Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J Bateman a Bart Hendrickson: 1. Saints and Soldiers ,2. Opening Titles ,3. Aftermath ,4. Robbing the Dead ,5. Life after Death ,6. Mission to Manhay ,7. Deacon's Prayer ,8. Traveling by Moonlight ,9. The Blizzard ,10. Deacon's Ghosts ,11. Vilia (Composed by Franz Lehar - Performed by JoAnn Ottley) ,12. Redemption ,13. Time is Ticking ,14. The Rescue ,15. I Never Miss ,16. This is Your Card ,17. The Chruch ,18. The Angel ,19. Win the War and Go Home ,20. One Last Cigarette ,21. Into the Belly of the Beast ,22. Battle at the Front Lines ,23. Going Home ,24. Gould Says Goodbye to a Friend ,25. End Titles (Saints and Soldiers) , ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Já nemám válečné filmy rád. Válka mi je prostě cizí, nejsem ten typ člověka, který by obdivoval zbraně, případně o víkendech chodil v maskáčích po lese. Proto ani nevyhledávám filmy, kde tomu tak je. Ovšem když už není na co koukat, tak vezmu za vděk vším. A byl jsem tentokrát příjemně překvapen. Komorní atmosféra, žádné akcí nadupané scény. I tak se dá natočit válečný film. To všechno jsou plusy. Mínusem je chudý příběh, který by si zasloužil trochu více rozpracovat. V téhle podobě jsme ho už viděli mockrát v mnoha filmech. I přes tohle všechno, ale musím říct, že se mi film líbil. Za to, že se to filmu povedlo i přes jeho válečnou tematiku dávám čtyři kousky. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $780,000Tržby USA $1,310,470Tržby Celosvetovo $-║ Za ten mini rozpočet slušná práca na vojnový film ale dej je nechutne plochý a celkovo to má bližšie úrovňou k televíznej produkcii než k nejakému dramatickému veľkofilmu o vojne. /20%/ ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Film natočený za poměrně malý peníz (780 000 USD) mě příjemně překvapil. Už tím, že se najedná o klasický akční válečný film, ale spíše o film dobrodružný. Film se zaměřuje na psychiku vojáků, ale přesto svým napínavým pojetím neztrácí nic z válečného pekla. Film se odehrává zhruba tak, že po úvodním masakru se parta amerických vojáků dostane do lesů a snaží se najít základnu. Poté se k nim připojí zpočátku „nafoukaný“ britský voják a tak se snaží splnit jeho úkol (doručení informací). Tato pasáž je zaměřena na psychiku vojáků a jejich smířením s válkou a krutými podmínkami. Konečná akční scéna vede ke splnění úkolu. Filmu, ukazujícím to, že vojáci nejsou stroje na zabíjení ale lidé, kteří ani válku nechtěli dávám zasloužené 4*. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rada tento film. Viac ako o vojne je o ľuďoch vo vojne a o tom, či i vo vojne možno ostať ľudskými. V tomto filme je mi sympatické snáď všetko od scenára, cez hudbu, kameru, obsadenia až po úplne detaily. Veď vlastne na nich tento film neraz aj stojí ... Skrátka, tento film stále silno prežívam, a to i napriek tomu, že som ho videla už x-krát. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Když Gould (Alexander Polinsky) vytahuje Oberona (Kirby Heyborne), který se topí, nemá Oberon knírek. Když ale povídal Kendrickovi, že ho to mrzí, tak ho měl. (Gordy34)
  • Jediná puška, kterou má ze začátku Kendrick (Larry Bagby) a spol., je německá 98k. (Gordy34)

Reklama

Reklama