Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O pohraničnících, kteří mají pochopení a lásku pro své psy, ale jsou uvědoměle tvrdí vůči zločinným narušitelům hranic a jejich kapitalistickým pomahačům... Pozdní debut dlouholetého pomocného režiséra - specialisty na vojenskou tematiku. Titul byl realizován při příležitosti oslav 20. výročí založení útvaru Pohraniční stráže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

zette 

všechny recenze uživatele

Nerikam, ze role psovoda Stencla byla nejak dobre napsana, ale herecky vykon Josefa Hajducika vnimam jako jeden z nejhorsich, co jsem kdy videl. Uz jen kvuli nemu nemuze brat tento film nikdo vazne. Tento filmovy pocin se tvurcum moc nepovedl, pokud jeste vezmu v potaz, ze byl natocen ke dvacetiletemu vyroci od zalozeni Pohranicni straze. Frantisek Peterka je ale vyborny, ozdoba tohoto chromeho filmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Cituji z vrcholné scény filmu: "Je to vzteklý pes!" ... "Ne, ten pes není vzteklý" ... "Venku je pes" (Konec citace jednoho z mnohologů tohohle jalového veledíla z prostředí našich strážců klidného hnusákovsky-(ne)normálního hnití... . . . Hotový kinopaticky kynologický tupor. A rychle na "trenirovku" (nebo že by >trenýroffku< ?;o), soudruzi... %-o - - - - - (Poprvé viděno kdysi tenkrát v dobách černých, hodnocení při repete 19.1.2013 na >zvlčilém sprostoru< 142., komentář zde s úšklebkem jako sedmnáctý - 19.1.2013) ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Svojí genialitou toto dobrodružné dílo neohromí. Když vypustím ideologistické kecy, tak je to celkem solidní drama o pohraniční stráži, která nás chránila proti kapitalistům. Příběh vypovídající o psovodech a jejich láskách. František Peterka ztvárnil typického horala, který se s ničím a s nikým nemazlí (za něj o hvězdu navíc). 70% ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení dávám pro celkově nezáživnou atmosféru (pejsci a vlk běhající po šumavských pláních mě fakt nebaví) a docela odfláknuté zpracování, protože jinak herecké obsazení nebylo zase špatné. Králi Šumavy to však samozřejmě nesahá ani po kotníky. Holt snímek vznikl v určité době a za určitým účelem. Komu nejde přes srdce kus naší (jakkoliv pokřivené a temné) historie a "práce pohraničníků" tak ať se raději podívá na něco ze života a boje "dobrotivých amerických obránců demokracie". Komentáře operující se slovy jako "bolševický škvár" a "agitka" jsou jen jedno velké klišé. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Pokud si odmyslíme ideologický podtext, což znamená, že nebudeme vnímat místo a dobu, v níž se příběh odehrává, a budeme to sledovat čistě jako dobrodružný film, můžeme chvílemi i zalitovat, že to je tak zpackané dílo. Jsou tu pěkné momenty, ale je to ubité bodrou soudružskou dikcí, toporným představitelem hlavní role a naivním rozpletením případu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Čierny vlk mal hneď viacero psích dablérov. Každý z nich mal inú povahu a vedel niečo iné. "Iso" bol zlý, "Brony" dobrý, tretí pes otec oboch sa volal Cigo a vedel sa plaziť. Psy vozili pohraničníci na natáčanie z rôznych rôt. Fena, ktorá má mláďatá s čiernym vlkom, sa volala Líza. Šteňatá sa vinou ich rýchleho rastu museli obmieňať aj s fenkou. Psovodovi, ktorý sa o všetko staral, sa stal film osudným a namiesto odchodu do civilu zostal na vojne. (Zdroj: tyden.cz) (Raccoon.city)
  • Film Černý vlk bol natočený k oslavám 20. výročia založenia útvarov Pohraničnej stráže. (dyfur)
  • Scény so psami boli pre hercov fyzicky namáhavé, pretože zvieratá vážili 40 až 50 kilogramov a žiadnemu psovi sa nesmelo nič stať, pretože boli veľmi drahí. (Zdroj: tyden.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama