Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (442)

Gemini 

všechny recenze uživatele

N.u., n.u., n.u., n.u., n.u., ouldskůl, n.u., n.u., jou, niga, mý bý mega genksta repa, n.u., n.u.d.ááááááááááá. A mý zase bý ár-end-bý stár, tak co s tim, hele jako? Smícháme dvě tři tuctové zápletky, které by uživily možná tak epizodu nějakého sitcomu, zparodujeme (a ne právě vtipně) pár mafiánských filmů a do toho nafrkáme nějakou tu líbivou muziku, která teda není zrovna originální, ale upřímně, co tady originální je, že jo. A výsledek? Pro kohokoliv, kdo žádá pro pobavení víc než pěknou animaci (kterou oplývá každý film tohohle podžánru, snad s výjimkou Kar-cool-ky či jak se ta hrůza jmenovala) je Příběh Žraloka ztráta času. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tolik negativnvních komentářů? Shark Tale je velice zdařilej rodinnej animák, se spoustou vtipů v podání Willa Smithe a Jacka Blacka. Po celých 90minut jsem se skvěle bavil u krásné animace, která sice nedosahuje takových kvalit jako u Pixaru, ale chválu si taky zaslouží. Nebýt stupidního přeslazenýho konce a pár scén uchylujících se k trapnosti nestyděl bych se dát ani plnej počet. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pro mě MEGA zklamání. Zdálo se mi, že se koukám na hip-hopový videoklip, než na animovanou komedii. Hlavní postavičce bychom měli fandit a né si přát, aby ji konečně sežral žralok, protože se ty její kecy nedají vydržet. Dreamworks u mě hodně propadlo a doufám, že si pro příště rozmyslí jestli chtějí vytvořit videoklip Christině Aguileře a Missy Elliot nebo kvalitní 3D animák ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Co se týče nevyhnutelného srovnání s Nemem - u mě asi dost nečekaně vyhrává Příběh žraloka. Sice nepřichází s ničím převratným, ale pobaví děti i dospělé, po technické a vizuální stránce taky nesahá Pixaru ani po kotníky, ale jeho podvodní svět je krásně stylizovaný a vyniká skvělým dabingem (samozřejmě mluvím o tom originálním). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Will Smith a Hans Zimmer a animovaný film, nuž z tohto mohla vyjsť len paráda. Film svojho času zaujal, bol veľmi pekný, farebný a hravý, no najmä hudobná stránka presvedčila. Škoda, že aj z tohto spravili komerčný stroj na peniaze. Moderná rozprávka, ktorá bola ešte ako tak s tým slangom znesiteľná. Mala dobrý príbeh a výborné postavičky, ja som sa nenudil, bolo to zábavné. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (19)

  • Animační studio se snažilo dosáhnout toho, aby se animované postavy podobaly hercům, kteří je v původním znění namlouvají. Postava Dona Lina má např. na tváři stejnou pihu jako Robert De Niro, který jí propůjčil svůj hlas. (Broxigar)
  • Někteří herci namlouvali své scény společně, což u animovaných filmů není běžné. (Elisebah)
  • Celosvětová předpremiéra proběhla v roce 2004 v provizorním letním kině na Benátském filmovém festivalu. (wosho)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama