Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Často jsem si říkala jaká je škoda, že takové filmy nebyly točeny i v době mého dětství. V době, kdy jsem si šetřila desetník k desetníku a pětník k pětníku, abych si mohla koupit hru Malý kouzelník. Nakonec mi máma ty našetřené peníze vzala a že je přepočítá v práci a když se vrátila, měla tu hru v tašce. Byla jsem přešťastná a hned se vrhla do učení kouzlení. Člověk příběhy o tajemném hradu, čarodějích všech kategorií, o zlu a dobru prožívá silněji a určitě by mi nevadilo, kdyby příběhy o Bradavicích pokračovaly dál klidně i s jinými herci. Tajemná komnata ani tenkrát, když jsem ji viděla poprvé, nezklamala mé očekávání. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Chris Columbus skutečně neumí točit temné a děsivé scény...a že jich od prvního dílu přibylo. S rozsahem stránek románu ale přibylo i škrtů ve scénáři a atmosféra tak ve spojení s nevhodnou volbou sice nadšeného, nicméně nepříliš kompetentního režiséra, dostává pěkně na frak. Nikterak tomu nepřidá ani domácí prudič Dobby, příliš rychle rostoucí Daniel Radcliffe ani skladatel John Williams, který si vybírá svoje slabší chvilky. Odporně slizký Kenneth Branagh si sice svou roli užívá, ale film, v jehož scénáři by bylo dost děr i kdyby se věrně držel předlohy, to zachránit nemůže. Když si vzpomenu na mamču Weasleyovou, Colina Creeveyho a Toma Riddlea, musím připustit, že castingové oddělení odvedlo skvělou práci, ale i přes skvělé herecké výkony se nejde nedívat na hodinky a nepřemýšlet nad tím jak je to v těch maličkostech sakra celé průhledné a vykalkulované, aby se to dobře prodávalo... 60% ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Především po trikové stránce lepší než Kámen murců, ale dvě a půl hodiny je opravdu trochu moc na to, že se kamera věnuje především Radcliffovy který od minulého dílu svůj herecký projev nijak nevylepšil. Naopak Kennetha Branagha, Toma Feltona a Jasona Isaaca je zbytečně málo. Změna režiséra každopádně prospěje... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me o stupen horsi nez prvni dil a to z nekolika duvodu. Prvni pulka filmu je sem tam trochu nudna, hlavne z toho duvodu, jak kdyby se tvurci nemohli dohodnout, co to chtej vlastne tocit. Jestli trochu temnejsi fantasy nebo furt pohadku pro deti, misty se tak hraje na strasidelnou atmosferu, pak se najednou zase saskuje a je to cely proste takovy nevyvazeny a vysledek je ten, ze me to buhvijak nebavilo. Druhej problem je delka, je mi jasny, ze se sem toho pokusili narvat z knizky co nejvic a kniha tlustsi nez Homerovo sandwich se proste neda narvat do 90 minut, ale 160 uz je proste moc, obzvlast, kdyz se jede podle stejnyho schematu jako prvni dil. Me to proste prislo jak sjety pres kopirak. Uvod mezi mudlama je spis otravnej, obzvlast, kdyz cela Harryho rodinka jsou mega otravny hovada, ktery bych s chuti rozkopal. Nasleduje nakup ucebnich pomucek a uz se hrabem vlakem do Bradavic, kde se chodi na hodiny, hraje Famfrpal a pak se zase hleda nejaka zahadna mistnost a vse samozrejme uzasne vyresi Harry. Proste to uz jsem jednou videl a v prvnim dilu me to bavilo vic. A jen tak mimochodem, jejich skolni rok bych chtel mit, asi tak tri hodiny vyuky a zruseny zkousky. Detsky herci hrajou stale stejne = nehrajou, dospeli opet nemaj buhvikolik prostoru, akorat ten Branagh je zabavnej a triky jsou sice lepsi, ale zadnej zazrak. Tentokrat to zkratka na 5* nebude. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než jednička. Triky šly malinko nahoru, atmosféra příjemně potemněla, Emma Watson a zejména Rupert Grint se herecky roztomile vybarvili a navíc jsou zezadu podporováni skvělým Branaghem. Ale Columbus už asi nikdy nebude ničím jiným než nudným řemeslníkem bez pořádného stylu - takže ospalý Potter vypadá vedle jiného kasaštyku, Pána prstenů, jen jako špatný vtip. Neúměrně dlouhý vtip s tragickým ústředním představitelem, kterému bych dal doživotní zákaz lézt na plátno. Naštěstí ve trojce přijde osobitý Cuáron, takže se můžeme těšit na výrazné zlepšení. Pokud se mu podaří eliminovat Radcliffa a dohlédnout na opravdové ADAPTOVÁNÍ knižní předlohy (tj. uzpůsobení pro potřeby filmu, vyhození některých pasáží a zvýraznění jiných) a ne jen otrocké přepisování s otravnými minutami vysvětlovacích dialogů, mohli bychom se konečně dočkat opravdu dobrého filmu. Doteď jsou to jen prázdné prefabrikáty, které uspokojí pouze děti a nekriticky nadšené milovníky knížek. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • V roce 2020 byla nabídnuta filmová zlatonka v aukční dražbě. Její cena se nakonec vyšplhala na 3 500 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Skladateľ John Williams kvôli svojej súbežnej práci na filme Chyť ma, ak to dokážeš (2002) spolupracoval na pokračovaní Harryho Pottera len čiastočne. Zložil iba témy pre nové postavy a jeho priateľ William Ross tieto témy aranžoval spolu s použitím hudby z prvého dielu a umiestil ich do filmu. Aj napriek fáme, ktorá koluje medzi fanúšikmi filmovej hudby, Ross do filmu nezložil ani notu. (Tvrdolín Veliký)
  • Ve scéně, kdy Harry Potter (Daniel Radcliffe) chytá zlatonku, ruku mu zlomí poblázněný potlouk, načež si ji dá Harry k tělu. Ve chvíli, kdy chytí zlatonku, spadne z koštětě a potlouk po něm stále jde, je možné všimnout si, že se Harry chová, jakoby byla jeho ruka v pořádku. Hned v dalším záběru pak opět drží paži u těla. (Andyy321)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama