Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pořád mi nedochází, proč by se měl film inspirovaný knihou držet předlohy jak hovno boty. Opravdu není možné se inspirovat pouze v myšlence a vytvořit samostatné dílo? Když už dáváte odpad, tak k tomu mějte nějaký rozumnější důvod než zklamané srdíčko Kingo-fanouška, který nedostal doslovný filmový přepis oblíbené knihy. P. S. Jeden z nejlepších Arnoldových kousků (a jedna z velmi povedených knih S. Kinga) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kde je Piloun? - Je rozpolcenej! Tak řezníka z Bakersfieldu fakt můžu kdykoliv. Dnes již nepochybně kultovní RUNNING MAN totiž obsahuje mraky skvělých hlášek, pamětihodných scén a zároveň nabízí perverzní, brutální zábavu, že snad nemá na poli akčních sci-fi filmů konkurenci (líbí se mi to hrobové ticho ve studiu, ihned poté, co Arnie odpraví prvního lovce). Zároveň je snímek zářným příkladem toho, jak snadno se dá oklamat lidské pokolení. Tento, dnes již klasický film, si po každém dalším zhlédnutí čím dál více doceňuji a vychutnávám. Je to sice béčko jako hrom, ale dokáže úžasně pobavit (stejně, jako třeba Arnieho Komando) a to je pro mě (obzvlášť v dnešní době digitálních škvárů) strašně důležité. Žádná nuda, slušná zápletka, spousta akce ihned od začátku, slizký záporák (vlastně hned několik a ne ledajakých) a nakonec happyend a skvělý rockový song. Co od Arnolda chtít víc? ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 zkolabovala světová ekonomika. Zásoby jídla, přírodních zdrojů a ropy se krátí. Policie je rozdělená do vojenských útvarů řízených železnou rukou. Televize je řízena státem a sadistická hra „BĚŽÍCÍ MUŽ“ se stává nejpolárnějším pořadem v historii. Tak proč si v roce 2017 nepřipomenout, jak si tvůrci představovali rok 2017 za 20 let. Nakonec to nedopadlo tak špatně. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $27 / 38 / 11 milionů / -- dní < 1,40 > násobek rozpočtu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Pane Bože!“ „To nebude Bůh!“ Future akčňák podle Kinga/Bachmana a Arnold v další roli hrdého policisty, kterej to všem natře. Jedna z možných vizí budoucnosti o síle televize utvářet veřejné mínění. A nejhorší na tom je, že se divák jen pousměje. Možná proto, že v podobných filmech je to vždycky vyhnané až na samou hranici. Ona tu sílu ale má i dneska, jen to není tak zjevné. Trošku předobraz dnešních reality show (uvidíme, za jak dlouho to i v reálu dojde tak daleko). Film se zkouknout dá, i když je plný nelogičností – pošlou trestance do staré čtvrti prošpikované kamerama a poskokama a čistě náhodou zrovna v té staré čtvrti, která je pod neustálým dozorem, sídlí centrum odporu. No koho by to napadlo? Jaká obrovská náhoda. To si jich vážně nikdo nevšiml? Ještě štěstí, že aspoň z lovcema je docela sranda (světélkující operní zpěvák Dynamo je hodně zábavnej) a Arnolda docela zastiňují. A je zde poměrně hojný výskyt humorných hlášek. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem s Arniem viděl, coby sedmiletý kluk někde na videu v x-té kopii mi onehdy přišel naprosto skvělý. Nic takového tu prostě dřív nebylo. Terpve nyní jsem jej po 22 letech viděl znovu a co dodat. Není to natočené úplně béčkově špatně, ale zároveň to nemá ani žádnou šťávu. Námět sice ně do sebe má, ale výsledný film už ne. Running man sice neurazí, ale to je asi tak všechno. Měl jsem možná zůstat jen u vzpomínání. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • V malé roli si ve filmu zahrál Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, lze ho zahlédnout v řídící místnosti jako chlapíka sedícího u monitoru, který potvrdí funkčnost zavedené stopovací substance do těla Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger). (Rominator)
  • Stephen King, autor knižní předlohy, řekl k filmu, že Arnold Schwarzenegger ztvárnil hlavní postavu velmi odlišně od jeho představy popisované v knize. „...Richardsova postava je té Schwarzeneggerově tak vzdálená, jak jen je to možné. (DrKvak)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama