Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

mortak 

všechny recenze uživatele

Trochu žlučovitá a zapšklá komedie o tom, jak se hokej proměnil ve wrestling. Ovšem na druhou stranu je tu ta vesnická liga vykreslena vcelku věrně - fanynky jsou odkvetlé a marně bojují o zachování krásy, stejně tak jako hokejoví borci, kteří už mají to nejlepší dávno za sebou, ale všichni se tváří, jako že jsou mistři světa. A kde jsou ty časy, kdy Newman v Někdo nahoře mě má rád hrál mlátičku pitomce, která mluví spisovně jako vysokoškolský profesor. V Nakládačce se už naštěstí mluví tak, jak se v tomto prostředí mluvit má. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Satira na skutečnost, že hra je čím dál tvrdší a životu nebezpečnější. V tomto vynikal hlavně tým Philadelphia Flyers (největší rival "mého" Pittsburghu), který zastrašování povýšil na taktiku. Dokázal tak získat i dva Stanley Cupy (1974-75). V samotném filmu se Charlestown Chiefs vedení tradičně dobrým Paulem Newmanem začali ubírat stejným směrem, a to díky bratřím Hansonovým. Po jejich příchodu do týmu začíná ta pravá zábava. Nechybí zde ani malé nahlédnutí do soukromí hráčů. Ovšem film je sám o sobě čistým průměrem a tak mu ani jiné hodnocení dát nemohu. Pořád je to ale jeden z těch lepších filmů ze sportovního prostředí. Taková Poslední sezona by si z tohoto filmu a z Miracle měla brát příklad. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Filmová bitka, ve které rozhodně není nouze o přeraženou sanici a stříkající krev. Původně jsem myslel,že název bude jakýmsi synonymem ke sportovnímu utkání. Není. Je to řežba, která v podání dlouhovlasých mániček s pullitry, bratry Hansonovými dostává ten pravý šmak. Veliká škoda, že ve výsledku je pointa fimu jaksi mizivá a schovaná někde u hokejového, ledově, ledového ledu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Primitivní americká komedie se snaží vytvořit na plátně humor z krvavých bitek během hokejových zápasů a mimo hokejové zápasy pak ještě zejména trénerovým slovníkem plným různých vulgarismů. Ani v jedném případě se to samozřejmě nedaří. Občas se to ještě snaží o jakousi nevýraznou kritiku, chvílemi taky o sociální linku, ale nepříliš výrazným způsobem, který spíše brzdí původní záměr natočit komedii a který na žádné drama nevydá. Občas je to hodně trapné (zejména striptýz exhibicionisty na ledě), po většinu času nudné a otravné, celkově pro mě snesitelné jenom díky šarmu Paula Newmana nebo nějakého toho dobového songu v pozadí. George Roy Hill tentokrát zklamal na celé čáře a po dvou velkolepých filmech z r. 1969 a 1973 s Newmanem se mu do třetice už dle mého názoru další skvost stvořit ani náhodou nepovedlo. Záhadou pro mě zůstává, proč je tento nepodarek označen na zdejším DVD plakátu jako kultovní film. 25% ()

senor 

všechny recenze uživatele

Film o jakési nesympatické partě podivných rabiátů, v čele s Newmanem (a to jsem si myslel že všechny jeho charaktery jsou kladné) hrající podivnou hru, která se zove hockey. Jediný trochu normální je tu šerif z Twin Peaks,ale ten si na konci taky přihřeje svoji polívčičku. Myslel sem si to, ale teď se mi to potvrdilo - G.R.Hill jako režisér nikdy za moc nestál. A nad vším vládne te "úžasný duch sedmdesátek". Ještě že u nás se hraje hokej. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Řidič autobusu, kterého hrál Cliff Thompson, byl skutečný řidič autobusu hokejového týmu Johnstown Jets, na základě kterého byl tým Chiefs založen. (Mol)
  • Postava Ogieho Ogilthorpa (Ned Dowd) byla založena na skutečném hráči Billovi "Goldie" Goldthorpeovi. (Mol)
  • Film se začal natáčet v létě 1976. (Mol)

Reklama

Reklama