Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl "Biga Lebowskiho" říkal jsem si, že mají bratři Coenové výborný smysl pro absurdní humor a film považuju za jednu z nejlepších komedií co jsem viděl. Říkal jsem si tedy, že i tato o něco starší komedie by mohla být fajn. Ale nebyla. Alespoň tedy pro mě. Film mě nebavil a nenašel jsem v něm nic co by mě rozesmálo. Nejspíš jsem ho asi úplně nepochopil. Pro mě nejslabší Coenovka. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná komedie a místy až parodie obří průmyslové společnosti s osobitým stylem od bratrů Coenů. Dobrých nápadů zde pár je (zácvik - "Sníží Ti plat!", samozřejmě skok pana Hudsuckera a později rozplácnutí se jeho následovníka ze správní rady na plexiskle, důležitý modrý dopis, štemplování, představování prezidenta naštvaným akcionářům, obří hodiny řídící čas), ale celek je přes profesionalitu tvůrců spíše nedotažen. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=H_WSCfWIyF0 Schvalování obručí: http://www.youtube.com/watch?v=tgEeNtIDooQ&feature=related A prodej obručí: http://www.youtube.com/watch?v=Ng3XHPdexNM&feature=related ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Nádherná filmová hračka, stejně elegantní, kompaktní a jednoduše geniální, jako ten gymnastický kruh pro děti. Ze všech úžasných předností filmu nejvíc vyčuhuje do popředí neuvěřitelně hravá a nápaditá režie Joela Coena, fantastické představení J. J. Leighové a Paula Newmana a povedená hudba Cartera Burwella. Pět hvězd jako vyšitých. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po Potížích s Arizonou jsem měl obavy, zda bude druhá komedie od bratří Coenů dostatečně vtipná, ale ty se naštěstí hned, s prvními minutami, dočista rozplynuly. Gagy vás možná nesejmou ze židle, jedná se o takový lehce bláznivý, avšak inteligentní humor, který se dávkuje s mírou. I když myslím, že Coenům svědčí spíše vážné filmy, svůj talent a poznávací znamení, s jimiž tvoří filmy, nezapřeli ani zde. Napsané je to skvěle (dialogy) a zrežírováno jakbysmet, což zvláště v méně náročné komedii příjemně vynikne. Škoda jen, že co se týče svěžesti a kadenci vtipu, tak druhá polovina za tou první mírně zaostává. 8/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já některý filmy od Coenů doslova miluju, ale můj šestej smysl mi řikal, že Záskok nebude nic moc. Spoustu let jsem Záskok ignoroval, ale nedávno šel na prima kůl, tak jsem si ho ze zvědavosti nahrál. Teď jsem se na film konečně podíval a musim napsat, že můj šestej smysl se nemýlil. Občas se tam najdou nějaký lepší okamžiky, ale celkově mi to přišlo jako obrovský hovno v hezkym obalu. Tenhle film mě prostě minul. Začátek byl dobrej, ale jinak jsem se více-méně nudil. Navíc jsem se těšil na Buscemiho a Goodmana, ale oba tam maj jenom takový štěky, že by je člověk skoro přehlídnul. Kdyby to nenatočili Coeni, nejspíš bych to ani nedokoukal. Ze sraček to vytahuje Tim Robbins a Paul Newman. Nicméně pro mě to je zatim druhej nejhorší film od Coenů (po Bartonu Finkovi). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu bratří Coenů Potíže s Arizonou (1987) nosí pracovníci továrny na triku nápis "Hudsucker Industries". Ve filmu Vlna zločinu (1985), ke kterému psali bratři Coenové scénář, je hlavní hrdina umístěn v Nápravném zařízení Hudsucker. (D3VIL)
  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)

Reklama

Reklama