Reklama

Reklama

Nepozemský cizinec

(neoficiální název)
  • Velká Británie Unearthly Stranger (více)
Trailer

Astronom má podezření, že za záhadnou smrt v jeho týmu můžou bytosti z jiných světů. A pak si navíc všimne podivného chování svojí novopečené manželky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Takové průměrné staré sci-fi. Kdyny šlo o knížku, byl by to spíš brak, který by člověk našel v knihovničce na nádraží než výstavní kousek v domácí sbírce. Zub času se na snímku silně podepsal, jelikož postrádá nadčasový příběh anebo nějakou hlubší myšlenku, nad kterou by si i dnešní divák mohl podumat. Unearthly stranger by se tak dal označit asi nejvýstižněji za takovou oddechovou jednohubku na víkendové odpoledne v případě, že máte chuť na klasickou starou britskou scifi, v takovém případě určitě neurazí, jelikož jde o naprostý standard v rámci žánru. 3/5 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To máte tak. Koukáte se na film, přemýšlíte nad dějem, snažíte se ulovit co nejvíc slov z rozhovorů (to když titulky nejsou) a najednou bác - bomba jak od Al Kájdy, podkreslená silnou hudbou, až vás z té změny zamrazí v kostech. A přitom je to vlastně prkotina, nepoužít chňapku. Jenomže touhle jak říkáte "prkotinou" se dostáváme na dostřel k jiné dimenzi a jádro čistokrevného oříška se začíná pomalu obnažovat.____ p6qwre má pravdu v tom, že se jedná o to nejlepší z britské (sci-fi) 60. let. Nemůžu ale úplně souhlasit s čistotou žánru sci-fi (tohle je totiž jasnej dramáč jen s prvky science fiction). Dál má ovšem p6qwre pravdu, kamera je inovativní, atmosféra přímo vynikající, obejdeme se bez triků a laciného strašení a přesto má divák chvílemi pocit, že by se v něm krve nedořezal.___Další příklad perfektní práce britských filmařů, kteří dokázali v šedesátých letech s poměrně nízkým rozpočtem vytvořit zajímavý příběh ohraničený přívětivou stopáží (do 80 minut!), kdy není čas na rozbředlé natahování v jiných případech od začátku ani nedovařené kaše. Naopak tohle je pěkně horká pecka a v mém žebříčku útok na TOP 5 GB 60´s. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vědci se snaží přijít na to, jak pomocí myšlenky cestovat do vesmíru a na jiné planety. Když se přiblíží přelomovému objevu, zasáhne neznámá síla a zastaví je. Příklad sci-fi, které se obejde bez speciálních efektů pro tento žánr typických. Solidní herecké výkony, nosná myšlenka, kdy podobnost s Lupiči těl je jen zdánlivá, napětí a tajemno. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Byla by to skvělá epizoda Twilight Zone, jenže on to je celovečerní film a na ten to v tomhle zkratkovitém podání prostě nevystačí. Atmosféru to má sice skvělou a mysteriózní je to hodně, ale zároveň to je předvídatelné a sice s nějakou drobnou myšlenkou, ale s absencí čehokoli hlubšího, takže se to ostatním šedesátkovým sci-fi filmům moc nevymyká. V určitém slova smyslu to funguje, ale k čemu mi to je, když je půlka stopáže vlastně vata... 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi komorná britská sci-fi je zároveň aj britskou verziou Invaders of Body Snatchers, ale s úplne iným vyznením. A celkom prekvapivým, pričom jediným audiovizuálnym spracovaním sci-fi prvku je nepríjemná zvuková stopa. A úplne to stačí. Film sa dá chápať aj ako metafora večného boja medzi mužmi a ženami, viď záverečná scéna, ale pre vychutnanie si príbehu vôbec netreba nachádzať implicitné významy. Z britských príspevkov k paranoidnej mimozemskej sci-fi vlne je stále jasná jednotka Village of the Damned, ale Unearthly Stranger príliš nezaostáva. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama