Reklama

Reklama

Film Milion mil daleko je inspirován skutečným příběhem leteckého inženýra NASA Josého Hernándeze, jenž se se svou rodinou migrujících zemědělských dělníků vydal na desítky let trvající pouť z vesnice v mexickém Michoacánu, přes pole v údolí San Joaquin, až na Mezinárodní vesmírnou stanici. Díky podpoře rodiny vyústí Josého odhodlání a píle v příležitost dosáhnout zdánlivě nemožného cíle. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Příběh opravdového člověka. Jenom doufám, že američané natočili i španělskou mutaci, protože např. v americkém(!) čtvrtmilionovém městě Hialeah, kde Hispánci zastupují 94% populace, jich dvě třetiny neumí anglicky (zdroj). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď nie som nejakým extra fanúšikom filmov o kozmonautoch a vesmíre, tento ma zaujal svojim popisom. Príbeh Josého Hernándeza je predsa len pozoruhodný a musím uznať, že aj jeho prenesenie na filmové plátno bolo dobrým nápadom. Páčila sa mi Josého neodbytnosť, a že napriek početným neúspechom sa nevzdával svojho sna, ktorý sa napokon po strastiplnej ceste stal skutočnosťou. Výborné herecké obsadenie, rovnako aj zaujímavé postavy, príjemné spracovanie dramédiového deju, a celkovo vydarený scenár - to všetko bolo základom úspechu. Za mňa jasné 4*! Michael Peña bol skvelý. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Rádoby motivující příběh, který ukazuje, že když se nevzdáte a půjdete za svým snem, tak vás i po jedenácti odmítnutích na podvanácté nakonec přijmou. Hrdinů, jimž se tohle stalo, bylo pochopitelně několik, ale José Hernández bohužel není natolik zajímavou figurou, aby se o něm vyprávělo. Byl to syn chudého farmáře, který mu pomáhal s prací, stal se inženýrem a nakonec se dostal až do NASA k úspěšné vesmírné misi... která nebyla ničím přelomová, pokud nepočítáme fakt, že se na ní vydal první hispánec. Samotný akt ve vesmíru je vlastně akorát epilogem a většinu příběhu o astronautovi strávíte jeho rodinným životem a cestou plnou neúspěchů. Film měl i pár silných momentů, ale ona nudná vata a bezvýznamný (byť inspirující) příběh táhnou film dolů. Hodnocení: 60 % ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Spadá pod kategorii SS, Strašná Sračka! Chápu že Latinos v USA potřebují zvednout sebevědomí zvláště po tom, co je Doník ve své 2016 prezidentské kampani všechny kolektivně nazval "Rapists and murderers", ale takhle opravdu ne! Otřesně klišovité a podle šablony všech ostatních "under dog" filmů, kde člen marginalizované minority se vyšvihne i přes všechny překážky společnosti (zde z okopávaní a sklízení polí se zeleninou) a všem to natře a ukáže jak je chytřejší a lepší a vynalézavější a pracovitější než ten ošklivý, arogantní, bílý, anglosaský, kolonizátorský  zrmd, který dostal od society vše na stříbrném podnosu! Zvláště bílí hetero chlapi v rolích v vědeckých výzkumníků NASA jsou zde vyobrazeni jako banda arogantních kokotů v kontrastu k, samozřejmě, milému, na rodinu orientovanému a  prudce inteligentnímu a vzdělanému mexikánci s úžasně podporující a fandící a obětavou Latino manželkou!  Bleh! K zblití! Protože přece musíme všem ukázat na do očí bijícím kontrastu, že Latinos z Mexika jsou mnohem lepší než ta zrůdná, neschopná, kapitalistická banda odporných, tupých, amerických white straight males, tady shodou okolností v podobě vědců z NASA! Tohle opravdu někdo žere? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh založený na skutočnosti, ktorý povznesie hlavne nositeľov sombreros, hlavne tých, ktorým sa ten plot už podarilo preliezť. Pretože nie každý musí slúžiť kartelom, pištoľníkovať pri kaktusoch alebo dílovať narkotiká. Niektorý môže siahnuť až na hviezdy a nemyslím tým teraz Taylor Swift. Výsledný film mi ale prišiel vzhľadom k stopáži trochu povrchný, hoci sa odohráva aj v stave mimo gravitácie, no nie už mimo gravidity, ktorej tu svedkom takisto budeme. Nemá v sebe emotívnosť, nechytá za srdce, je len o inšpirácii sa snom a vytrvalosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • The New York Times napísal, že film bol „krásne natočený a popretkávaný historickými zábermi migrujúcich pracovníkov a štartov kozmických lodí, pričom najúčinnejšie a najdojímavejšie scény sa točia okolo rodinných vzťahov, hoci drsný príbeh sa občas stáva trochu ťažkopádnym“. (Arsenal83)
  • Hernández (Michael Peña) sa na obežnej dráhe na svojej misii raketoplánu v roku 2009 stal prvým človekom, ktorý použil španielsky jazyk vo vesmíre pri tweetovaní. (Arsenal83)
  • Technik nosnej rakety STS-128 "USA 1", ktorý pomáha Peñovi (Jose) pri vstupe do Discovery a overuje správne tesnenie poklopu vozidla, je skutočný usmievajúci sa Jose Hernandez. (Arsenal83)

Reklama

Reklama