Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Perfektní film a budu se ho zastávat viděl jsem několikrát a má své místo ve sbírce. Dvoje role Van Damme je skvělá jeden hodný a jeden zlý a dobrodružství nejenom o návratu bratrů ale hlavně o pomstě, solidní kočka v doprovodu je skvělá, prostředí výborné hudba ujde, ale nejvíc mám rád akčně smutnou úvodní chvíli protože tam je kdo karate okaty frajer který je dost známi. Srdcovka které k dokonalosti chyběla fakt jenom kapička. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prvy zo Jean Claudovych "klonovych" uloh. Ukladna vrazda rodicov,zjazveny Bolo Yeung, dvakrat Jean Claude Van Damme a mlatenica moze zacat :) Len ten Jean Claude ako Alex je nasmiech, ruzove sortky,pritepleny hlas s belgickym akcentom,uplna parada...Samozrejme ten hlas si clovek uzije len v orgininaly. ()

Reklama

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Akoby to bolo včera 24.december zhodou okolností vianoce,darčeková opojenosť,dozvuk zemiakového šalátu na záchode a do toho pripitý hlas môjho otca" už to ide decká!" Akčný trhák s J.V.Dammom a tým druhým,ktorého by som vtedy určite neúspešne hladal na csfd v prípade vlastnenia internetu a vlastne aj počítaču... Ale k veci na svoju dobu prepracovaný akčný thriller s pompéznosťou a netradičným prostredím Hongkongu,ktorý bol pre mňa fascinujúci a vzdialený,no zároveň najviac uveritelný aký som zažil dodnes,nebolo to len tým že hlavné postavy neboli aziati,z čoho vyplýva rasová ztotožnenosť,ale krásne a uveritelné scenérie,ktoré ma spravili jeho obyvatelom! Pribúdajúcimi rokmi sa stal z toho pre mňa kult a určite nejsom sám! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě perfektně béčkoidní film, ale před mnoha lety jsem byl na něm v kině a musím uznat, že zase taková nuda to nebyla. Pak jsem tento film viděl vícekrát na VHS. Mělo to povedený dabing, Van Damme byl na vrcholu, spoustu akce a nuda se nedostavovala. S odstupem času se film dá brát jako dynamická podívaná a nejvíce se mně vybavují totálně nepovedené scény s dvojníky, kteří Van Dammovi nebyli vůbec podobní. Za příval akce i příjemných humorných scén, ke kterým docházelo zejména při záměně obou dvojčat a sympatickou hereckou snahu Van Damma, si to 80% zaslouží. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byla spousta akčních filmů, na které jsem jako malý kluk koukal s pusou dokořán, při soubojích zatínal pěstičky a škubal s sebou, jako kdybych sám chtěl někoho nakopnout. Tenhle byl jedním z nich. Oblíbený akční hrdina zde byl navíc zdvojnásoben! Nespočet vystřílených zásobníků, imponující záporáci a hlavně mistr roznožek, sympatický a nabušený Jean Claude! To bývalo ve škole řečí... "Van Damme vyskočí 4 metry do vzduchu... Van Damme udělá 60 kliků na jedný ruce..." Strašně jsme tuhle akční ikonu zveličovali. Co mi na Dvojitém zásahu učarovalo dále?? Výborný Bolo Young (ten si do těch svalů snad foukal vzduch), hbitý týpek s ostruhami na kovbojských botách, svalnatá držitelka 6-ti titulů Mrs Olympia Cory Everson, Geoffrey Lewis coby houževnatý a dobrácký Frank, zpomalovačky soubojů, duel bratrů a dialog: "Tvoje odpověď?? Hm??..." "Jdi do prdele!" Nostalgické 4 hvězdy. 30 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
  • Moon ( Bolo Yeung ) řekne ve filmu pouze 16 slov. (korbitch22)
  • Film měl původně pracovní název Korsičtí bratři a byl volně inspirován stejnojmenným románem Alexandra Dumase. Příběh byl dokonce původně situován do Francie a Korsiky. (ČSFD)

Reklama

Reklama