale lepšie, a najlepším prezidentom je normálny človek, a nie figúrka ovládaná radcami ako v Pyšnej princeznej. Komediálna aj romantická linka sú pomerne slabé, film zostarol trochu viac, zato v politike sa odvtedy nič nezmenilo, iba ak k horšiemu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman je výborný režisér. Jeho filmy si zachovávají vždy nadhled, eleganci a hlavně humor, který není ani v nejmenším pokleslý. (Mluvím hlavně o Krotitelých duchů 1 a 2.) A pokaždé si k tomu přizve kvalitní herce. A tenhle film není výjimka, takže plné hodnocení je tu zcela oprávněné. Navíc, nebudu ani trochu kecat, když řeknu, že tento film má opravdu duši. Rád se na něj znovu podívám. A věřím, že mě nezklame ani podruhé, potřetí... ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Milé, prostě milé. Kombinace politické mystifikace ala Vrtěti psem, ovlivnění US prezidenta obyčejnými lidmi ala Americký prezident šmrnclé tradičními situacemi postavenými na záměně vyšla parádně! Bavil jsem se skvěle a kromě promyšleného scénáře na tom měl podstatný podíl i velice přesvědčivý Kevin Kline. Ben Kingsley se sice objevil jen v poslední třetině, ale i během ní dokázal být vyloženě uhrančivý. Závěr nejprve vypadal, že skončí tradičně americký kýčovitě, kdy Dave před Kongresem vše hrdě přizná, ale finální finta to dostatečně napravila. Pro mě rozhodně jeden z nej dvojnických filmů a zaručený recept na příjemně strávený večer. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dejve, Amerika je nemocná a ty ji vezeš do nemocnice.. '' ------ Tohle byl takový mix Prince a chuďase, Being There a Amerického prezidenta... Neříkám, že se mi to nelíbilo. Bylo to milé, o tom žádná. Na komedii tam však toho humoru bylo málo a těch pár grimas ,,Boba'' Langelly to nezachránilo... O té naivitě se nebudu raději zmiňovat, beru to prostě jako takovou pohádku pro dospělé. Zato tam bylo dost té romantiky a romantika v Bílém domě, to je vlastní žánr... Je mi jasné, že Amíci tohle všechno mají moc rádi, ale zdá se mi že je toho k nám všeho již krapet přeimportováno... Trochu jsem se děsil závěru, opravdu šílím, když na konci většiny filmů, kde se nějak vyskytne prezident USA všichni tleskají a mávají prápory... Naštěstí tady to tvůrci celkem solidně ustáli a bylo to jen přecukrndlované. Co jsme musel uznat bylo, že Ripleyové bych ty její roky vůbec neřekl a vypadala dost dobře... Dávám tři krabice důkazů o korupci. * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechci říkat osmiletému chlapci, že bude spát na ulici, aby lidé měli lepší pocit z auta. Vy to řeknete?" Dosadit do funkce americkýho prezidenta idealistu nezávislýho na sponzorech je krásná myšlenka. Proto mám Davea rád. Takže pokud se někdy nějakým omylem stanu americkým prezidentem, tak bych si představoval něco jako Ellen za první dámu a Duana jako bodyguarda. Tak by to bylo v pořádku. Každýho 4. července bychom se spolu sešli v oválný pracovně a pustili bysme si tuhle skvělou pohádku na oslavu Dne nezávislosti. Howgh! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama