Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který mi chyběl do filmů, které paroduje Bulšit. Je to vlastně moderní adaptace Valmonta. Mladý svůdník Sebastian z bohaté rodiny má všechno. Kromě jedné věci, kterou mít nemůže a to je jeho nevlastní sestra Kathryn. Proto dostane za úkol sbalit mladou Reese Witherspoon, která je ve svém věku stále panna a o kluky se nezajímá. No a celé se to samozřejmě zkomplikuje. Skvělý film kromě smutného konce. Ale tak Valmont taky neskončil úplně vesele... Závěrečný song od Verve mám hodně rád. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Berieš stávku?“ – „Neberiem.“ – "Môžeš mi ho strčiť, kam budeš chcieť..." – "Tak teda beriem.“ VEĽMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI sú inšpirované HISTORICKÝM románom Choderlosa de Laclosa, ktorý bol v minulosti viackrát sfilmovaný. Režisér/scenárista Kumble sa odvážne rozhodol dej aktualizovať a preniesť do súčasného amerického veľkomesta, čo podľa mňa (pre podstatne menšiu afektovanosť) dopadlo lepšie, ako podobne šialený nápad ROMEO A JÚLIA od Baza Luhrmanna. Postavy a zápletka zostali, len sa hrdinovia namiesto kočov vozia v porsche. Ak si odmyslíme tento (vlastne skôr nenápadný) detail, zostane solídne spracovaná... čo to vlastne bolo? Milostný tínedžerský eroticko-romantický triler. Ehm. Fajn herci (Selma Blairová, Sarah Michelle Gellarová, Ryan Phillippe, Reese Witherspoonová), fajn záver a rafinovaný spôsob, ako nakrútiť zvrhlý neprístupný film tak, aby naň mohli ísť aj mladí diváci: film je plný sexu, ale zároveň vôbec žiadny neuvidíme!. Čo je možno šikovné, na strane druhej - ak si ho pozriete naozaj len preto, aby ste videli nahé hollywoodske hviezdičky, budete sklamaní. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden fantastický psychologický thriller, na ktorý sa výborne pozerá. Miestami síce vie byť trošku odveci, no na druhú stranu je len fascinujúce sledovať týchto súrodencov v ich vlastných klamstvách a hrách so zvyškom sveta. Páči sa mi Reese Whiterspoon vo svojej role a rovnako aj Sarah Michelle Gellar ako perfektná mrcha. S odstupom si myslím, že film stále dobre funguje a sú v ňom dobré herecké výkony, ktoré posúvajú atmosféru a drámu vysoko. A na konci len ostane prekvapení, kam sme sa reálne dostali. Je to fascinujúci film s dobrými nápadmi, ktoré podľa mňa vyšli veľmi dobre, film nenudí a je dostatočne zaujímavý na to, aby pri ňom diváci vydržali. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé rozčarování, znechucení, výsměch. Napodruhé smíření, omluva Kumblemu, rozpaky nad změnou nálady z minuty na minutu a obdiv kompletního hereckého ansámblu. Můj osobní film to nikdy nebude, ale správně načasovaná projekce mi trochu pootevřela oči. P.S.: Dal jsem si známosti i potřetí a ta atmosféra zalézá pod kůži stále hlouběji. Nechápu se, ale s hodnocením stoupám výš a výš. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne rozohratá partia intríg a podvodov dvojice znudených bohatých súrodnecov, ktorá ale padá do tretej ligy akonáhle sa na scéne objaví láska. Problém nie je v tom, že sa objaví (to sa nedalo nečakať), ale v tom že sa dovtedy nepredvídateľný film trasformuje na vzorec, ktorý keď si pozorný divák vypočíta, tak to može vypnúť. Koniec zlý všetko zlé, je pri zaujímavom nápade obzvlášt smutné resumé. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)
  • Film byl natočen za pouhých šest týdnů. (hellstruck)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama