Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak minimálně jedna hvězda je čistě za mého těžkého oblíbence Denzela. Scény na babu, kdy za pár vteřin bubák vyměnil x tělesných schránek, byly vcelku originální a zajímavé. Stějně tak celá myšlenka pomstychtivého nebožtíka. V podstatě to bylo solidní krimi, ale bubák tomu dodal úplně jinou dimenzi s klady a zápory provázejícími fantasmagorie. Bylo to spíš pozemsky vychcané a zákeřné, než nadpozemsky strašidelné. Z námětu se ale dalo vytřískat více a konec se zbytečně více soustředil na Azazela, než na osobní tragédii Washingtonovi postavy. A to je škoda. Proto jenom tři. 60% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý mysteriozní thriller, kde Azazel číhá na každém rohu. Celková myšlenka snímku je dobrá, provedení už o něco slabší, ale pořád se na to dívalo dobře. Jenom ten konec nebyl zrovna nejlepší. Za prvé jsem tušil, pročpak asi na tu chatu jede (ve druhé třetině snímku dostanete hodně indícií, aby vás to napadlo), za druhé to mělo skončit bez té kočky. Kdyby se tam neobjevila, Anděl smrti by okamžitě dostal čtyři hvězdy téměř bez přemýšlení. Ale takhle.... no necháme to na 3,5/5. ()

Reklama

type_B 

všechny recenze uživatele

Anděl smrti poletuje kdesi mezi béčkem a áčkem. Postava detektiva Hobbse je dost sympaticky zahraná (a napsaná). Škoda že scénáristi trochu víc nepropracovali teologickou složku, je to asi ulítlý, ale právě to by dalo filmu ještě větší originalitu. Výsledená podoba tématu není ničím zvláštní. Mystika je tu taková laciná, což je škoda, protože by film mohl být o dost lepší. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svou neuchopitelností jeden z neděsivějších netvorů co jsem za hodně dlouhou dobu viděl, působivě zmatený Denzel Washington pokoušející se o nemožné, několik výborných scén (nejlepší byla bezpochyby ta, kdy Azazel kroužil kolem Hobbse v lidech na ulici), přesto, a mám pocit, že se mi to poslední dobou strává až podezřele často, jsem od výborně rozehraného příběhu se skvěle nahozenou atmosférou čekal mnohem víc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I přes místy hluchá místa jde o povedený snímek se zajímavým námětem. Přeskakování z jednoho člověka do druhého bylo až zábavné. Jen Denzel mě štval, když stále přežvykoval jak stará kráva...nechutné. A nápad s kočkou se dal čekat, jelikož už během filmu se zdá, že to bude při jednom setkání na ni. Ač je tenhle mysteriozní film solidně udělaný, vrtá mi hlavou, proč jsem si ho po letech téměř nepamatoval... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Všechny scény Edgara Reese (Elias Koteas) se natáčely dříve než většina ostatních záběrů. Režiséra Hoblita natolik zaujala fyzičnost Koteasova projevu, že trval na tom, aby se všichni ostatní herci, které posléze rovněž posedne Azazel, pohybovali podobně jako on. Tito herci potom studovali Koteasovy záběry, aby od něj pochytili gesta a mimiku. (Morien)
  • Jméno postavy Denzela Washingtona John Hobbes je založeno na dvou filosofech 17. století, Thomasi Hobbesovi a Johnu Lockovi. Hobbes se domníval, že lidé jsou přirozeně zlí a potřebují tlak společnosti, aby se stali lepšími. Locke o lidech smýšlel jako o přemýšlejících, racionálních bytostech schopných mírumilovné koexistence. Těmito tématy se film také zabývá. (Morien)
  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)

Reklama

Reklama