Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově rozhodně nic objevného, jede to zcela nepřekvapivě podle šablony, co se identity a motivace záporáka, i vývoje vztahů mezi postavami týká. Ale škatulku "komediálního slasheru" to za mne naplňuje v podstatě dokonale. Nabízí se srovnání s "Totally Killer", který vyšel před týdnem, a z něj Seminář vychází jako "Totally Winner". Dostatečně prokreslené postavy a fajn chemie mezi nimi, vysoký bodycount a drsné a rozmanité vraždy. A potěšila mě i režijní kreativita, kdy vtip kolikrát nevychází jen z dialogů, ale třeba i ze záběrování nebo střihu. Je to prostě dobře udělané. Asi nejpříjemnější žánrové překvápko tohoto roku (pravda, letos jich moc nebylo). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Švédská vybíjená! Překvapení přišlo tam, kde se čekalo nejméně. O Konferenci jsem nevěděl téměř nic, takže jsem šel do filmu nepolíbený a musím říct, že po všech těch nudných a 100x viděných variací na Slasher konečně přišla satisfakce téměř po všech stránkách. Příběh pojednává o team buildingu ve švédských lesích, kde se to zkrátka zvrtne a čeká tam na ně nevítaný host. Oceňuji, že tu nemáme bandu teenagerů, ale normální dospělé lidi, už jen to je relativně vzácnost v žánru a díky tomu to na mě celé působilo dojmem, že by se to klidně mohlo stát. Je tu hromada postav na porážku ( takový bodycount jsem ve slasheru nezažil ani nepamatuji!!). Hodně se mi líbilo, že při tak velkém počtu lidí, je každá vražda originální, kreativní a zábavná ( opět klobouček dolů). Zabiják není nesmrtelný a dostává taky pěkně na frak, což je super. Líbilo se mi, že využívá prostředí ve svůj prospěch a vynalézavost se mu upřít nedá. Využije snad všechny možné myslitelné vražedné zbraně, což opět kvituji. Vraždy jsou krvavé i slušně brutální ( některé mohly být sice více, ale při tak velkém počtu se dá leccos odpustit) Vířivka se sekačkou za mne asi vede a takový šití hlavy bylo taky slušně nepříjemný!. Funguje tu také občasný černý humor, dialogy mezi postavami nejsou špatný a pochválit se musí i výborné řemeslo. Skvělá hudba, která dotváří napětí, parádní kamera a hodně zábavný Střih, který tomu všemu dává pěkný šmrnc. Nevím proč, ale trochu jsem při sledování zavzpomínal na mou oblíbenou Ledovou Smrt, která je také od Seveřanů a styl vraha i provedení vražd mi přišlo hodně podobné. Já vlastně nemám žádné výrazné výhrady, bavil jsem se skvěle ( Být to ještě větší masakr, tak jdu bez přemýšlení na plnéj). Místo v Top 10 seminář letos určitě nemine. 8/10. ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Při tomhle teambuildingu budou padat hlavy! A to nejen obrazně řečeno… proto se připravte na poctivou slasherovou jízdu. Dobře no, rozjíždí se to pomaleji, jako černohumorná story o partě kolegů z práce, přijíždějící utužit svůj (už tak dost napjatý) kolektiv. Snížit jejich stav bude mít za úkol maskovaný vandrák s gigantickou plastovou hlavou, který to pojme hezky po svém - morbidně. Popravdě, mít za kolegy některé z těchto idiotů, nejspíš by je člověk pobil mnohem dřív a sám. Z téhle masky se kult, jako v případě Mayerse nebo Vorheese, nejspíš nestane (navíc by se určitě nevešla na poličku)… ale zase nádherně zapadá do konceptu černé komedie. Nic objevného a nového, ale pořád je to lepší než drátem do oka, případně srpem do hlavy. Plusový bodík přidávám za moc hezkou kameru… už příjemně navnadí skoro až fincherovské úvodní titulky s průletem po místnosti. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slasher křížený černou komedií.  Severské úchylnosti tedy příliš nepobral, ale malý závan cítit byl. Každou chvíli jsem čekal, kdy macatá šéfová Ingela nasedne na svého hubeného koníčka Jonase  nebo se Kaj bude kát za osamělé dobrodružství  na záchůdku, ale Švéd holt není Dán a Hon tedy jen ten žánrový s nesmrtelným strojově neúprosným zabijákem, jenž se ničeho kromě rozzuřené důchodkyně neleká.   Teambuildingové pičičárny lehce, ale příjemně zkarikovány, kdo jednou zažil, vždy ocení,  tradiční ústupek dnešním "multimravům"  snesitelný (tragickým hrdinou  Amed, superhrdinkou Bahar)  a vybíjená hravá, zábavná a někdy i překvapivě originální (bít starce se nevyplácí).  Potěšilo, pobavilo,tři by byly akorát,ale je jich tu zbytečně moc. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Slasher na švédský způsob zabalený v trochu svěžejším hávu, než bývá u tuctových vyvražďovaček zvykem, nicméně nenabízí nic moc novátorského, až na to, že docela funkčně zapojuje humor a jak už tu někdo zmiňoval, pohrává si i s hudbou a střihem k vytváření vtipných záběrů a scén. Takže v tom jeho přidaná hodnota. Není to kdovíjak vtipné, občas jsem tak pochichtla a o humor se tu starají hlavně charakteristické postavy. Překvapí i celkem krvavé vraždy. Toť asi veškeré mé postřehy. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama