Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jak na houpačce s bratry Coenovými, kteří byli,alespoň pro mne, hlavní motivací podívat se. Místy opravdu doknalé, místy upřímně nudné. Záskok je ve výsledku lehce nadprůměrnou ságou do života jednoho "zkrachovalce", nabízející několik zajímavých poloh a myšlenek, které pozorného diváka donutí k zamyšlení se a nepozorného unudí k "filmové"smrti! Brilantní výkon Robbinse je lahůdkou... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Coeni a jejich komedie, to je zkrátka kapitola sama pro sebe. Můžeme je milovat, můžeme je nenávidět, ale oni stejně vždy přijdou zase s něčím novým, s něčím neotřelým a více bláznivým, s čím oba fanouškovské tábory opět dokážou překvapit. Záskok je pro mě zřejmě jejich nejoblíbenější komedie, u které jsem se skutečně velmi dobře pobavil, byť to zrovna není ten typ filmu, který vyvolává hlasitý smích od začátku až do konce. Příjemná uvolněná atmosféra se táhne celým příběhem, který je sice postavený na hlavu a absurdita z něj neodkapává, nýbrž přímo teče proudem, ale vzhledem ke ztřeštěné postavě Tima Robbinse a také k tomu, jak se Coenové rozhodli děj završit (žádné spoilery!), to tentokráte byla jednoznačně trefa do černého. Všemu nasazují korunu skvělí herci v čele se zmíněným Robbinsem, který je jako nic netušící hlupák neodolatelný, a Paulem Newmanem, který ani špatně zahrát neumí. Opravdu jsem čekal nějakou šílenou slátaninu, ale dostal jsem jen šílenou a inteligentní zábavu. 75% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl "Biga Lebowskiho" říkal jsem si, že mají bratři Coenové výborný smysl pro absurdní humor a film považuju za jednu z nejlepších komedií co jsem viděl. Říkal jsem si tedy, že i tato o něco starší komedie by mohla být fajn. Ale nebyla. Alespoň tedy pro mě. Film mě nebavil a nenašel jsem v něm nic co by mě rozesmálo. Nejspíš jsem ho asi úplně nepochopil. Pro mě nejslabší Coenovka. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Jaaaaj, Coenovi bratři nejsou můj šálek čaje. V pořadí jejich třetí film, který byl úplně mimo mě. Říká se - do třetice všeho... atd, ale nepodařilo se. Tenhle film je tak, tak, já ani nevim jaký je? Snad prázdný, není v tom ftip, není v tom romantika, není v tom napětí, není v tom pořádný příběh a ani žádné poselství. Jen ten Newman, ten je jakžtakž ucházející. Scény z "továrny na spěch" mi přišly futuristicky depresivní stejně jako filmy Tima Burtona. Všichni ošklivě přehrávali snažejíc se snad o "nastavení zrcadla" karikaturami svých postav. Fakt nevím jak to pojmout. Ono kdyby to bylo alespoň dojemné, když už dávají druhou šanci blbečkovi, ale ani to to není. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins zahrál pošuka dost dobře. Jennifer Leigh mě sice trochu votravovala tou ukecaností, ale přežil jsem to. Očividně neni dobrý šéfovat megaspolečnosti, protože se jednoho dne můžete objevit rozcáklý na ulici. Závěrečná fantasy-scéna byla sice přitažená za vlasy, ale co. Mihnul se tam Steve Buscemi a dlouho jsem nekoukal na komedii. Takže za 4. PS:Obruč jsem jako kluk měl, ale zas tak mě to nechytlo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • John Goodman, který se objeví v cameo roli reportéra zpravodajství, má ve filmu stejné jméno jako v Barton Fink (také od Coenů) - "Karl Mundt". (D3VIL)
  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)
  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)

Reklama

Reklama