Reklama

Reklama

Krabi

  • angličtina Crabs (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Československo, 1976, 11 min

Obsahy(1)

Jsou tyto původně biologické zbraně hromadného ničení z oceli nebo z titanu? (oficiální text distributora)

Recenze (34)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I když mám raději sci-fi anglosaské a české (tedy knihy), ano, Rusové dali světu pár velikánů tohoto žánru. A jistě se zde také vybaví Čapkův Krakatit či Válka s mloky, Wellsovy povídky nebo Verneův Vynález zkázy. Jako dítě jsem se u toho normálně bál (viděno v kině), nyní, po spoustě let, oceňuji animaci a příběh, jehož aktuálnost je stálá. Za padoucha si lze dosadit v klidu Číňana, Američana, Rusa a nebo naši vládu.... Jak nadčasové vzhledem k tomu, co se momentálně děje okolo Sýrie... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Psychoanimák, a to pořádný. Temný kraťas o robotických krabech, kteří sežerou všechny kovy aby se mohli duplikovat a když dojdou, žerou se navzájem... Těch 11 minut je hodně poutavých, zajímavých a k úplné spokojenosti mi chybělo málo. Zvláštní, že za Československa tu vzniklo tolik zvláštních krátkých animovaných filmů... Silné 4* ()

Reklama

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo, neuvěřitelně atmosférické a temné sci-fi a to se jedná milé děti o animovaný kraťas. Kam se na něj v tomto hrabou i kdekteré velkorospočtové celovečeráky. Evoluce a devoluce autoreplikujících se robotů – sen šíleného vědce. Technologie požírající sebe sama nezajímající se o živé organismy, takže se nebojte, pokud ovšem nemáte kovovou zubní protézu, nebo kovové knoflíky, a vy co máte kovovou kloubní náhradu, utíkejte co nejrychleji, co vám ona dovolí. Film jsem viděl už v dětsví v televizi a když jsem si ho teď po mnoha letech pustil, vzpomněl jsem si jak mě to už tehdy silně zasáhlo. Jak je u Mergla zvykem, je to film k přemýšlení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

klasika mezi českými animovanými filmy. Víc než animace upoutá vytvořená atmosféra a příběh, který má silné poselství. Rozhodně stojí za pozornost v každé době. Připomenout si ho můžete tady - http://www.youtube.com/watch?v=F4R2nHgfFts [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsme se tvůrci nějak nepotkali... ani s Merglem, ani s Dněprovem. Je to škoda, protože atmosféra je nádherně tíživá, bezútěšná i bezvýchodná, očekávatelná pointa slušná, sci-fi hudba to jen podtrhuje. Tak proč to dokážu jen ocenit, ale nikoli už si to užít? Kvůli poselství, jež je však (podobně jako další pacifistické utopie) maximální klišé? Kvůli stereotypu kraťounkých deseti minut? Nevím proč. A štve mě to. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno