Reklama

Reklama

Gentleman v Moskvě

(seriál)
  • Velká Británie A Gentleman in Moscow (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(8)

Hrabě Alexander Rostov je po bolševické revoluci zbaven šlechtického titulu a uvězněn jako exulant ve vlastní zemi. Ale protože sovětský režim se vydává na cestu tyranie, objeví hrabě hodnotu lásky, odvahy a sounáležitosti. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, do jaké míry to měl Branagh připravené, ale faktem je, že tahle melodramatická látka je obsah opravdu vhodný přesně pro něj, a nedivím se, že si to chtěl původně zrealizovat. Stejně tak je faktem, že i tahle verze dost jeho poslední filmy připomíná, ať už stylizací postav, či takovým kýčovitým vizuálem. Stejně tak i Ewan a jeho herectí tu hodně Branagha připomínají. Je třeba říct, že sérii určitě nelze brát jako historický exkurz do dobového Ruska. Nějak si nedovedu představit, že se Stalin obklopoval bandou černošských ministrů...Série by možná lépe vynikla jako povídkový film, takhle na poli osmi poměrně roztříštěných dílů, kdy nějaký konzistentní děj se rozjede vesměs až v posledních dvou, ostatní jsou spíše epizodické vsuvky o strastech věžně v hotelu, jejichž kvalita je někdy výborná, někdy průměrná, tak takhle to úplně nevyniká a je  těžké něco víc vypíchnout. Ano, Ewan je opět herecky super, Mary-Elizabeth opět brutálně sexy, ale na to, že se děj odehrává na poli více jak třiceti let (takže na začátku jim je třeba nějakých 20 let!), tak ty změny ve společenském dění prostě nikterak víc neevidujete a je to hlavně o pár postavách a jejich vztazích, kdy budete mít pocit, že jste spíš v klasické Britské kostýmní dobovce, než v mrazivém Rusku. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Knížku neznám a úplně sem si nedovedl představit jak bude příběh ruského šlechtice, který se po revoluci stal nepřítelem státu (čistě proto že byl) a zůstal “uvězněn” v hotelu, fungovat. A on funguje velmi dobře. Celý děj se sice opravdu z 99% odehrává v interiérech hotelu, ale díky postavám které se tu točí není problém si domyslet co se děje venku. Sám Alexander Rostov je navíc sympatický gentleman, který se s nastálou situací vyrovnává s grácií sobě vlastní a jeho osobnost dokáže ovlivnit prakticky všechny lidi kolem sebe. Nakonec ani nevadí že to v určitých ohledech působí lehce naivně a realita by nejspíš byla podstatně drsnější…70% ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryba smrdí od hlavy a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Už samotný nápad (pochádzajúci z predlohy) väznenia v hoteli je ABSURDNÝ! Je to síce fikcia, ale taká ktorá by sa nikdy v spojení s porevolučným Ruskom nemohla stať. V seriálovom spracovaní ešte do toho pridajme tie k Rusku "úplne autentické" postavy... Veľmi som sa premáhala k dopozeraniu seriálu a vpred ma poháňala túžba odhaliť záver s naivným očakávaním, že sa snáď dozvieme, aký reálny dôvod by mali boľševici k tomu, že nechali aristokrata Alexandra Rostova toľké roky nažive v luxusnom "väzení", ktoré vlastne ani nikto nestrážil. Kvôli jednej revolučnej básni? A na to si boľševici vynaložili takú námahu, že si ju vôbec čítali? A aký mal pre nich počas 30 rokov prínos? Že poznal víno a etiketu? Zaporák úplne absentoval a režim ako taký bol viditeľný minimalisticky. Vyzeralo to nádejne, no skutek utek. McGregor sa snažil a dodal Rostovovi potrebnú charizmu, a síce bol gentleman, ale skôr londýnsky ako moskovský, ale už čerttovem, a tiež chválim príjemnú hudbu, aj keď tá mi občas pripomína hudbu z iného filmu. Z Ameriky sme sa východnejšie ako do Británie určite nedostali a nad tým sa zatvárať oči nedajú. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava, hrabě Rostov (Ewan McGregor), se jmenuje jako jeden z rodů v románu „Vojna a mír“, který se v epizodě objeví. (Cheeter)

Reklama

Reklama