Reklama

Reklama

Recenze (4)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Expresivní „béčkový“ film, který z fetišů ženského těla a smrti dělá téma, a dosahuje přitom deliricky očistného účinku. Jeho středobod tvoří soška nahé ženy, společný jmenovatel vražd několika krásných blondýn, jejíž moc je natolik intenzívní, že smazává rozdíly mezi obětmi a vrahy... Souvislost touhy a smrti je ve filmu všudypřítomná a přitom šimravě latentní, skrytá pod pláštíkem přímočaré kriminálky. Navenek film působí starosvětsky cudně, dokonce až asexuálně, jako při bizarních, ale vážně míněných tanečních kreacích hrdinky v podání Anity Ekbergové, ze které navzdory výrazně klenutému hrudníku dlouho vyzařuje až panenská nevinnost. Jako by platilo, že žena sama o sobě je v podstatě anti-erotické stvoření a fetiš pak vynález šílených mužů, který se vymyká jejich kontrole a trestá je:) [ve špatné kvalitě a za malý peníz na movieflix.com] ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bizarně vyšinutá hrdinka je docela zajímavá, ale mnohem zajímavější je její představitelka šťavnatá Švédka Anita Ekberg, která rozhodně nepatří k tuctovým blondýnám, jaké se v béčkových filmech 50. let jen hemžily. Jinak mě to ale nijak zvlášť nezaujalo. Po docela dobré úvodní scéně se rozehrává celkem nijaké drama s lehkou detektivní zápletkou. Konec je sice trochu překvapivý, ale nijak šokující nebo dechberoucí. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Reklama na Anitu, bez ktere by tenhle film byl polovicni. Zacatek slusny, potom zabava trosku polevi, ale kazdopadne je tam spousta hezkych zaberu, ma to takove kontrastni noir sviceni, vizualne moc pekne. Za cistokrevny noir bych to ale asi nepovazoval. ()

Reklama

Reklama