Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Mildred do Akademie pro čarodějnice doslova vletěla, a to rovnou mezi popelnice. Zachrání ji Maud, která se stane její věrnou přítelkyní, což se nedá říct o ostatních dívkách, ani o některých učitelkách. Přesto se Mildred dostane až k závěrečným zkouškám - a jak dopadnou? Stane se z Mildred skutečná čarodějnice? (oficiální text distributora)

Recenze (164)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přítelka se nostalgicky vracela do dětství tím, že si pustila pár dílů tohohle britského seriálu pro předpubertální dívky. Já to nejdřív jen pasivně poslouchal, pak na to sem tam i aktivně mrknul, no a nestačím se divit zdejšímu nízkému hodnocení. Já být devadesátková, základní školou povinná holka, tak bych tenhle ne úplně blbý a ne úplně trapný fantasy seriál docela žral. Není o nic míň infantilní, než první díly Harryho Pottera a je každopádně zajímavější a záživnější, než odpudivé seriály o socialistické mládeži, kterými nás kdysi krmili komouši. ()

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu hodnocení musím napsat, že se mi to celkově líbilo. Měl jsem zrovna chuť na neanimovaný seriál, který by se odehrával ve škole a naskytlo se mi tohle. Byl to nenároční seriál na pohodu a kdyby to mělo více epizod, tak bych se rád na ně podíval. Musím ovšem vytknout hrubé chyby v seriálu, které byly do očí bijící. Za to by si zasloužili pár facek. Nutilo mě to ke snížení hodnocení na 2*, ale nakonec tu třetí tomu nechám, když přivřu obě oči. ()

Reklama

Coleator 

všechny recenze uživatele

K pátečnímu odpoledni patřil tenhle seriál, který pro mě v té době byl takovým nízkorozpočtovým Harry Potterem. Dokonce jsem si myslel, že tohle všechno vzniklo jako reakce právě na příběhy s brýlatým kouzelníkem (místní ředitelka připomíná Brumbála, drsná učitelka (na jméno si vážně nevzpomenu) je zase jako Snape, navíc tady byla i nějaká skupina, která neustále znepříjemňovala Mildred život (Malfoy a spol - to je snad jasný)... Jenže první kniha ze série The Worst Witch vyšla v roce 1974, takže těžko mohla autorka opisovat od Rowlingové - spíš naopak... ()

I.ball 

všechny recenze uživatele

Teď čtěte všichni, vy chytrálkové, kteří věříte, že Harry Potter spatřil světlo světa dříve než Mildred Hubble. Ať už jste v jakémkoliv zvláštním časoprostoru, mýlíte se. J.K. Rowling vykradla knihy Jill Murphy, tedy i tento seriál, a to dokonale. Hodina létání, problémová čarodějka, lektvary, prostě vše. Dokonce ani temní čarodějové nejsou originál. Tak hodnoťte seriál a vyhněte se poznámkám o plagiátorství. Je to slabší televizní odvar v porovnání s Harrym, ale má to své kouzlo (v originálním znění pouze). 80%. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

První dva díly ještě mohou děti bavit, ale když už se několik sérií opakuje to samé: největší mrcha školy něco provede a svede to na největšího nešiku, která z toho má průšvih a hrozí jí vyloučení. Nakonec se jí zastane řiditelka, která jí jako jedinná věří... omg. A to tu ještě pomíjím fakt, že je hlavní hrdinka neskutečně nesympatická a mnohem charismatičtější je ta mrcha. Natočit něco takovýho jednotvárně ani nudně neni zázrak, ale namixovat do toho ještě trapnost je opravdu výkon. Myslím, že jsem na to koukala jen proto, že tou dobou nic jiného v televizi nešlo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Doslovný překlad originálního názvu seriálu „The Worst Witch“ je „Nejhorší čarodějnice“. (ČSFD)
  • Akademie slečny Krákavé je hrad Castell Coch (Cardiffu, Wales). (ČSFD)
  • Fenella (Julia Malewski) a Griselda (Poppy Gaye) ze čtvrtého ročníku   v epizodě Nezvaná říkají, že jsou v posledním ročníku. Ročníků je ovšem pět. (Tichošlápek)

Reklama

Reklama