Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pekařský výrobek a primitivní hry ve jménu sledovanosti, Vláďa Železný by se nad těmi koláči rozplýval.. Dystopické ultrabéčko o zábavě lůzy, do kterého Glaser údajně nedostal tu hloubku, s kterou si hrál Bachman na kinga. Nevadí! Máme tady famózní ústřední hudební motiv, co připomene Colombierova L' Alpagueura, tak akorát povrchně nakousnuté téma mediální manipulace s davem, sympaticky se to neostýchá brutality, nechybějí Arnieho trademarky (doutníček, slib návratu, něco těžkého přes rameno, herecký projev fošny) a na úrodnou půdu padne i pár steroidových frků. A byť to bylo divadýlko na druhou, jako bezprecedentní bonus guvernér Minnesoty ošklivě zmastí guvernéra Kalifornie! Please Stand By.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevím, nakolik je film (ne)věrný předloze a ani mě to nezajímá. Běžící muž je hodně béčková, ale docela slušná Arnoldovka. Výprava je dosti chudá, většina filmu je snad natočena v nějaké garáži, dále vykreslení sci-fi světa se k takovému Total Recall nemůže ani při blížit, ale pokud uskromníte svá očekávání, oblaží vás ryzí osmdesátky včetně několika vtipných momentů... 6/10 ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Mám Arnolda opravdu rád, ale musím to napsat. Běžící muž je opravdu strašný film. Budoucnost připomíná asi tak, jako Disko příběh. V podstatě se jedná o hlavní výtku vůči filmu. Oni filmy s Arnoldem nikdy nebudou nominovány na nejlepší film, protože to prostě nejsou ty SPRÁVNÉ filmy. Ale pan guvernér měl většinou štěstí na režiséry s nějakou vizí, jak myšlenkovou (ANO! Připusťte!), tak vizuální (o tom žádná). Bohužel, Běžícího muže se se netýká ani jedna z výše zmíněných vizí (ano, připouštím). Je to film nenápaditý, lacině vyhlížející, neschopný navodit atmosféru reálné budoucnosti. Díky tomu působí směšně a je černou ovcí v Arnoldově filmografii. Výjimka ale potvrzuje pravidlo! Pusťte si místo toho třeba Komando. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Arnold. Nevím, na čem ujížděl scénárista, ale přinejmenším na Terminátorovi určitě, protože Hnutí odporu a "Já se vrátím" mluví za vše. Zpočátku slibný námět ničí hromada nelogičností, vousatý Arnold a lovecké panoptikum v čele s Vánočním stromečkem. Šílenost na n-tou, ze které přítomnost rakouského dubu v hlavní roli dělá nepochopitelný úkaz. ()

sud 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy trh s akčními filmy ovládají (abych nekřivdil) většinou hrozný sračky, tahle osmdesátková béčka stoupají v ceně. Běžící muž nepostrádá napětí, akci už vůbec, navíc má docela nosnou myšlenku, prezentovanou zábavnou formou. Arnold je sympaťák, Maria Conchita Alonso je sexy a navíc zde máme snad nejoriginálnější zabijáky v dějinách béčkových akčních filmů. 80%. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Stephen King, autor knižní předlohy, řekl k filmu, že Arnold Schwarzenegger ztvárnil hlavní postavu velmi odlišně od jeho představy popisované v knize. „...Richardsova postava je té Schwarzeneggerově tak vzdálená, jak jen je to možné. (DrKvak)
  • Podle producenta filmu Keitha Barishe byl tento film ze všech filmů Arnolda Schwarzeneggera nejoblíbenější u žen. Když byla jedna skupina žen dotázána, aby řekla, co se jí na Arnoldovi líbí nejvíc, odpověděla, že Arnold má hezký zadek. (lekr)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama